• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Güney Kore klasının yetkisi askıya alındı

Güney Kore klasının yetkisi askıya alındı
Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Güney Kore Klas Kuruluşu Korean Register Shipping'in, "Muayene Kuruluşlar" yetkisini askıya aldı. Liman başkanlarının yetkinin askıya alındığından haberi yok.

TÜRKAK, Güney Kore klasının yetkisini askıya aldı

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Güney Kore Klas Kuruluşu Korean Register Shipping'in, "Muayene Kuruluşlar" yetkisini askıya aldı.

Türk Akreditasyon Kurumu'ndan alınan bilgiye göre; Türk Bayraklı gemilerde bayrak devleti adına hareket edecek kuruluşların seçimi ve yetkilendirmesine dair yönetmenliğin ekinde yer alan İdare tarafından, iadre adına sörvey yapma ve sertifika düzenleme yetkisi verilecek kuruluşlar için  asgari dökümanlar kriterlerinin 2. ve 6. maddesine uymadığı gerekçesiyle Güney Kore Klas Kuruluşu Korean Register Shipping'in Türkiye'deki yetkisini askıya aldığını duyurdu.

TÜRKAK'ın internet sitesinde yapılan "Muayene Kuruluşu" sorgulamasında ise  Güney Kore Klas Kuruluşunun AB-0054-M nolu akreditasyonunun "adres değişikliği nedeniyle askıya alındığı" belirtildi.

Liman başkanları, askıya alındığından haberi yok

Deniz Haber Ajansı muhabirlerinin araştırmalarına göre, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından Muayene Yetkisi askıya alınan Güney Kore klas kuruluşu ile ilgili, Türkiye'deki liman başkanlıklarının haberi olmadığı ortaya çıktı.

Görüştüğümüz bazı liman başkanları, TÜRKAK'ın Güney Kore Loydu ile ilgili yetkisinin askıya alındığından haberi olmadıklarını kaydederek, konu ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleme Bakanlığı'ndan görüş alacaklarını kaydettiler.

Bilindiği gibi, bundan bir kaç ay öncesine kadar Güney Kore Loydu'nun temsilciliğini Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay yürütüyordu.

turkak_kore_register.jpg

Haber. Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
SERKAN GURSU
06 Mayıs 2013 Pazartesi 15:31
KR ISTANBUL SUBE ADRES DEGISIKLIGI
1.Resmi Gazetede ilan edildigi uzere, Merkezi Guney Kore Cumhuriyetinde Bulunan Korean Register of Shipping Istanbul subesi ve ayni sekilde adresi resmi gazetede belirtilmis bir sirkettir
2. Turkiye temsilciliginin kurulusu Sayin Osman Kolay zamaninda gerceklesmis olup, yapilan degisiklik adres ve sube mudurlugunden ibarettir.
3. KR internet sitesinde Atina gorunmesi sebebi KR Istanbul'un branch office olarak direk Atina'da bulunan KR Europe Headquarters' a bagli olmasidir.
85.105.40.35
Kuşkucu
03 Mayıs 2013 Cuma 20:41
Bir Yanlışlık Olmasın
Arkadaşımız bildirimde bulunduk diyor, ama TÜRKAK adres değişikliğinin bildirilmediği gerekçesiyle akreditasyonu askıya alıyor. Haber gerçeği yansıtmıyor; adres değişti, görevi devraldım diyen arkadaşımız kore klasının internet sitesine göre Türkiye'de bile değil kore klasının Atina Ofisinde görevli. Kore klasının Türkiye'de ne ofisi ne de yetki devri yönetmeliğinin 21. maddesinin şart koştuğu Türk Kanunlarına uygun ve yerleşik bir daimi temsilciliği var. Bu işte bir yanlışlık(?) var ama...
88.253.22.245
SERKAN GURSU
02 Mayıs 2013 Perşembe 15:18
KR ISTANBUL SUBE ADRES DEGISIKLIGI
Bu haber tam olarak gercegi yansitmamaktadir: 19.03. 2013 tarih ve 8281 sayili resmi gazetede ilan edildigi uzere, Korean Register of Shipping Istanbul Subesi adresi degismis ve Sube mudurlugu tarafima gecmistir. Bu tarih itibariyla hem akreditasyon kurulusu Turkak hem de Liman Baskanliklari ve Denizcilik Mustasarligi'na bilgi verilmistir. Bununla birlikte, adres degisikligi ve Mayis 2013 itibriyla yapilmasi gereken akredetiasyon yenileme oditleri icin 10.04.2013 tarihi itibariyla Turkak'a basvuruda bulunulmus olup islemler devam etmektedir. Denizcilik mustesarligina surecle ilgili bilgi verilmistir.
85.105.40.35
hakan kaptan
02 Mayıs 2013 Perşembe 11:03
tarafsız habercilik
Öncelikle Sayın Recep Canpolat'a yaptığı bu tarafsız habercilik örneği için teşekkür ederim. Denizcilik sektörü genel de güçlünün yanında olmuştur, ve eleştiri kabul etmezler. Bu sebepledir ki denizcilik şuan olduğu durumdadır. Yorumlarda Mehmet Öztürk'ün de dediği gibi bakanlığın yapılanması ne zaman bitecek, acentesi dertli, armatörü dertli, gemi adamı dertli, tersanecisi dertli, herkes dertli...yetkililerin de bir açıklama yapması gerekmez mi artık şu tarihte herşey düzelecek diye....
5.46.33.252
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim