• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

IMO'dan Türk Boğazları Kampanyası

IMO'dan Türk Boğazları Kampanyası
Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Koji Sekimizu VTS'in kurulmasından sonra Türk Boğazları'nda ciddi bir deniz kazasının olmamasını gündemine alarak "SIFIR KAZA" kampanyası başlatma kararı aldı.

IMO ve IALA dünya çapında "SIFIR KAZA" Kampanyası'nı İstanbul Boğazı'nda başlatıyor

Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Koji Sekimizu, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri'nin (TSVTS-TBGTH) faaliyete geçmesinden sonra Türk Boğazları'nda ciddi bir deniz kazasının olmamasını gündemine alarak, dünya çapında  "SIFIR KAZA" Kampanyası'nı Türk Boğazları'ndan başlatma kararı aldı.

Deniz Haber Ajansı IMO'dan aldığı bilgiye göre, IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu'nun İstanbul'da yapılan IALA VTS Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada dile getirdiği, Türk Boğazları'nda 2003 yılında kurulan en gelişmiş VTS sisteminin kullanıma geçilmesi ile birlikte hiç büyük kaza yaşanmamasının çok önemli olduğunu belirterek, güvenliği destekleyerek bir anlamda teşfik etmek için dünya çapında yapılacak "SIFIR KAZA" Kampanyası'nın İstanbul'da başlatılmasının IALA'ya teklif ettiği öğrenildi.

"SIFIR KAZA Kampanyası" ile VTS Operatörlerinin cesaretlenmesi sağlanırken, IALA ve VTS operatörlerinin limanlarda, iskelelerde, boğazlarda ve deniz alanlarında VTS ile sayım yaparak, bu kampanya ile kazasız kaç günün geçtiği kamuoyuna açıklanacak.

Konu ile ilgili Deniz Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan, Uluslararası Denizcilik Stratejileri Araştırma Merkezi (UDSAM) Üyesi Recep Canpolat, "IMO ve IALA'nın dünya çapında başlatılacak olan 'SIFIR KAZA Kampanyası'nın Türk Boğazları'nda start alması, uluslararası denizcilik örgütlerinin Türkiye'ye verdiği önemi göstermektedir. Bilindiği gibi yaklaşık 10 sene önce kurulan Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri sayesinde, 200 millik Türk Boğazları Bölgesi'nde hiç bir ciddi çatışmalı deniz kazasının olmaması, Türk Deniz Trafik Operatörlerinin başarısıdır" dedi.

Haber: Tarkan BİRİCİK - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ali Türkmen
24 Eylül 2012 Pazartesi 18:47
Değişim Güzeldir..
Artık Uzak diyarlar yerine Ankara'yı dinleme zamanıdır.Hiç bir grup ve Kimse Milletin İradesinin Önünde duramaz.
81.213.79.9
operator
23 Eylül 2012 Pazar 06:18
vts
birde operatorlerın sorunlarını sıfırlasak hersey daha da mukemmel olacak
88.249.166.12
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
22 Eylül 2012 Cumartesi 13:06
romırkör bulundurulmasını gerekli görüyorumIMO'dan Türk Boğazları Kampan
Gerçekten de son on yılda Türk Boğazlarında deniz kazası yok denecek derecede az olmuştur. Bu sonuçta hiç kuşku yok ki deniz oprratörlerinin payı büyüktür. Ama yorumlarda deniz operatörlerinin büyük sıkıntıları olduğu anlaşılmaktadır. Açıklama yuapmadıklarından bu sıkınmtıların ne olduğunu anlayamıyoruz. Açıklarlarsa düşüncelerimizi yazarız.Boğazlarımızın tam güvenliği için özellikle büyük tankerlerin geçişlerinde kılavuz kaptanla birlikte baştan bir romorkörün alınmasını bordalarda da romorkörler bulundurulmasını gerekli görüyorum. Kaza olmadan bunları sağlarsak Boğazlarımızın gelecekteki güvenliğini tam sağlamış oluruz.Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
94.54.104.173
Operatör
20 Eylül 2012 Perşembe 00:02
Baskı Altındayız
Hizmet ediyoruz. Dünyanın sayılı deniz operatörlerinden biriyiz. Ancak biz buyuk sıkıntı çekiyoruz. Buyuk baskı altındayız.
85.96.110.44
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim