• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Erden Eruç, Bilgi'de öğrencilerle buluşacak

Erden Eruç, Bilgi'de öğrencilerle buluşacak
Kürekle okyanusu geçen ilk Türk ve tarihte kendi gücüyle devri alemi başaran ilk kişi olan Erden Eruç, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelecek

Kürekle okyanusu geçen ilk Türk ve tarihte kendi gücüyle devri alemi başaran ilk kişi olan Erden Eruç, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelecek. Tarihte üç ayrı okyanusu geçmiş ilk kürekçi de ilan edilen Erden Eruc, bugün (18 Nisan Persembe günü)  saat 20: 00'de öğrenciler ile söyleşecek. Seminer Salonu 1'deki program iki saat sürecek.

"KASLA GİT" SLOGANIYLA YOLA KOYULDU

Boğaziçi Üniversitesi mezunu Erden Eruç, 7,2 metre boyunda marin kontrplaktan yapılmış kullanılmış özel sandalla 2006 baharında Atlas Okyanusu'nu Kanarya Adaları'ndan Karayip Denizi'ne kadar tek başına kürekle geçti. Kürekle okyanusu geçen ilk Türk oldu. 2007'de Kaliforniya'dan Güneybatı'ya doğru devri alem yolculuğuna başladı. İlk aşamada Pasifik Okyanusu'nda 312 gün çabalayıp Papua Yeni Gine sularına ulaştı. Böylece en uzun süre denizde kalan yalnız kürekçi Guinness Dünya rekorunu devraldı. Bismarck Denizi, Mercan Denizi ve Hint Okyanusu geçişleriyle mücadelesini sürdürdü. 2010 Kasım ayında Londra merkezli Okyanus Kürekçileri Derneği tarafından tarihte üç ayrı okyanusu geçmiş ilk kürekçi ilan edildi. Avustralya-Afrika arasında bir ana kıtadan diğerine, Hint Okyanusu'nun tamamını kürekle geçmeyi başaran dünyada ilk ve tek kişi oldu.

Karada bisikletle veya yaya ilerleyen, gerekirse kıyılar boyunca kano (sea kayak) kullanan Eruç, Namibya'dan güney Atlas Okyanusu'na 2011 Ekim ayında kürekle açıldı. 153 gün sonra Venezuela'ya ulaştı. Bu etap tarihte, Atlantik'te en uzun ve aynı zamanda güney yarıkürede başlayıp kuzey yarıkürede tamamlanan ilk ve tek kas gücüyle okyanus geçişi. Son deniz etabında Karayip denizi ve Meksika körfezi üzerinden teknesini Louisiana sahillerine ulaştıran Eruç'un 27 Mayıs 2012 tarihinde karaya çıktığı gün itibariyle aynı teknede geçirdiği toplam gün sayısı 876'yı buldu. Yaklaşık 29 bin deniz miline erişti. Dünyada hayatta olan en tecrübeli ve hala Türkiye'nin tek okyanus kürekçisi.

2012 Temmuz ayında, 5 yıl 11 günlük bir süreden sonra tekrar başladığı noktaya geri dönerek yolculuğunu noktaladığında, tarihte kendi gücüyle devri alemi başaran ilk kişi oldu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
o.han
18 Nisan 2013 Perşembe 16:06
tebrikler
Degerli kardesimizin basarilarinin devamini dilerim ,gurur duydum.
82.20.84.131
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim