• BIST 9079.97
  • Altın 2318.654
  • Dolar 32.35
  • Euro 34.9565
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

Kuzey Ege'ye ilk gemi 2013'te geliyor

Kuzey Ege'ye ilk gemi 2013'te geliyor
Bakan Yıldırım, Kuzey Ege Limanı’nın, toplamda 15 bin İzmirliye istihdam sağlayacak büyük bir yatırım olduğunu, limanın tamamlanması ile İzmir’in ekonomiye katkısının da artacağını söyledi.

Ulaştırma  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in, Türkiye ekonomisine önemli girdi sağlayan şehirlerden biri olduğunu belirterek, İzmir’in her türlü altyapı sorununun giderilmesi gerektiğini söyledi. Bu kapsamda, İzmir’e gerek deniz ulaşımında, gerek demiryolu ulaşımında, gerekse karayolu ulaşımında her türlü önceliği verdiklerinin altını çizen Yıldırım, “Geçen yıl Mayıs ayında Çandarlı’da temelini attığımız Kuzey Ege Limanı, İzmirimize olduğu kadar ülkemize son 10 yılda yapılan ulaştırma yatırımlarının devamı niteliğinde bir proje. Bu liman, hem İzmir’in hem de Türkiye’nin kazanmasını sağlayacak büyük bir yatırım” diye konuştu.

15 BİN İZMİRLİYE İSTİHDAM

Bakan Yıldırım, Kuzey Ege Limanı’nın, toplamda 15 bin İzmirliye istihdam sağlayacak derecede büyük bir yatırım olduğunun altını çizerek, limanın tamamlanması ile İzmir’in ekonomiye katkısının da artacağını söyledi. Yıldırım, “Bu liman, İzmir’i ticaret merkezi yapacak bir yatırım. Bu liman, sadece Çandarlı’nın, İzmir’in değil, tüm Ege’nin ana ihracat merkezi haline gelecek. Bu liman ile İzmir, Avrupa-Asya ticaretinin merkezi haline gelecek. Dünyanın yeni deniz İpek Yolu, tek başına İzmir olacak” şeklinde konuştu.

İLK GEMİ 2013 YILINDA

Bakan Yıldırım, dünyanın 10 büyük limanı arasında yer alacak Kuzey Ege Limanı için yaklaşık bin 700 metre boyunda dalgakıran yapıldığını belirterek, bu kapsamda 3 milyon 700 bin ton taş döktüklerini söyledi. Limanda fizikî gerçekleşmenin yüzde 60’a yaklaştığını açıklayan Yıldırım, “Şimdiden işin yarısını tamamladık. Çalışmalar, şu an itibariyle beklediğimiz programın önünde ilerliyor. Amacımız, gelecek yıl limanın ilk etabını açmak. Bu hızda ilerleyerek 2013 yılında da limana ilk gemimizi yanaştıracağız” dedi.

YILDA 700 MİLYON TL GELİR

Yıldırım, Kuzey Ege Limanı’nın, hem demiryolları ile hem de karayolları ile lojistik merkezlere bağlanacağını söyledi. Kuzey Otoyolu’nun yanı sıra Kemalpaşa-Turgutlu Demiryolu’nun da Çandarlı Limanı’na bağlanacağını kaydeden Yıldırım, “Kuzey Ege Limanı tüm altyapısıyla tam bir merkez olacak. İzmir’e yıllık 700 milyon TL hasılat getirecek, gelir getirecek. Türkiye’nin var olan konteyner elleçleme kapasitesini de yüzde 70 arttıracak. Bu liman ile Türkiye’de elleçlenen konteynerin yüzde 50’sini İzmir elleçleyecek” diye ifade etti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
şakran
13 Kasım 2012 Salı 23:27
balıkçı
sayın bakanım gelip gördünüz mü çalışmaları?size söyleneni biliyorsunuz ancak.dökülen harfiyatın yarısı toprak,denize dağıldı diğer taş olan yarısıda bataklığa gömülüp gitti.çakılan bazı kazıklar yamuldu ve bu kazıkları düzeltmek ne mümkün,çıkarmaya çalışıldı ama çıkarılamıyorlar.daha 10 milyon ton taş dökülse o bataklıkta kaybolur gider.kısacası bakanım 2013 te gemi yanaşması hayalden başka bişey değil........
78.175.15.161
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim