• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Kruvaziyerler için güvenlik sorunu yok

Kruvaziyerler için güvenlik sorunu yok
İZTO ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye ve İzmir'e sefer yapan 51 kruvaziyer şirketine gönderdiği mektupta, Türkiye ve İzmir'de kruvaziyerler için bir güvenlik sorunu olmadığını söyledi

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye ve İzmir'e sefer yapan 51 kruvaziyer şirketine gönderdiği mektupta, Türkiye ve İzmir'de kruvaziyer gemileri için bir güvenlik sorunu olmadığını belirterek, "Gemi ve yolcularınız açısından endişeniz olmasın" dedi.

Bu arada Costa Cruise firmasının, bir geminin olaylar nedeniyle İstanbul ve İzmir ziyaretini iptal ettiği belirtildi.

İstanbul'da Gezi Parkı'ndaki protestoların tüm Türkiye ile birlikte İzmir'de devam etmes ardından kruvaziyer sektörünün olumsuz etkilenmemesi için harekete geçen İZTO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye ile İzmir'e sefer yapan 51 kruvaziyer şirketin yöneticisine mektup gönderdi. Mektupta protesto gösterilerini yakından takip ettiklerini belirten Demirtaş, bu hafta içinde İngiltere, ABD, Almanya, İtalya ve Suriye'den Türkiye'de gelişen olaylardan dolayı birtakım uyarı yazılarının vatandaşlara gönderildiği bilgisini aldıklarını belirtti. Eylemcilerin, demokrasinin en doğal ve kutsal haklarından olan protesto ve itiraz hakkını kullandıklarını vurgulayan Demirtaş, "Demokrasi gereği elbette özgürlük vardır, ancak şiddet yoktur. Bu konudaki hassasiyet ve düşüncelerimizi yönetim kurulumuz ile birlikte Ankara'da devletin en yüksek katına, Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de ilettik" dedi.

izmlir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Ekrem Demirtaş, mektup göndermenin yanı sıra şirket yöneticileri ile bizzat görüşerek İzmir ve Türkiye'deki durum hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Şu ana kadar olaylar nedeniyle sadece Costa Fascinosa gemisinin rotasını değiştirerek İzmir ve İstanbul'da uğramadığını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bir geminin rotasını değiştirmesi dışında başka bir rota değişikliği ve iptal bilgisi gelmedi. Tüm tarafların sağduyulu ve olumlu yaklaşması sonucunda daha sakin bir ortam sağlanmaya başladı. Protesto gösterilerindeki şiddetin dozu hızla azalıyor. Diğer yandan zaten bugüne kadar eylemler sırasında hiçbir gemi ve onun yolcularıyla ilgili güvenlik sorunu olmadı. İzmir'de kruvaziyer turizmi başlattığımız 2004 yılından bu yana kruvaziyer gemilerine ve yolcularına karşı hiçbir olumsuz hareket olmamış, her zaman sevgi ile karşılanmışlardır, bundan sonra da öyle olacaktır. Bunları devamlı olarak kruvaziyer şirketi yöneticilerine anlatıyoruz. Bugüne kadar bulunduğu bölgede en güvenli limanlar arasında yer alan tüm Türkiye limanları bu özelliğini kaybetmeyeceğine inanıyoruz."

SANAYİCİLERİN UYARISI

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar Taksim Gezi Parkı ile başlayan ve halen devam eden protestolarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Yorgoncılar şu görüşleri dile getirdi:

"İzmirli sanayiciler olarak Türkiye'nin birçok ilinde son günlerde yaşanan olayları kaygıyla izliyoruz. Türkiye demokratik bir ülkedir ve her bir vatandaşın özgür düşüncesini ortaya koyma hakkı vardır. Düşünceleri saygıyla karşılıyoruz. Ancak; üzülerek görmekteyiz ki; bazı provakatörler, demokratik düşüncelerini ortaya koymaya çalışan vatandaşlarımızın arasına sızarak, hoşgörü ve sağduyu sahibi İzmir de bile olayları çığırından çıkarmaya çalışmaktadırlar. Bizim hayalini kurduğumuz, 2023 hedefleri için heyecanlandığımız, yabancı yatırımcıları davet ettiğimiz, Türkiye bu değil. Güçlü ekonomisiyle gururlandığımız, genç nüfusumuzla övündüğümüz, Laz'ı, Kürd'ü, Çerkez'i, göçmeni, Alevisi, Sünnisi ile birlikte yaşadığımız Türkiye de bu değil. Söz konusu olaylardan ekonomimiz, yurt içinde ve dışında değer kaybetmektedir. İş dünyası olarak ifade etmek isterim ki, hepsi telafi edilebilir. Peki hayatını kaybeden gençlerimiz, halkın kamuya, kamunun halka olan güvenindeki zedelenme, artan kutuplaşma, sen ben kavgası nasıl telafi edilecek? Vatandaşlarımızdan şunu rica ediyoruz ki, eylemlerinizi her zaman olduğu gibi panayır havasında gerçekleştiriniz. Ülkemize yakışan da budur. Çevreye verilen zararı kabul etmemiz mümkün değildir. Diğer yandan güvenlik güçlerimizden de halkın demokratik tepkilerine saygı duymasını, gerginlik yaşanmaması için esnek davranmasını bekliyoruz."

ESNAFI ZARARI

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da eylemlerin, Türk toplumunun ülkedeki demokrasinin güçlenmesi, ekonomik ve siyasi istikrarın sağlanması yönündeki arzusunu yansıttığını öne sürdü. Mutlu, şöyle konuştu:

"Bu noktada her kesimi sağduyu ve hoşgörüye davet etmek istiyoruz. İnsanların düşüncelerini demokratik ortamlarda ifade etmelerini anlayışla karşılıyoruz. Ancak, çeşitli provokasyonlara da müsaade edilmemesi gerektiğine inanıyoruz. İzmir'de özellikle Gündoğdu Meydanı ile Basmane arasında yapılan eylemlerden, bu bölgede faaliyet gösteren esnaf sanatkarlarımız da zarar görmüştür. İzmir'de yaşanan olaylarda özellikle sigortası olmayan esnaf sanatkarlarımız zarar görmüştür. Bu çerçevede zarar gören üyelerimizin zararları karşılanmalıdır."

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim