• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Dünya Ekonomi TV yayın hayatına başladı

Dünya Ekonomi TV yayın hayatına başladı
30 yılı aşkın süredir Türk ekonomisinin nabzını tutan Dünya şirketler Grubu'nun yeni televizyon kanalı Dünya Ekonomi Denizcilik ve Lojistik TV "Ekonomi yayıncılığına yeni bir soluk katmak" parolasıyla yayın hayatına merhaba dedi.

30 yılı aşkın süredir Türk ekonomisinin nabzını tutan Dünya şirketler Grubu'nun yeni televizyon kanalı Dünya Ekonomi Denizcilik ve Lojistik TV "Ekonomi yayıncılığına yeni bir soluk katmak" parolasıyla yayın hayatına merhaba dedi.

Türkiye'nin yeni ekonomi kanalı Dünya Ekonomi, Denizcilik ve Lojistik TV muhteşem bir törenle açıldı. Açılışa Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, KKTC Ekonomi, Enerji Bakanı Sunat Atun ve işdünyasından çok sayıda davetli katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Bakan Binali Yıldırım, "Dünya Gazetesi 33 yıldır tarafsız yayın anlayışıyla ekonomi basınının öncüsü. Şov yapmadan, yorumsuz bir şekilde ekonomideki gelişmeleri ortaya koyuyor, yönetme hevesine katılmadan şeffaf ve ilkeli yayın anlayışıyla ekonominin aktörleri ile idareyi buluşturuyor, önemli uyarılarda bulunuyor. Dünya Gazetesi hep üretimle, hep ticaretle, hep ülkeye katma değer yaratacak konulara eğiliyor. Bu yaklaşımla televizyon yayıncılığında da önemli bir yere geleceğinize inanıyorum. Başarılar diliyorum" dedi.

Açılışta İSO Başkanı Tanıl Küçük, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İTHİB Başkanı İsmail Gülle, ASKON Başkanı Mustafa Koca, UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, TDKD Başkanı Mehmet Ali Dinç, KalDer Başkanı Hamdi Doğan, TÜMSİAD Sosyal İşler ve Medya İletişim Komisyon Başkanı Adnan Kolay, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Şahinler Holding Başkanı Kemal Şahin, Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Hasan Süel, Asya Emeklilik Genel Müdürü Ercüment Korkut, Cem Ofset Başkanı Oktay Duran, Arslan Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Arslan, Ulukartal Holding Genel Müdürü Ersoy Volkan, RTÜK yöneticileri gibi çok sayıda önemli isim yer aldı. Açılışta konuşan DÜNYA Şirketler Grubu Başkan Vekili Erdem Top, Birinci Medya Grubu ile ortak işbirliği ile yayın hayatına başlayan Dünya Ekonomi, Denizcilik ve Lojistik TV'nin yepyeni ve iddialı bir içerikle sektörde ayrıcalıklı bir yere geleceğini söyledi. Erdem Top, "Dünya Gazetesi'nin 33 yıldan bu yana sürdürdüğü güvenilir, objektif ve ilkeli yayın anlayışını televizyona da yansıtacağız. Herkese eşit mesafede olacağız. Bizim için güven her şeyin önündedir" dedi. Törende konuşan Birinci Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci de iki kuruluşun işbirliğinden çıkan sonuçtan dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Birinci, "Birinci Medya Grubu olarak DÜNYA Şirketler Grubu ile işbirliği imzalamış olmanın onuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ekonomi, denizcilik ve lojistik sektöründe bambaşka bir bakış açısıyla yepyeni içeriğe sahip bir kanalı izleyicilerle buluşturuyoruz" diye konuştu.

Binali Yıldırım: "DÜNYA, üreticilerle kamu yönetimini buluşturan platformdur"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "30 yılı aşkın süredir Türk ekonomisini, siyasetinin nabzını tutan Dünya Şirketler Grubu bu faaliyetlerine yenisini ekliyor. Ekonomi, denizcilik ve lojistik alanında yazılıı medyadan görsel medyaya geçiyor. Ekonominin görünmeyen kahramanları ulaştırmadır, iletişimdir, taşımacılıktır. Dünya Gazetesi Türkiye'nin gerçekleriyle, üreticilerle kamu yöneticilerini buluşturan bir platformdur. 10 yıldır yakından takip ediyorum. Dünya Gazetesi olayları olduğu gibi, yorumsuz, içine sos katmadan tarafları birbirleriyle buluşturuyor. Yönetme hevesine gayret etmiyor. Boş faydasız gündemlerle zaman israfı yapmıyor."

Yıldırım yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bilişim hızını Afrika ölçeğinden alıp Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuklarını belirterek internette Türkiye'nin her ilinde çok ileri bir standart yakalandığını, böylece doğu ile batının yakınlaştığını söyledi. Yıldırım, "Önemli olan milleti birleştirmek, güçlendirmek, terör belasını bu ülkeden kaldırmak. Bunlar yatırımla olur. Son 10 yılda doğuya ve güneydoğuya yaptığımız yatırım 1'e 10 dur. 85 ilin 6'sında bölünmüş yol vardı 2002'de, 74 ile bölünmüş yol götürdük. 6 bin 100 kilometreden aldık üzerine 16 bin 300 km daha koyduk. 22 bin 400 km bölünmüş yol ağına sahip olduk" diye konuştu.

İstanbul'a 7 dev proje için 65 milyar TL'lik yatırım

Bakan Yıldırım bölünmüş yollar sayesinde trafikte kazalarda ölüm oranıın yüzde 41 azaldığını, yıllık zaman ve yakıt tasarrufunun 14.5 milyar TL olduğunu vurguladı. Konuşmasında havayollarındaki gelişmelerden bahsederken, "Eskiden uçağa binen herkes birbirini tanırdı. Şimdi tüm halkımız uçağa biniyor" ifadelerini kullnana Yıldırım, denizde ÖTV'nin kaldırılmasının sektöre katkılarının altını çizdi. Yıldırım konuşmasında İstanbul'a yapılacak 7 dev proje ile ilgili de bilgi verdi ve bu yatırımların toplam büyüklüğünün 65 milyar TL'ye ulaşacağını kaydetti. Yıldırım şöyle konuştu: "İstanbul'a yapılacak yedi büyük proje var... Bunlardan bir tanesi Marmaray, 29 Ekim 2013 tarihinde açılıyor. Marmara'nın 300 metre güneyinde... Deniz yüzeyinin 108 metre altından geçerek dünyada bir ilk olacak. Bir diğeri ise üçüncü köprü ve otoyollar. Dördüncü proje, İstanbul- İzmir otoyolu. Bu proje 53 tane küçük ülkenin milli gelirinden daha büyük. Ankara- İstanbul yüksek hızlı tren. Bu sene sonunda onu da açıyoruz. Dünyanın en büyük havalimanını açacağız. Kanal İstanbul projesi de hayata geçecek. Yedi tepeli İstanbul'a 7 proje. Toplam yatırım tutarı 65 katrilyonu bulacak."

"Dünya Ekonomi TV KKTC'nin dışa açılması için çok önemli"

Törende konuşan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da Birinci Medya Kurumun bu birlikteliğine şahit olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek Televizyonun önemli bir görevi yerine getireceğine inandığını söyledi. Atun "Benim şahitlik yaptığım bütün evlilikler hayırlı bir şekilde devam etmektedir. Sayın Bakanım Bini Yıldırım'ın destek verdiği işler de öyle" dedi.Kendilerinin KKTC'yi dünyaya açma vizyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Atun, konuşmasına şöyle devam etti: "KKTC'nin kapılarını bütün dünyaya açabilen ve yatırım yapabilen bir ülke konumuna gelmesini arzuluyoruz. Bu açıdan baktığımızda Dünya Ekonomi TV çok bizim için önemli. En büyük avantajımız KKTC'nin her alanda kalkınmasını bütün imkanları ile seferber eden Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte belirlediğimiz vizyonumuzdur." Bugün Güney Kıbrıs'a bakıldığında petrol araştırmalarında KKTC nin sahip olduğu parsellerin kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri parsellerle örtüştüğünün görüldüğünü ifade eden Atun, bu durumun bölge barışını ve istikrarını da riske etmekte olduğunu söyledi. Bakan Atun, Güney'in içinde bulunduğu finanasal krizi AB'nin önerileri kabul etmeyip yüzlerini başka bir tarafa dönerek çözmeye çalıştıklarını gördükelerini ifade ederek,vizyonlarının ne kadar yanlış ve geçersiz olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.

"Bizi haberin kaynağında göreceksiniz"

Dünya Şirketler Grubu Başkan Vekili ErdemTop"Bizi yaygın yazılı medyadan ayıran temel özelliğimiz interaktif habercilik birikimimizi, Dünya TV'ye taşıyacağız; haberleri ve yorumları birinci ağızdan aktarmada daha ileri aşamalara gideceğiz"dedi. Erdem Top sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece haber vermekle yetinmeyeceğiz. Anadoluda bulunan 48 bölge temsilciliğimiz ve İstanbul'daki 12 ofisimiz ile bizi sahada, fabrikalarda ve Organize Sanayi bölgelerinde kısa haberin kaynağında göreceksiniz. Günlük haber akışlarında sadece Türkiye'deki değil dünyanın dört bir yanında profesyonel iş hayatını sürdüren Türk denizcileri ile uluslararası arenadaki gelişmeleri ekrana getireceğiz. 30 yılı aşkın süredir herkese eşit mesafede durduk objektifliğimizi koruduk.bundan sonra da böyle devam edecek. Bizim için güven her şeyin önündedir; her şeyden değerlidir."

"Kardeşlik düğümünün yeni bir halkasını oluşturduk"

Birinci Medya Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci de törende yaptığı konuşmada Türkiye ile KKTC arasındaki kopmaz bağlara atılan sımsıkı dostluk,işbirliği ve kardeşilk düğümünün yeni bir halkasını bugün oluşturduklarına dikkat çekti. Birinci konuşmasına şöyle devam etti:"Ülkemize uygulanan insafsız izolasyonları Anavatınımız sayesinde tek tek aşıyoruz. En önemli izolasyon olan Enformasyon izaolasyonunu da 2005 yılında Türksat sayesinde aşmasını bildik.Bugün bu sayede dünyaya ulaşıyoruz ve KKTC'nin sesini her yere duyuruyoruz. İzolasyonları aşmaya Kıbrıs Türkünün sesini duyurmaya devam ediyoruz."

dunya_tv.jpg

tv2.jpg

tv_dunya.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim