• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Dubai Emiri Yarımca'da liman yapıyor

Dubai Emiri Yarımca'da liman yapıyor
Dubai Emiri Al Maktum, Yarımca'da yapacağı dünyanın en büyük 3'üncü limanına gemilerini yanaştıracak. Emir, ayrıca Drydocks adlı firmasıyla da gemi bakımı ve yapımına hazırlanıyor

Dubai Emiri Al Maktum, Yarımca'da yapacağı dünyanın en büyük 3'üncü limanına gemilerini yanaştıracak. Emir, ayrıca Drydocks adlı firmasıyla da gemi bakımı ve yapımına hazırlanıyor

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch'in not artışıyla yabancı firmalar gelecek planlarına Türkiye'yi almaya başladı. Küresel fonların yanı sıra sanayi firmaları da kredi notu yatırım yapılabilir seviyeye yükselen Türkiye'ye rotasını kırdı.

YARIMCA TAMAMLANACAK

Türkiye'deki bazı varlıklarından vazgeçen, projelerini davalık olduğu için rafa kaldıran Dubai Emiri Şeyh Mohammed bin Rashid Al Maktum, Yarımca'da mahkeme kararı nedeniyle "yarım kalan" projesini tamamlamayı, ardından da yeni bir alanda yatırım getirmeyi planlıyor. Dubai Emiri Al Makum, 2005'te Kocaeli'deki Yarımca Sahili'nde aldığı arazi üzerine dünyanın en büyük 3'üncü limanını inşa etmeyi hedeflemişti. Dünyanın birçok ülkesinde liman işleten Dubai Emiri'nin şirketi Dubai Port (DP) World'un bu projesi mahkeme kararıyla durdurulmuştu. Geçen hafta proje için çalışmaların devam edeceğini anlatan DP World Global Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rashid Abdullah, Körfez basınına yaptığı açıklamada, yatırımın tamamlanacağını kaydetti.

SU ALTINA OTEL YAPIYOR

Singapur ve Endonezya ile birlikte 4 farklı tersanesi bulunan Drydocks World, yıllık 350 geminin inşaatı, bakımı ve tamiratını yapıyor. Dubaili şirket, son olarak İsviçreli BIG InvestConsult firmasıyla su altında otel yapmak için anlaşma imzalamıştı. Mayısta açıklanan proje için Buamin, "Disk şeklinde inşa edilecek olan otelin 21 odalık bölümü suyun 10 metre altında olacak. İki diski asansör ve merdivenler birleştirecek. Sualtı odalardan deniz izlenebilecek. Üst diskte ise restoran, SPA ve dev yüzme havuzu olacak" demişti.

'BİR ŞİRKETLE GÖRÜŞÜYORUZ'

Özellikle Avrupa'da yaşanan dalgalanma ile küresel yatırımcının Türkiye'yi güvenli liman olarak görmesini, Dubai Emiri'nin ikinci projesi de teyit ediyor. Dubai Emiri Al Maktoum, Yarımca Limanı projesine ek olarak gemilerini de Türkiye'ye getiriyor. Basra Körfezi'nin ve kârlılıkta da dünyanın en büyük gemi inşaat ve bakım firmalarından olan Drydocks World şirketi de görüşmelere başladı. 4 ülkede tersanesi bulunan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Khamis Juma Buamin, yeni pazar arayışında olduklarını belirtti. Cidde ve Dhahran'da operasyona başlayacaklarını anlatan Buamin, diğer alternatifi de "Türkiye'de var olan bir tersane ile de görüşmelere başladık" sözleriyle anlattı.

www.DenizHaber.Com.tr 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim