• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

Karadeniz'de "tirsi" bereketi yaşanıyor

Karadeniz'de "tirsi" bereketi yaşanıyor
Sinop'ta, bol miktarda avlanan tirsi, kıyı balıkçılarının yüzünü güldürdü. Bu arada balıkçılar, palamut ile çinekopun bu yıl hamsiyi tükettiğini, bu nedenle de hamsi fiyatlarının 10 TL'ye kadar çıktığını söyledi.

Sinop'ta, bol miktarda avlanan tirsi, kıyı balıkçılarının yüzünü güldürdü.
Balık komisyoncusu Hakan Erol, genellikle hamsi sezonunda avlanan tirsinin, Rusya sahillerinde yaşanan aşırı soğuklar nedeniyle Karadeniz sahillerine akın ettiğini söyledi.

Tirsinin bu ayda çok yağlı ve lezzetli olduğuna değinen Erol, Sinop'ta kıyı balıkçılarınca yakalanan tirsinin tezgahlarda kilosunun 3 liradan satıldığını kaydetti.

Samsunlu balıkçılar, palamut ile çinekopun bu yıl hamsiyi tükettiğini, bu nedenle de hamsi fiyatlarının 3 TL'den 10 TL'ye kadar çıktığını söyledi.
Bu yıl palamutun bol olması, çinekopun da İstanbul Boğazı'nda yoğunlaşması, balıkseverlerin gözdesi olan hamsiyi olumsuz etkiledi.

Yaklaşık 10 yıl önce palamutun bu kadar bol olduğunu söyleyen Samsunlu balıkçı Yıldıray Çağlayan, "Bu yıl palamut çok oldu. Ayrıca boğazda çinekop da çok fazlaydı. Hem palamut hem de çinekop hamsiyi seven balıklardır. Bu nedenle insanların yerine bu yıl hamsiyi balıklar tüketti" dedi.

Önümüzdeki günlerde hamsinin yine tezgahlardaki yerini alacağını belirten Yıldıray Çağlayan, "İyi ve kaliteli hamsinin kilosunun 7-8 liradan aşağıya düşeceğini sanmıyorum. Biz satıcı ve avlayıcı olarak av yasağına uymaya dikkat ediyoruz. Satıcılar ve avlayıcılar bu yasağa uyarsa, ince balık satmazsa, çeşidin ve kalitenin artacağını düşünüyoruz. Alıcıların da ince balıklara yönelmemelerini istiyoruz" diye konuştu.

Samsun'da tezgahlarda hamsinin kilosu 10 TL, çinekop ve barbunun kilosu 17 TL, palamutun tanesi 5 TL, levrek 35, sargan ve çupranın kilosu 15 TL, lüferin kilosu ise 23 TL'den satılıyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
çinakop,
25 Ocak 2013 Cuma 16:44
Bu nedenle insanların yerine bu yıl hamsiyi balıklar tüketti" dedi.
acaba,nasıl nasıl,nekadarda bilgili beynin varmış ey insanoğlu..geçmişin sana böylemi miras bıraktı hee..utanır birak ya...hocalarınız,balıkla uğraşan kooperatif başkanlarınız,büyükleriniz konuştu,hiçmi aklına almadı söylenenler...yazık,rabbimiz doğayı yarartırken,onun devamını da verir..bebelerinizi,yavrularınız,evlerinizi,yaşama alanlarınız deprem olduğunda ne oluyorsunuz,,,,aklının yolu birdir...bir karış boğazda,2 karış karadenizde sahillerinizde ancak bizler yavrulayıp byütmeye uğraşıyoruz,,,sizler ne yaptınız,,bakın karadenizdeki komşu ülkelerine,orda varızda sizlerde niçin yokuz...katliyam yaptığınız hala beyinler almıyor galiba,,,,hhaaa aç mı kalacağıoz diyorsunuz,,,size devlet hertürlü teşfiği verdi siz ne yaptınız,,yaptığınız ortada...""Bu nedenle insanların yerine bu yıl hamsiyi balıklar tüketti" dedi."" bizler tüketmedik,SİZLER KATLETTİNİZ BİZLERİ....
81.214.71.174
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim