• BIST 9748.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 20 °C

Kruvaziyer turizmi için güçbirliği yapıldı

Kruvaziyer turizmi için güçbirliği yapıldı
Türkiye'deki kruvaziyer limanlarının, hızla büyüyen kruvaziyer turizminden daha fazla pay alabilmesini sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Kruvaziyer Platformu, ilk yürütme kurulu toplantısını İzmir Ticaret Odası'nda yaptı.

Türkiye'deki kruvaziyer limanlarının, hızla büyüyen kruvaziyer turizminden daha fazla pay alabilmesini sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Kruvaziyer Platformu, ilk yürütme kurulu toplantısını İzmir Ticaret Odası'nda yaptı. Toplantıda, platform çatısı altında yürütülecek ve kruvaziyer turizmine yön verecek önemli kararlar alındı.

Kruvaziyer Platformu Kurucu Üyesi ve Yürütme Kurulu Üyesi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış Tozar'ın katılım sağladığı ve İZMİR Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın başkanlığında yapılan 2. Toplantıya İzmir Liman Başkanı Güven Duran ve Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Uluslararası Denizcilik İlişkileri Daire Başkanı Emre Dinçer’in yanı sıra; Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu,  Albayrak Trabzon Al-Port Limanı İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş,  Denız Tıcaret Odası İzmır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Can Özgen, Çanakkale Limanı İşletmesi Genel Müdürü Ali Aktoprak,  Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Tura Turizm Başkanı Erkunt Öner, Gemi Tedarikçileri Derneği Genel Sekreteri Osman Bilgin, Denız Tıcaret Odası Izmır Şubesi Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu, katılım sağlandı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Sözcüsü Ekrem Demirtaş, "Platform çatısı altında güçlerimizi birleştirdik. Bundan sonra daha hızlı yol alacağız." dedi. Türkiye'deki kruvaziyer limanlarının, kruvaziyer turizminin önde gelen destinasyonları arasında yer almasını sağlamak amacıyla yola çıktıklarını belirten Demirtaş, "Platform çatısı altında yürüteceğimiz çalışmalar, daha hızlı yol almamızı sağlayacak. Bayramdan hemen sonra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay'ı ziyaret ederek destek isteyeceğiz." dedi.

Demirtaş, Ankara'da yapılacak temaslar çerçevesinde platformun amaçları ve yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi vererek, problemlerin çözümü konusunda da destek isteyeceklerini belirtti. Platform toplantısında 2013 yılında iki önemli zirve düzenlenmesi kararı aldıklarını açıklayan Demirtaş, kruvaziyer turizmiyle ilgili olarak tarife düzenlemelerinde altı bakanlık olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'ye gelen gemiler her geçen gün büyüyor ve yolcu sayısı da artıyor. Bu nedenle kruvaziyer hattı şirketlerinin tarifelerinde indirim yapılması talepleri var. Bu konudaki sorunlara dikkat çekmek ve çözüm yolu bulabilmek amacıyla 2013 yılında Ankara'da bir zirve düzenleyeceğiz. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, Kültür ve Turizm, Gümrük ve Ticaret, Sağlık, Maliye ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarıyla kruvaziyer turizmi ve tarifeler için mayıstan önce toplantı yaparak, Türkiye'nin kruvaziyer turizmindeki geleceğini tartışacağız." dedi. Türk limanlarında kruvaziyer turizmi açısından en az payı Karadeniz kıyılarının aldığını belirten Demirtaş, "Karadeniz'de kruvaziyer turizminin geliştirilmesi amacıyla Trabzon'da da bir zirve düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Türkiye'de 23 liman ve iskele bulunduğunu belirten Demirtaş, "Ülkemiz limanlarında bulunan kruvaziyer yolcu trafiğini ve potansiyelini arttırmaya yönelik girişimlerde bulunacağız. Devlet kurumlarıyla işbirliği içinde çalışarak, limanlarımızın sorunlarına karşı ortak tutum ve politikaların oluşturulmasını sağlayacağız." dedi. Platformun, daha etkin bir şekilde yurtiçi ve yurtdışında tanıtımını sağlamak amacıyla logo ve internet sitesi çalışmaları yaptıklarını açıklayan Demirtaş, "Web sitesinde limanlarımızın bilgi, döküman ve resimleri yer alacak. Türkiye'deki limanlar hakkındaki tüm bilgilere ve görsellere, tek bir tuşla farklı dil seçenekleriyle ulaşılabilecek.

Yurtdışıyla ilgili yazışma ve görüşmelerde, 'Cruise Türkiye' ifadesi kullanılacak." dedi. Platform olarak kruvaziyer turizminin önemli fuarlarına ve uluslararası etkinliklere katılacaklarını belirten Demirtaş, yurtdışında etkin bir tanıtım çalışması yapacakları, bu yıl kasım sonunda düzenlenecek Seatrade Med Akdeniz kruvaziyer fuarına ortak katılım sağlayacaklarını belirtti. Platform toplantısında, platformun etkili bir şekilde çalışması için komitelerin de oluşturulduğunu sözlerine ekleyen Demirtaş, "Pazarlama-tanıtım, tarife-bütçe-çevre ve eğitim olmak üzere üç komite oluşturduk. Tüm iskele ve liman temsilciliklerine yazı yazarak, hangi komitelerde görev almak istediklerini belirleyeceğiz." dedi.

Çok olumlu ve yapıcı bir havada geçen görüşmeler sonunda Deniz Ticareti Genel Müdürü Kaptan Dr. Barış Tozar, İzmir’in En iyi kruvaziyer destinasyonu konusunda birinci seçilmesi ile  haklı bir  gurur yaşadıklarını belirterek, T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın kruvaziyer Turizmi konusuna ayrı bir önem verdiğini vurguladı.

Kaptan Dr. Barış Tozar, bu konuda Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü çatısı altında bir birim kurulduğunu ve ilgili liman başkanlıklarında atanan koordinatörlerle gereken çalışmaların başlatıldığını, yoğun bir gündemle çalışan platformun önemli işlere imza atacağına inancının tam olduğunu ve bakanlık olarak gereken katkıyı sağlayacakları sözlerine ekledi.

tozar_izmir_1.jpg

tozar_izmir_2.jpg

tozar_izmir_3.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
a.t malul
29 Ekim 2012 Pazartesi 18:33
liman turizm demek
ulaşım truzim yük taşımacılında limanlar ülkemizin can damarı
85.107.235.139
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim