• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Fethiye'de atıksu otomasyon sistemi

Fethiye'de atıksu otomasyon sistemi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Fethiye Deniz Ticaret odası başkanlığı işbirliği ile Türkiye’de atık su otomasyon sistemi ilk kez Fethiye’de hizmete girdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Fethiye Deniz Ticaret odası başkanlığı işbirliği ile Türkiye’de atık su otomasyon sistemi ilk kez Fethiye’de hizmete girdi.

Buna göre tekne sahibi gece gündüz her hangi bir yetkili aramadan elindeki mavi kartını Atık su otomasyon sistemine takarak atık sularını desarj edebilecek. Online nedeniyle teknenin ne kadar atık su boşalttığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sistemlerinden aynı anda görülebiliyor. Böylece tekneler atık su boşaltıp boşaltmadığı konusunda sahil güvenlik tarafından durdurulup kontrol edilmesine gerek kalmayacak.

Çevre ve şehircilik Bakanlığı ile Fethiye Deniz Ticaret odası başkanlığı işbirliği ile Türkiye’de atık su otomasyon sistemi ilk kez Fethiye’de hizmete girerken sistemin çalışması yetkililer tarafından da yerinde incelendi. Fethiye Belediye marinasında 24 adet atık su otomasyon sistemi ile Göcek Beldesindeki 10 atık su otomasyon sistemi bu proje kapsamına alındı. Tekne sahipleri hangi saat gelirlerse gelsinler ellerindeki mavi Kartı otomasyon sistemine yetkili aramaksızın yerleştirerek teknesinin atık su hortumunu bağlayıp şehir şebekesine deşarj edebilecek. Deniz Ticaret odası Başkanı Şaban Arıkan projenin gerçekleşmesini sağlayan Karaaktif firması ilgilileriyle ilk uygulamayı Solada 3 teknesinde gerçekleştirdiler. Mavi kart takılıp teknenin atık suyu otomasyon sistemine boşaltılmaya başlayınca Bakanlık sitesinde anında ne kadar atık su boşaltıldığı gözlemlendi. Fethiye Deniz Ticaret odası Başkanı Şaban Arıkan bu sistem için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beş yıldan bu yana çalışma içersindeydik dedi. “Fethiye bu konuda pilot bölge seçildi. Amacımız denize atık su deşarj ının önüne geçmek diyen Şaban Arıkan bu sistemle hiçbir görevli aramaksızın tüm yatçılar mavi kartını takarak atık suyunu boşaltacak. Boşaltılan miktar ve diğer bilgiler boşaltıldığı saat dahil online sistemiyle Bakanlık sitesinde anında görülecek. Bu tekneler sahil güvenlik yetkilileri tarafından durdurulup kontrol edilmeyecek. Sistemden görülebilecek. Tüm Türkiye kıyılarında da daha sonra uygulamaya geçecek” dedi. Şaban Arıkan teknelerin yüzde 95inde mavi kart bulunduğunu bu sistemin Fethiye Deniz Ticaret odasına maliyetinin 500BinTL’yi bulduğunu Denizlerin ve çevrenin korunması açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Proje danışmanı Rıdvan Çekim’de yaptığı açıklamada “Fethiye Göcek Ölüdeniz üçgeninde yılda 36 Milyon litre atık su üretildiğini söyleyerek bu tamamen denize gitmektedir. Uygulanan proje ile kontrol altına alınmıştır. Atık su otomasyon sistemi (mavi kart) projemiz tamamen Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilmiştir.Yunanistan, Rodos ve Sırbistan’dan talepler var” dedi.

Fethiye kordon boyunda hizmete açılan bu sisteminin açılış töreninin 5 Haziran Dünya çevre gününde yapılacağı bildirildi.

atiksu.jpg

atiksu1.jpg

atiksu2.jpg

atiksu3.jpg

atiksu4.jpg

atiksu5.jpg

atiksu6.jpg

atiksu7.jpg

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim