• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Levent Marina Boat Show hazırlığında

Levent Marina Boat Show hazırlığında
Levent Marina'yı 2 yıl önce yeniden cazibe merkezi haline getiren Dirin Ailesi, şimdi de İzmir Boat Show Denizcilik Fuarı ve dünyada milyonlarca kişinin izlediği Off-Shore tekne yarışlarını getirecek

Levent Marina'yı 2 yıl önce yeniden İzmir'e kazandırarak cazibe merkezi haline getiren Dirin Ailesi, şimdi de kente Boat Show Denizcilik Fuarı ve dünyada milyonlarca kişinin izlediği Off-Shore tekne yarışlarını getirecek.
Viramar Denizcilik Ortaklığı ile İzmir'de 365 gün açık kalan Yat Market projesini de hayata geçiren Dirinler Grubu, Nisan 2013 tarihinde bu alanda dünyada söz sahibi fuarcılık şirketiyle yapılacak Boat Show Denizcilik Fuarı ile sektörün önde gelen markalarını İzmir'de buluşturacak. 100 firmanın katılacağı, yine 100'e yakın tekne ve yatın sergileneceği Fuarı, 40 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Levent Marina'yı 2 yıldır işlettiklerini, İzmir'e yakışan bir marina haline getirmek için yatırımlarını hala sürdürdüklerini belirten Dirinler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Melih Dirin, Haziran ayında hizmete giren yat market projelerinden sonra, Boat Show Denizcilik Fuarı ve Off-Shore tekne yarışları içinde çalışmalara başladıklarını söyledi.

40 BİN ZİYARETÇİ HEDEFİ

Nisan 2013 tarihinde Levent Marina'da Boat Show Denizcilik Fuarı'nı düzenleyeceklerini açıklayan Dirin, "Yat Market projesinde ortak olduğumuz Viramar Denizcilik firması ile Fuarı düzenleyeceğiz. Fuar'da 100 tekne ile denizcilik ekipmanlarını sergileyeceğiz. İzmir, İstanbul başta olmak üzere sektörden 100 firmanın Fuara katılmasını bekliyoruz. Biz yine İzmir, Ege Bölgesi'nin diğer illeri ve İstanbul başta olmak üzere birçok ildeki işadamlarına da davet çıkaracağız. İlk yılda 40 bine yakın kişinin Fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz. Daha sonraki yıllarda da Fuarı uluslar arası boyuta taşımak istiyoruz" dedi.

OFF-SHORE İLE İZMİR TANITIMI

Proje Ortaklarından Viramar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Şişman ise Boat Show Fuarı ile birlikte İzmir'de son olarak 2003 yılında ESBAŞ sponsorluğunda gerçekleştirilen Off-Shore tekne yarışlarını da düzenlemek istediklerini kaydetti. Off-Shore yarışlarının naklen yayınlarla dünya tarafından izlendiğini bu yönüyle bu organizasyonun EXPO 2020'ye hazırlanan İzmir için de çok iyi bir tanıtım fırsatı sunacağını dile getiren Şişman, "Biz Haziran ayında yat marketimizi açtık. Şu anda 28 farklı boyuttaki yat satılık durumda. Şu anda talepler iyi durumda. Görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tekne satışlarının Ocak ve Nisan döneminde çok hareketli olmasını bekliyoruz. Boat Show Fuarı ile İzmir'e büyük bir hareketlilik kazandırmak istiyoruz. Off-Shore tekne yarışları ile de kent tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağız. Bu projede sponsorluk konusunda da İzmirli firmalardan destek bekliyoruz" dedi.

MARİNALARDA BOŞ YER YOK

Türkiye'de denizcilik sektörünün hızla büyüdüğünü, yat ve tekne sayılarının da sürekli arttığına dikkat çeken Viramar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Şişman, Levent Marina'da boş yer olmadığını yatlara sıra verdiklerini söyledi. Sektörlerinde herhangi bir durgunluğun olmadığını, her şeye rağmen Türk insanının lüksünden vazgeçmediğini açıklayan Şişman şöyle konuştu: "Ben yıllardır bu sektörde çalışıyorum. 20 metre teknesini satıp, 10 metre tekne alan görmedim. 20 metre teknesini satan 30-35 metre tekne satın alıyor. Ekonomide işler iyi gidecek sanayici ve işadamı para kazanacak ki bizim sektörde kazansın. Şu anda ekonomide bir sıkıntı yok. Türkiye'nin 3 tarafı denizlerle çevrili. Halen 15 bin teknemiz var. Bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artacağını bekliyoruz.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim