• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Haliç'in iki yakası otobüsle bağlanacak

Haliç'in iki yakası otobüsle bağlanacak
Haliç'in iki yakası Amfibi modelotobüs ile bir birine bağlanacak. Karadan suya girerken tekerleklerini toplayan ve gemi halini alan otobüs, Ağustos ayında hizmete sunulacak.

Haliç’in iki yakası Amfibi model (karada ve suda giden taşıt) otobüs ile bir birine bağlanacak. Karadan suya girerken tekerleklerini toplayan ve gemi halini alan otobüs, Ağustos ayında hizmete sunulacak.

Şu an Hollanda’nın Roterdam şehrinde kullanılan ve Amfibus olarak anılan taşıt ile Sütlüce’den Eyüp’e 5 dakikada geçilebilecek.

Amfibus’ın distribütörü Magic Bus İstanbul’un Genel Müdürü Yılmaz Çelik, Haliç’in iki yakasının artık kayıklarla değil otobüsle bir birine bağlanacağını dile getiriyor.

2013 Ağustos ayından itibaren taşıtın İstanbul’a hitap edeceğini anlatan Yılmaz Çelik, “Malum Fatih’in İstanbul’u fethinde gemiler denizden karaya indi. Biz de böyle bir ambians yapacağız.” diyor.
Çelik, Amfibus’ın İstanbul’a doping olacağını, şehrin gelirlerini önemli oranda artıracağını vurguluyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un vitrinlerinden Haliç’e büyük önem veriyor. Altın Boynuz olarak bilinen alanı çamurdan arındırma adına yürütülen faaliyetleri de teşvik ediyor. Bununla da yetinmeyen Tayyip Erdoğan, devletin ilgili organlarını ve belediyeleri Haliç’in bilinirliğini artırmaya davet ediyor. Erdoğan’ın gayretlerine Amfibus ile katkı yapacaklarını anlatan Çelik, “Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile de bir araya geldik. Amfibus’a sıcak. Buradan aldığımız güç ile taşıtı İstanbul’a getireceğiz, 2014’te de Türkiye’de üreteceğiz.” ifadelerini kullanıyor.

Çelik, maliyeti 1 milyon 215 bin Euro’yu bulan otobüsün Haliç’i çekim alanı yapacağına işaret ediyor. Taşıtın 7’den 70’e toplumun tamamının ilgi odağı olacağını belirtiyor.

Amfibus’ı yeni olduğu, devletin belli organları kaygılı olduğu için Haliç’te deneyeceklerini aktaran Magic Bus İstanbul Genel Müdürü, taşıtın büyük ilgi göreceğinden söz ediyor. Yılmaz Çelik, şöyle devam ediyor: “Amfibi model otobüsü devlet teşvik ediyor. Biz de bu teşviklerden yararlanma adına gerekeni yapıyoruz. Umut ediyorum Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yardım alacağız. Bu otobüs tek bize ait değil. Diğer operatörler ya da acenteleri de yararlandırabiliriz. Çünkü ülke olarak gelirlerimizi artıracak.

Hem otobüs hem gemi görevi gören taşıt şoför dâhil 47 yolcu alıyor. Otobüsün konforunu da ihtiva ediyor, gemide olan öğeleri de içeriyor. Motor sudan etkilenmediği gibi gemide olduğu gibi kamarası var, navigasyonu var, can yeleği var; WC’si var.

15 kilometre sürat yapıyor. Haliç’i 3-5 dakikada geçebiliyor. Ama biz tur amaçlı baktığımız için Amfibibus’ın konuklarını bir yakadan diğer yakaya 30 dakikada bağlamasını planlıyoruz.”

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Gemi Mühendisi
11 Şubat 2013 Pazartesi 18:49
Deniz Ucubesi
Bu proje tam bir fiyaskodur. Bu projeyi kim uygulayacak ve kim onaylayacak ise, sonucundan da o sorumludur. Yetkilileri şimdiden uyarıyorum. Bu cinayete engel olunuz.Denizciliğin (D) sinden anlamayanlar ancak böyle buluşlara prim verirler.
78.189.180.121
DENİZ KIZI
08 Şubat 2013 Cuma 21:47
SİZ İNSANLARIN DEĞERİNİ PARAMI ZANNETTİNİZ..
DENİZİ O KADAR ÇOK ANLAYAN VARKİ,ANLAŞILMASI GÜÇ.GETİRECEĞİNİZN NEYİN NE OLDUĞUNU HALA ÖĞRENEMEDİNİZMİ.SİZ KAFALAR İNSANLARI DENİZLERDE BOĞMAYA NE KADAR MERAKLISINIZ..NE KADAR DEĞERSİZSİNİZ.YAZIK YA YAZIK..BU NE YA,DAHA BUNUN GİBİ VASITALARI KARA YOLUNU KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİNİZ.KALKACAKSINIZ DENİZDE BU VASITAYI KOYACAKSINIZ.MİLLETİ DENİZDE BOĞACAKSINIZ..DAHA DENİZDE YÜZMESİ GEREKLİ DENİZ TAŞITLARINI SÜRMESİNİ ÖĞRENEMEDİNİZ....YA SABIR VER YARATANIMIZ..
78.169.41.190
Denizci
05 Şubat 2013 Salı 19:34
Gerçek deniz otobüsü
Saçma sapan bir proje kim düşündüyse. Birazcık denizcilikten anlayan beri gelsin. Birileri yine malı götürmek için, bu projeyi İstanbul Belediyesine kakalamak istiyor. Bu deniz ucubesi, cumburlop alabora olduğunda gözünü para hırsı bürüyenler derslerini alırlar ama insanlara yazık olur.
78.189.180.121
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim