• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

İlk zodyat bot ambulansımız hizmette

İlk zodyat bot ambulansımız hizmette
Türkiye'nin ilk zodiak bot ambulansı hizmete girdi. zodiak bot ambulans Muğla'nın dünyaca ünlü Dalyan kanalları ile Köyceğiz gölünde hizmet verecek.

Türkiye'nin ilk zodiak bot ambulansı hizmete girdi. Muğla'nın dünyaca ünlü Dalyan kanalları ile Köyceğiz gölünde hizmet verecek bot için Dalyan'da tören düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin sağlıkta dönüşüm programı kapsamında, Türkiye'de sağlığın her alanında olduğu gibi acil sağlık hizmetleri alanında da yapılan çalışmalarda çok büyük aşamalar kaydedildiğini ifade ederek, "İl Sağlık Müdürlüğü olarak Karada, Havada, Denizde Muğla 112 Hizmetinizde sloganıyla hareket ediyoruz. 2012'de yaklaşık 40 bin vakaya müdahale ettik. Zodyak bot projemizle birlikte Türkiye'de bir ilki başarmış bulunmaktayız. Botumuz kanal ve Köyceğiz Gölü'nün kenarındaki iztuzu plajı, Çandır köyü, Sultaniye köyü, kaplıca ve çamur banyolarına gelen turistlere hizmet verecek. Bölge köylerindeki hastaların ilçe merkezlerine kara yoluyla ulaşımı yaklaşık 45 dakika sürüyordu, botun kullanıma girmesiyle bu sürenin 15-20 dakikaya düşecek" dedi.
 
Sözlerine Dalyan kanallarındaki teknelere değinerek başlayan Ak Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özden, ise, "Bugün Akyaka'da yine azmak kenarındaydım, orada da aynı şeyi hissettim, teknoloji olarak birçok şeyi yapıyoruz ama bu açılışı yaparkende şahit olduğumuz gibi, bu gürültü ve bu egsoz dumanlarını kaldırmamız lazım" diyerek, akülü yada güneş enerjili teknelerin bir an önce faaliyete geçmesini istedi.

Ardından sözlerini son zamanlarda yaşanan olaylara getiren Özden, "Ülkemiz üzerinde kara bulutlar estirmeye çalışan bazı güçlerin olduğunu hep birlikte şahit olduğumuz şu günlerde bu günün anlamı üzerine de birkaç kelime söylemek zorundayız. Ben dünyanın birçok yerinde bulunuyorum, bu ülkede bizim ülkenin birikiminin insan sermayesini ve maddi kaynaklarını harekete geçirerek son 10 yılda elde ettiğimiz başarı içnide birçok ülke bunu örnek aldığı başarıların başında sağlık gelir" dedi.

Üniversite yıllarında Amerika'ya gittiğini belirten Yüksel Özden, kaldığı yurdun yakınında hastanenin üzerine inen ambulans helikopterleri gördüğünü ve bunu o zaman hayal edemediğini belirterek "Biz bir yıl içinde ambulans helikopterlerle 340 civarı hasta taşımışız, uçakla yaklaşık 25 hasta taşımışız. Karada, Havada, denizle Muğla 112 hizmetini zde, bunu söylemek her babayiğidin, her iktidarın harcı değil. Karadakini bile götüremiyorduk, şimdi şehir dışında 19 dakikada hasta götürüyoruz. Birilerinin bu ülkedeki kalkınma hızını, bu ülkedeki şahlanışa, bu ülkedeki insanların ayaklarının yere sağlam basmasına hazmedemedi. Çünkü kendi ülkelerinin üretim üstü olarak tutup, bizim tüketici bandında yer almasını istemeyenler bunu hazmedemiyor" dedi.

Türkiye'de 1 haftada birçok ülkenin bütçesini katlayan hizmetlerin açılışının yapıldığını belirten Özden, "Bu ülkede halk adına konuşuyoruz diyenlerin hemen ilk isteği Türkiye'nin yaptığı yatırımların durmasını istiyor" dedi ve Taksim Gezi parkı eylemcileri ile muhalefete yüklendi.

Konuşmaların ardından tekneye maddi ve manevi emeğe geçen kişi ve kurumlara plaket taktim edildi. Ardından da Milletvekili Özden ve beraberindeki heyet tekneyi denedi.

Türkiye'de ilk kez Dalyan kanallarında kullanıma sunulan zodiak ambulans bot 4,5 metre, 4 zamanlı, 50 beygirlik bir motora sahip. 38 bin liraya mal olan botta ilk müdahale edebilecek donanım bulunuyor ve hasta taşıyabiliyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim