• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

İstanbul'da cankurtaran teknesi dehşeti

İstanbul'da cankurtaran teknesi dehşeti
Amatör futbolcu Uğur Atalay'ın bindiği deniz bisikletine cankurtaran teknesi çarptı. Denize düşen Atalay teknenin pervanesine takılınca yüzü parçalandı

İstanbul Büyükçekmece'de belediyenin deniz kıyısında görevlendirdiği cankurtaran teknesi, içinde 4 arkadaşın bulduğu deniz bisikletinin yanından hızlı bir şekilde kalkış yapınca gençlerden Uğur Atalay (19) denize düştü. Büyükçekmecespor'da futbol oynayan Uğur Atalay'ın yüzü, teknenin pervanesinin çarpması sonucu parçalandı. Hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alının Atalay'ın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilirken, tekneyi kullanan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Teknede bulunan gençlerden Efecan Atalay, "Teknenin aniden yanımızdan kalkışı nedeniyle arkada oturan Uğur denize düştü. Hastaneye kaldırdık. Yüzüne estetik operasyon gerektiğini söylediler" dedi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Büyükçekmece sahilde meydana gelen olay iddiaya göre söyle gelişti: Büyükçekmecespor'da futbol oynayan 19 yaşındaki Uğur Atalay ve 3 arkadaşı yunus adı verilen deniz bisikletine binerek denize açıldılar. İddiaya göre Büyükçekmece Belediyesi'ne ait görevli cankurtaran teknesinin kaptanı 19 yaşındaki üniversite öğrencisi 3 genci tanıyordu ve tekne ile yanlarına gelerek bir süre sohbet etti.

Yüzü parçalandı

"Yunus " adı verilen deniz bisikletinde bulunan gençlerle sohbet ettikten sonra motoru çalıştırarak ani kalkış yapan cankurtaran teknesinin yarattığı büyük dalga nedeniyle genç futbolcu Uğur Atalay denize düştü. Atalay, manevra yapan cankurtaran teknesinin pervanesinin çarpması sonucu kanlar içinde kaldı. Arkadaşları tarafından denizden çıkartılan genç futbolcu, Büyükçekmece'deki bir özel hastaneye götürüldü. Yüzü parçalanan Atalay, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cankurtaran teknesini kullandığı öğrenilen 19 yaşında üniversite öğrencisini gözaltına aldı.

Yüzüne estetik gerekiyormuş

Deniz bisikletinde Efecan Atalay, "Uğur'la birlikte arkadaşımız Ezgi de yanımızdaydı. Uğur en arkada oturuyordu. Denizde gezinirken cankurtaran motoruyla arkadaşlarımız yanımıza geldi. Sohbet etmeye başladık. Sohbetimiz bittikten sonra arkadaşımız cankurtaran motorunu çalıştırdı ve hızla kalkış yapınca oluşan dalgalarla Uğur suya düştü. Cankurtaran motoru dönerken arka tarafında bulunan pervaneler Uğur'un yüzüne geldi. Biz de ne olduğunu anlamamıştık. Uğur kanlar içerisinde kalmıştı. Hemen onu kucakladığım gibi hastaneye koştum. Acile aldılar. Durumu iyi ancak yüzüne estetik operasyon gerekiyor" dedi. Uğur Atalay'ın abisi Kasım Atalay, ise "Cankurtaran motorunu kullanan kişinin cankurtaranlık belgesi ya da deneyimi var mı şüpheli" dedi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Beckham Rıdvan aynı yerde kaza geçirdi

6 yıl önce de İstanbulspor futbolcusu "Beckham Rıdvan" lakaplı Rıdvan Beder, yine Büyükçekmece'de bacağı tekne pervanesiyle kopmuş, talihsiz genç hayatını kaybetmişti.

cankurtaran.20120903112443.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim