• BIST 9679.8
  • Altın 2489.35
  • Dolar 32.4435
  • Euro 34.4467
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 19 °C

Gemi kaynaklı emisyonların kontrolü

Gemi kaynaklı emisyonların kontrolü
“Türkiye’de gemi kaynaklı emisyonların kontrolü’’ isimli Avrupa Birliği Eşleştirme Projesinin 1. Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Ulaştırma, Denizicilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan ‘’Türkiye’de Gemi Kaynaklı Emisyonların Kontrolü’’ isimli Avrupa Birliği Eşleştirme Projesinin 1. Yürütme Kurulu Toplantısı 11 Eylül tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıya , Ulaştırma, Denizicilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra, ilgili ve paydaş kurum olan Avrupa Birliği Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcileri katılım sağladı.

 
1.Raporlama döneminde gerçekleştirilmiş olan aktivitelerin değerlendirilmesinin yapıldığı, gelecek dönem planlarının oluşturulduğu ve kontrat değişikliği teklifinin görüşüldüğü toplantının açılış konuşmasını ülkemiz adına proje lideri olan Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli yaptı.
 
Şevli konuşmasında, proje başlangıç tarihinden itibaren hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek Proje ekibi ve Proje partnerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
Projede başarılı ve kalıcı kazanımlar elde edilmesinin önemine değinen Şevli, bu kapsamda hedeflenen değişiklikler ile çok yoğun bir deniz trafiğine maruz kalan ve bunun ciddi anlamda bir hava kirliliğini de beraberinde getirerek yaşam kalitesini olumsuz olarak etkilediği Marmara Denizi ve Boğazlar bölgesinin gemi kaynaklı emisyonlardan en az şekilde etkilenmesini sağlamak adına uluslararası adımların atılmasının planlandığını belirtirken; bölgenin Emisyon Kontrol Alanı (ECA) ilan edilmesi hedefine altyapı oluşturacak bilimsel çalışmaların söz konusu projeye dahil edilmesinin, Türkiye’nin geleceğe dönük gemi kaynaklı emisyon azaltım hedeflerine önemli bir katkı sağlayacağını, böylelikle bölge halkının sağlığı adına da ciddi bir adım atılmış olacağını sözlerine ekledi.
 
Cemalettin Şevli’nin konuşmasının ardından sözü İspanya tarafında proje lideri olan Benito Nunez aldı.
 
Nunez, konuşmasının başında İspanyol Denizcilik idaresi olarak Türk denizcilik İdaresinin destek ve ortaklığından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
Nunez, bölge nüfusundaki ve gemi trafik koridorlarındaki yoğunluk bir arada değerlendirildiğinde, Marmara Denizi ve Boğazlar bölgesinde gemi kaynaklı emisyonların azaltılmasına ilişkin girişimlerin ve bölgenin Emisyon Kontrol Alanı ilan edilmesine ilişkin temeli atılacak olan çalışmaların ne denli önemli olduğunu ifade etti.
 
Ayrıca; dünyada Emisyon kontrol bölgesi ilan edilmiş sınırlı sayıda bölgenin bulunduğunu vurgulayan Nunez, Marmara Denizi ve Boğazlar bölgesinin projenin girişimleriyle ECA ilan edildiği takdirde Türkiye ve Avrupa Birliği Eşleştirme Programı adına önemli bir başarı elde edilmiş olacağını belirtti.
 
www.DenizHaber.Com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim