• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

Eskihisar - Tavşanlı seferleri başladı

Eskihisar - Tavşanlı seferleri başladı
Negmar Denizcilik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan aldığı "İşletme ve Hat Izni" ile İstanbul Lines markası adı altında Eskihisar-Tavşanlı arasında arabalı vapur seferlerine başladı.

NEGMAR DENİZCİLİK, ESKİHİSAR - TAVŞANLI SEFERLERİNE BAŞLADI

Negmar Denizcilik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan aldığı "İşletme ve Hat Izniyle" İstanbul Lines markası adı altında, Eskihisar-Tavşanlı arasında arabalı vapur seferlerine başladı.

İDO A.Ş.'nin yüzde 100 hissesini 861 milyon dolara en yüksek teklif ile devralan Tepe-Akfen- Souter-Sera (TASS) Ortak Girişim Grubu'nun tüm itirazlarına rağmen, seferler başlayan Negmar Denizcilik, 20 Temmuz 2013 tarihi itibariyle Eskihisar-Tavşanlı arasında araç ve yolcu taşıma hizmetlerine start verdi.

Yaklaşık bir senedir, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile UKOME'den izin bekleyen Negmar Denizcilik, Gök Denizcilik'ten kiraladığı iskele alanı ve Yunanistan'dan aldığı 3 arabalı feribotla 60 milyon TL'lik bir yatırım yaptığı biliniyor.

negmar_1.20130721102113.jpg

TASS ORTAK GİRİŞİMİN TAVRI MERAK EDİLİYOR?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile UKOME'den izinlerini alan Negmar Denizcilik, İDO'nun en kazançlı ve en çok gelir getiren hattına rakip olarak seferlere başlaması, İDO A.Ş.'nin gelirlerinin düşmesine neden olacak. Diğer taraftan, İDO özelleşmesi ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşık 1 milyar dolara yakın para aktaran Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu'nun, Negmar Denizcilik'in önünü açan, UDH Bakanlığı ve UKOME'nin aldığı bu karar sonrası nasıl bir tavır alacağı ise merak ediliyor.

NEGMAR'A İZİN KARARI NASIL OKUNMALI?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile UKOME'nin Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş'ye "İşletme ve Hat İzni" veren kararı ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın etkinliği ve gücünün zayıfladığını bir göstergesi olarak yorumlanabilir.

Bilindiği gibi İDO özelleşmesinden sonra Negmar Denizcilik'in seferler başlaması ile ilgili başvurularda, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yoğun kulis ve muhalefeti sayesinde, tüm kapıların Negmar'ın yüzüne kapanmasına neden olmuştu. Topbaş'ın muhalefeti yüzünden bugüne kadar hiç bir izin alamayan Negmar Denizcilik, Bakanlık ve UKOME'nin kararlarını kırmasında Başbakan Erdoğan'ın tavrındaki değişlikliğin neden olduğu, su götürmez bir gerçek olarak önümüze çıkıyor.

BAŞBAKAN'IN TAVRI NEDEN DEĞİŞTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, İstanbul ile ilgili yapacağı tüm çalışmalar, Başbakan Erdoğan'ın izni dahilinde gerçekleştiği biliniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, en son "Taksim Gezi Parkı Eylemleri'nde" açıkta kalan İBB Başkanı Kadir Topbaş'ı, kriz yönetimindeki başarısızlığın en önemli aktörü olarak görüyor.

Başbakan Erdoğan'ın, önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerde gözden çıkardığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı aday göstereceği ve bu noktada da İstanbul ile ilgili kararlarda Kadir Topbaş'tan çok, Binali Yıldırım'ın görüşlerine önem verdiği, kulislerde konuşuluyor.

Başbakan Erdoğan'ın NEGMAR ve İDO konusunda kararındaki değişikliğinin en önemli sebeblerinden biri olarak ta, TAV CEO'su ve İDO A.Ş.'nin ortaklarından Sani Şener'in kardeşi Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komşuoğlu'nun "Gezi Parkı Eylemlerinde" üniversite öğrencilerini sokaklara dökmesi ve öğretim üyelerinin Gezi Eylemlerinde aktif olması konusunda yönlendirmesi, Başbakan Erdoğan'ın "TAV'CILARI" kara listeye almasına neden olduğu biliniyor.

Ayrıca, TEPE Grubu'nun yönetiminde olan BİLKENT ÜNİVERSİTESİ'nin Ankara'da yapılan "Gezi Parkı" protestolarında başrolde olması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İDO A.Ş. ortaklarına, mesafe koymasında en büyük etken oldu.

Kısacası, Negmar Denizcilik ve Yatırım A.Ş.'nin önünü açan operasyonların, Gezi Parkı Eylemleri olduğu ve Başbakan Erdoğan'ın "HİÇ BİR İYİLİĞİ VE KÖTÜLÜĞÜ UNUTMADIĞININ" bir kanıtı olarak,  Eskihisar-Tavşanlı seferlerinin başlaması ile ortaya çıktı.

negmar_sefer.jpg

Haber - Yorum: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr  (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
a.karadağ
14 Ocak 2014 Salı 11:38
başarılar
herşey cok güzel de gemi beklemek olmuyo gemi sayısını yükselttiğiniz taktirde müşteri potansiyelinizinde artacagını düşünüyorum,
5.47.147.215
HASAN
03 Eylül 2013 Salı 11:46
TÜRK USULÜ REKABET
fiyatlar aynı...rekabet yok.. ANLAŞTILAR anlayacağınız. ben İDO İLE GİDECEM.
212.156.155.130
M.TİRAN
25 Temmuz 2013 Perşembe 08:30
DİKKAT
allah yardımcıları olsun. ben negmar kimdir kimindir arkasında önünde kim vardır bilmem fakat vatandaşın faydasına olacak her türlü yatırım desteklenmeli. Ancak bir çok yoruma baktığımda, adam bir kere kısa yolculuk yaptığı bir geminin nereden alındığına kadar bilgi sahibi olduğunu ifade ederek yorum yazıyorsa bu hiç de inandırıcı gelmiyor bana. 861 milyon doları ido o gemilerin içinde çay simit satsa çıkarır.gerisi cabası
212.156.58.194
Kaptanıderya
24 Temmuz 2013 Çarşamba 18:54
IDO-Negmar Rekabeti
Rekabet iyidir, sektörü diri tutar. Ayrıca Negmar' ın IDO ile rekabet edebilecek bir firma olduğu kanaatinde değilim. İş bilenin kılıç kuşanananın.
82.222.185.164
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim