• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 11 °C

Kayıp gemi mühendisi 2 yıldır aranıyor

Kayıp gemi mühendisi 2 yıldır aranıyor
Baltık Denizinde kaybolan Adana'lı Gemi Mühendisi Muzaffer Utku Cinkara'nın ailesi evlatlarını bulana 30 bin lira ödül vereceğini açıkladı.

 İstanbul Teknik Üniversitesi'ni (İTÜ) birincilikle mezun olarak ödülünü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın elinden alan Gemi Mühendisi Muzaffer Utku Cinkara, Baltık Denizi'nde kaybolmasının ardından yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen bulunamayınca ailesi evlatlarını bulana 30 bin lira ödül vereceğini açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, özel bir şirkete ait 23 bin grostonluk petrol tankeri M/T Rocket, 2 Ocak günü saat 04.30'da Litvanya'nın Klaipeda Limanı'ndan, Hollanda'nın Rotterdam Limanı'na gitmek üzere yola çıktı. Tanker, 60 mil ilerledikten sonra Başmühendis Muzaffer Utku Cinkara sabah saat 08.30 sıralarında makine dairesinde ekip arkadaşları ile birlikte çalıştıktan sonra kamarasına dinlenmeye çekildi. Cinkara, rutin olarak verdiği öğle raporunu getirmeyince, gemi kaptanı genç mühendisin bulunmasını istedi. Ancak gemi personelinin aramalarına rağmen Cinkara bulunamadı. Kaptanın talimatıyla Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne çağrı yapıldı. Çağrı üzerine Litvanya MRCC civardaki tüm gemileri uyararak arama çalışmalarına yardımcı olmalarını istedi. Litvanya Hava Kuvvetleri'ne ait helikopter deniz üzerinde arama yaptı ancak, genç mühendisin izine rastlanmadı.

Bütün aramalara rağmen Cinkara bulunamayınca şirkete haber verildi. Şirket de Muzaffer Utku Cinkara'nın kaybolduğu haberini Adana'daki ailesine ulaştırdı. Aile yaklaşık 2 yıldır çocuklarının bulunmasını bekliyor. Aile, Adana ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na saç duyurusunda bulundu. Adana Cumhuriyet Savcılığı takipsizlik kararı verirken, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ise soruşturmayı sürdürüyor. Aile yargı yoluyla 2 yıldır bir sonuç alamayınca bu kez çocuklarına bulana, görene 30 bin lira para ödülü vereceğini açıkladı.

Baba Sinan Cinkara (61), oğlunun bulunduğu geminin Litvanya'dan hareket ettikten sonra Baltık Denizi'nde 2 Ocak 2011 yılında kaybolduğunu belirterek, "Oğlum 25-30 kişinin bulunduğu bir gemide kayboldu. O günden sonra bir daha haber alınamadı. Oğlumu bulana ödül vermek isterim yeter ki benim oğlum sağ salim bulunsun onu bulana, 25-30 bin lira veririm. Hiç düşünmeden gözü kapalı bir şekilde veririm. Yeter ki oğlum bulunsun. Ben sokağa her çıktığımda, uzun boylulara bakıyorum, benim oğlum 1.98 boyundaydı. Acaba şu uzun boylu benim oğlum olabilir mi diye bakıyorum. Ama o kişilerin her defasında yanına gidip oğlum olmadığını görünce üzülüyorum" diye ağladı.

Anne Güler Cinkara (59) ise sadece bilen, gören ve duyandan, yavrusuna ne olduğunu öğrenmek istediğini belirterek, "İçişleri Bakanlığı kayıpları bulanlara 25 bin lira verecekmiş biz 30 bin lira veririz. Yeter ki oğlumdan bir haber gelsin oğlum bulunsun. Tek isteğim bu. Gemide çalışanlarda elini vicdanına koysun. Ne olduğunu onlar biliyor. 35 kişiden biri ne olduğunu görmez mi?. Birazcık ellerini vicdanlarına koysunlar" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim