• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Japonya’da bu adaya girmek hiç kolay değil

Japonya’da bu adaya girmek hiç kolay değil
Hashima Adası dünya üzerindeki en ilginç yerlerden biri ve yalnızca bazıları bu adaya giriş iznine sahip olabiliyor. Bu ürkütücüada, Japonya’nın Nagasaki sahilinden 17 kilometre açıkta bulunuyor.

Hashima Adası dünya üzerindeki en ilginç yerlerden biri ve yalnızca bazıları bu adaya giriş iznine sahip olabiliyor. Bu ürkütücü, ıssız, terkedilmiş apartmanların bulunduğu ada, Japonya’nın Nagasaki sahilinden 17 kilometre açıkta bulunuyor.

Ada, dört yıl önce turistlerin girişine açıldı ancak adaya giriş kısıtlı.  Binalar çok yıpranmış, bu yüzden turistler yalnızca adayı çevreleyen kenarlarda, belirlenmiş bir patika üzerinden yürüyebiliyorlar.

Binaların içine girmek, “Cehennemin Merdivenleri” adını alan merdivenleri tırmanmak, kalıntıları adanın tepesinden seyredebilmek için Nagasaki Şehir Konseyi’nden özel izin almak gerekiyor.

Adanın görüntüsü James Bond hayranlarına tanıdık gelecek.  Hashima Adası, 007 serisinin son filmi “Skyfall”un kötü karakteri Raoul Silva’nın karargahına ilham verdi.  Nagasaki Şehir Konseyi, 007’nin çekimi için yer bulmakla görevli ekibin Hashima Adası’na birkaç kez geldiğini ancak alanın fazla tehlikeli olduğuna karar verdiklerini söyledi.  Film çekiminin yapıldığı Pinewood Stüdyoları’ndaki dekorlar Hashima Adası’ndaki gerçeğe çok benziyor.

Bir zamanlar hareketli olan adanın varoluş sebebi “maden kömürü” idi. Adadaki ilk maden rezervi 1887’de kazıldı. Üç yıl sonra, Japon mühendislik devi Mitsubishi bu Hashima Adası’nı satın aldı ve onu verimli bir maden merkezi haline getirdi.  Ada çalışanlara ve ailelerine, dünyanın ilk dev beton binalarında ev sahipliği yaptı.

Japonya’nın kömür ihtiyacı arttıkça adada yükselen apartmanlar ve adaya eklenen parçalar da büyüdü. Mitsubishi 1974 yılında Hashima Adası’ndaki madenleri resmen kapattı, ada o günden beri boş.

1932 yılında Hashima’da doğmuş olan Hideo Kaji, “Mevsimleri ayırt edebilmek için rüzgarı dinlerdik veya okyanusla havanın rengine bakardık” dedi.

Şimdi balkonlarda ve çatılarda bitkiler kök salmış olsa da geçmişte çocuklar yalnızca griyi görüp bildiler. Adada çiçeğe, çalıya, yeşilliğe dair hiçbir iz yoktu.

ada.20130612112454.jpg

japonya_ada.jpg

japonya_ada1.jpg

japonya_ada2.jpg

japonya_ada3.jpg

japonya_ada4.jpg

japonya_ada5.jpg

japonya_ada6.jpg

japonya_ada7.jpg

japonya_ada8.jpg

japonya_ada9.jpg

japonya_ada10.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim