• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Giresunlu sanayici yeni liman istiyor

Giresunlu sanayici yeni liman istiyor
GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun'un kalkınması için Tirebolu ve Görele arasına yeni bir liman yapılması şarttır dedi."

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun'da mevcut kara ve deniz yolu ulaşım ağlarına, hava ve demir yolunun da eklenmesinin ilin gelişimini daha da hızlandıracağını savundu.

Çakırmelikoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, deniz, hava, kara ve demir yolu ağlarının bulunduğu bölgelerin gelişimlerinin çok daha hızlı olduğunu belirtti.

Giresun'da halen kara ve deniz yolu ulaşım ağının mevcut olduğunu, bunlara kısa süre sonra Ordu-Giresun Havaalanı'nın yapımının tamamlanması ile hava yolunun da ekleneceğini ifade eden Çakırmelikoğlu, şunları vurguladı:

"Bunların yanı sıra da demir yolu ağının ilimize gelmesi çok daha önemlidir. Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu demir yolu projesinin hayata geçirilerek yapımı gerekmektedir dedi. Deniz, hava, kara ve demir yolu ağı bulunan bölgelerin gelişiminin çok daha rahat ve hızlı olduğunu görmekteyiz. Giresun ve Doğu Karadeniz'in iç bölgelere en rahat ve kısa bağlantı yolu olan Giresun-Dereli-Şebinkarahisar yolu ile Tirebolu-Torul yolunun standartlarının iyileştirilmesi, kara yolları ağında birinci derece yol statüsüne alınması şarttır. Kara yolları ağında birinci statü yol gözükmeyen ulaşım ağlarının rantabl görülmediği bir gerçektir. Bu bakımdan halen yapımı devam eden Giresun-Dereli kara yolu standartlarının iyileştirilmesinin yanında Eğribel Tüneli'nin de 2014 yılı yatırım programına alınması gerekiyor."

Dereli-Şebinkarahisar yolu standartlarının da iyileştirilmesi gerektiğine işaret eden Çakırmelikoğlu, şunları kaydetti:

"Keza ilimizin kanayan yaralarından olan Tirebolu-Torul yolu standartlarının iyileştirilmesi ve kara yolları ağındaki derecesinin yükseltilmesi zaruridir. Karadeniz ile iç bölgelere bağlantı sağlayan bu iki ana arter sadece Giresun'un değil, bölgemiz ve ülkemizin de önemli geçiş alanlarındandır. Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu Demiryolu projesi mutlaka uygulanmalı, buna bağlı olarak Tirebolu ve Görele ilçeleri arasına liman yapılmalı. Giresun Limanı ve Tirebolu Limanı böyle büyük tonajlı bir hareketliliği kaldıramayacağı için Tirebolu ve Görele arasına yeni bir liman yapılması şarttır."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
veysel daldaban
14 Mayıs 2013 Salı 02:47
Giresun limanı!
Hayretler içine düşüyorum.Giresuna ikinci bir liman isteniyor.Sayın Çakırmelikoğlu kiminle dalgasını geçiyor bilmem ama,kendisine,bir Giresunlu denizci olarak,'' Yapma kardeşim;akıllı ve ahlaklı davranalım! '' demek istiyorum.Da;bu deyişimi bile fazla buluyorum.Bir ricada bulunayım:Sayın Çakırmelikoğlu,lütfen şu Giresun sanayisinin ve ticaretinin bir listesini yazsanız.Bir kaç fındık kırma fabrikasına sanayi mi diyorsunuz? Saygılarımla
213.43.57.62
İMDAT ÇİÇEK
12 Mayıs 2013 Pazar 12:43
ÇAKIROĞLU
GİRESUN İLİMİZDEKİ ÇAKIROGLU LİMANI ZATEN VAR YENİ BİR LİMAN ARAYIŞI SADECE ORADAKİ BAZI İŞ ADAMLARININ KENDİ İSTEKLERİ OLABİLİR AMA ÖNCE GİRESUNLU İŞ ADAMLARININ KENDİ İLLERİNE İHRACATA YÖNELİK YATIRIM YAPMASI KAÇINILMAZ ŞARTTIR, ZİRAA ORADAKİ HAYAT SADECE FINDIKLA VE SADECE TÜKETİM MARKETLERİYLE DÖNMEYEBİLİR.İŞ OLANAĞI VE SANAYİSİ OLAN BİR İLDE LİMANLAR ÇOK İYİ ÇALIŞIR AMA BİR İLDE ÜRETİM TÜKETİMDEN AZSA DEĞİL ORADA BİR LİMAN BİN LİMANDA OLSA İŞ YAPMAZ(SAYGILARIMLA)WWW.OPTİMASHİPSERVİCES.COM
85.103.94.167
rasim sinel
07 Mayıs 2013 Salı 13:23
niçin
halen Giresun ili sınırları içinde iki liman ve çeşitli balıkçı barınakları var.giresun limanı yıllardır %5 kapasit ile çalışıyor Giresunlu fındığını tırla istanbula oradan Avrupa ya,madenini ise Trabzon limanına gönderiyor.giresunlu yetkililer önce mevcut limanlarını kalkındırmak ve işlevsel hale getirmek zorunda sonra basına demeç vermeliler.
ayrıca bu gun limanın senede 200.000 TEU konteynır elleçleme kapasitesi ile 2.000.000 ton konvansiyonel ton yük elleçleme kapasitesi mevcut.öncelikle bu kapasiteye Giresun sanayicisi ve ticaretle uğraşanı ulaşmak zorunda bilahre ilave kapasite isteme hakkına sahıp olabilir
212.253.209.145
HTG
03 Mayıs 2013 Cuma 11:18
Giresunlu Sanyiciler(!)
Giresun lu sanayiciler şuanki limanın nasıl atıl vaziyette olduğunu sanırım görmüyorlar. Sanayiciler bir merkeze sanayi yatırımı yapmazlar ise oradaki limanında atıl olması gayet dogaldır.Sanayicilerimiz öncelikle kendi memleketlerine yatırım yapmalılar.
78.187.141.182
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim