• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Komisyon Üyeleri Gölcük'ü ziyaret etti

Komisyon Üyeleri Gölcük'ü ziyaret etti
TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi 10 milletvekili, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda denizaltı inşa fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi 10 milletvekili, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda denizaltı inşa fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Komisyon başkanı, komuta kesimindeki askerlerin tutukluluğunun hatırlatılması üzerine, "Onunla bunu bağdaştırmak yanlış olur. O hukuki bir sorudur. Burada bu güzellikleri yansıtmak çalışmaları anlatmak. Bu soru şu anki komuta kademesi içinde hoş olmaz. Şu an komuta kademesindekilerin bu işleri büyük bir başarıyla yürüttüklerini gözlerimizle gördük" dedi.

TBMM Komisyonu Üyesi 10 Milletvekilinin Donanma Komutanlığı'ndaki incelemeleri devam ediyor. Donanma Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu'nu ziyaret ettikten sonra 1. İnönü Denizaltısı'na giren komisyon üyeleri denizaltında yaşam koşullarını gözlemledi. Komisyon Başkanı Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Başkanvekili İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş, Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik, Antalya Milletvekili Arif Bulut, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Diyarbakır Milletvekli Mehmet Hamzaoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Ramazanoğlu, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan'a, Gemi Komutanı Deniz Binbaşı Gürkan Gezgin tarafından brifing verildi.

Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, çıkışta denizaltıdan ve yaşam koşullarından oldukça etkilendiğini belirtti. Tamamen Türk mühendisler tarafından dizaynı yapılan 1.İnönü Denizaltısı Gür sınıfı denizaltıların 4. gemisi. 2008 yılında yapımı tamamlanan 1. İnönü Denizaltısı 50 günden fazla denizde kalma özelliğine sahip bulunuyor.

Denizaltı ziyaretinin ardından Tersane Komutanlığı'na geçen komisyon üyeleri, Tersane Komutanı Tuğamiral Şevki Şekerefeli tarafından kapıda karşılandı. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette komisyon üyelerine Tersane Komutanlığı'nı tanıtıcı birifing verildi. Daha sonra denizaltı inşa fabrikasına geçen komisyon üyeleri, burada üretim -imalat ve tekne yapım atölyelerinde incelemelerde bulunarak Tersane Komutanı Şevki Şekerefeli'den bilgi aldılar. Heyet ardından Poyraz Rıhtımı'nda bulunan silah ve sistemleri tamamen yerli yapım olan TCG Heybeliada Gemisi'nde incelemelerde bulundu. Heybeliada Gemisi çıkışında gazetecilere ziyaretle ilgili bir açıklama yapan komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, şunları söyledi: "Biz komisyon olarak Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığımızın programı çerçevesinde TSK'ya ait ve ülkemizin savunmasına ait tesislerde inceleme yapıyoruz. Şuana kadar 3 yere gittik. Şimdi de denizcilerin çalışmalarını izledik. Donanma komutanlığımızın gücünü, imkan ve kabiliyet bakımından dünyanın sayılı donanmalarından biri olduğunu gördük. Bundan ayrıca gurur duyuyoruz. Denizaltıların yapıldığı noktaları gördük. Bir zamanlar bir parça yapamayan bir ülke bugün denizaltı yapıyor. Şuanki gayretleri de milli teknoloji haline getirip kendi dizaynımız haline getirmek için büyük bir yarış halindeler. Bu gezilerimizin bir amacı bu tesisleri dışarı tanıtmak. Onları dinlerken de siyaseten olan ihtiyaçlarını isteklerini kanunlardaki eksikliklerini de tamamlayarak dinleyerek raporlarımızı sunuyoruz. Bir taraftan da önümüze buralarla ilgili kanunlar geldiği zaman daha rahat yasal düzenlemeler yapıyoruz"

Heyet, Oruç Reis Gemisi'nde yenilen öğle yemeğinin ardından Donanma Komutanlığı'ndan ayrıldı. Yapılan ziyeretlerde komisyon üyelerine Türkiye'nin sahip olduğu 14 denizaltı ile NATO Üyesi ülkeler içinde en çok denizaltıya sahip olduğu, dünyada kendi denizaltısını üreten 16 ülkeden biri olduğu bilgisi verildi. Ayrıca, Türkiye'de havadan bağımsız denizaltı inşası projesi altyapı çalışmalarının devam ettiği kısa süre sonra devreye alınacağı kaydedildi.

golcuk_vekil.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim