• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

İç sularda balık avı yasağı bugün başlıyor

İç sularda balık avı yasağı bugün başlıyor
Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, 1 Mart ile 1 Haziran 2013 tarihleri arasında iç sular olarak adlandırılan göl, nehir ve barajlarda su ürünleri avlamanın yasak olduğunu duyurdu.

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, yaptığı açıklamayla, 1 Mart ile 1 Haziran 2013 tarihleri arasında iç sular olarak adlandırılan göl, nehir ve barajlarda su ürünleri avlamanın yasak olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Gölcük gölü, Beydağ Baraj gölü gibi iç sularda bugün av yasağı başlıyor.

1 Haziran'a kadar sürecek yasağa uymayan avcılar hakkında idari para cezası uygulanarak, av malzemelerine de el konulacak. Av yasağı ile balıkların yumurtlama ve üreme mevsimini sağlıklı şekilde geçirmeleri ve sürdürülebilir su kaynaklarının korunması hedefleniyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve buna istinaden çıkarılan ve 29 Ağustos 2012 tarih ve 28388 sayılı resmi gazetede yayımlanan 3/2numaralı tebliğ gereği Ödemiş'teki iç sularında su ürünleri av yasağı 1 Mart 2013 tarihinde başlayan av yasağı, 1 Haziran 2013 tarihine kadar sürecek.

Bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletilmesini sağlamak amacı ile düzenlenen av yasakları balıkların genel üreme dönemi göz önünde tutularak düzenleniyor. İlçemiz sınırları dahilinde ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapılabilecek iç su kaynakları olmadığından genellikle amatör sportif amaçlı su ürünleri avcılığı konusuyla ilgili sorulara cevap vermek istiyoruz.

Bakanlığımız tarafından yayımlanan tebliğe göre uygulanan yasak zamana bağlı av yasağı olmaktadır. Bu süre balıkların yumurtlama ve üreme dönemidir. Sürdürülebilir su kaynaklarının korunması için bu yasağa kesinlikle uymak gerekmektedir." Yasağa uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanarak, av araçlarına el konulacağı belirtilen açıklamada, "Her ne kadar bu yasağı koyan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olduğu halde, Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin deniz ve iç sularını koruma ve kontrolünde görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatı mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları kamu tüzel kişiliklerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular bunların bulunmadığı yerlerde ise köy muhtarı ve ihtiyar heyeti üyeleri koruma ve kontrollerde görevlidirler. Av yasağına bütün halkımızın duyarlılık göstereceğini umut ederiz" denildi.

Ayrıca, konu ile ilgili isteyenlerin İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Mesut Şimdi'den ayrıntılı bilgi edinebilecekleri de belirtildi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim