• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

DTO yeni turizm sezonuna hazırlanıyor

DTO yeni turizm sezonuna hazırlanıyor
DTO Antalya şubesiYönetim Kurulu Üyesi, Su Üstü ve Su Altı Sporları Merkezi İhtisas Komisyonu Başkanı Serdar Eyiler, Türkiye'nin bu sektörde dünyada çok iyi durumda olduğunu bildirdi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Üyesi, Su Üstü ve Su Altı Sporları Merkezi İhtisas Komisyonu Başkanı Serdar Eyiler, Türkiye'nin bu sektörde dünyada çok iyi durumda olduğunu bildirdi.

DTO Antalya şubesi Su Altı ve Su Üstü Sporları İhtisas Komisyonu Serdar Eyiler Başkanlığı'nda toplanarak yeni turizm sezona hazırlandıklarını ve eksikliklerin giderilmesi için çalıştıklarını belirtti.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol'un da katıldığı İhtisas Komisyonu Toplantısı'na Kemer, Alanya, Manavgat ve Kaş ilçeleri ile Belek ve Kundu turizm bölgelerindeki Su Üstü ve Su Altı Spor Merkezleri temsilcileri Yusuf Konya, Mustafa Hancıoğlu, Okan Sazan, Yılmaz Akyıldız ve Selim Çınarlı da yer aldı.

Komisyon Başkanı Serdar Eyiler toplantıda yaptığı konuşmada Su Üstü ve Su Altı Spor Merkezlerinin son 15 yılda büyük gelişme göstererek bir sektör haline geldiğini söyledi. Antalya ve ilçelerinde 350'den fazla Su Üstü ve Su Altı Ticari Spor Merkezi bulunduğunu anlatan Eyiler, şunları kaydetti:

"Su Üstü ve Su Altı Ticari Spor Merkezleri işletmeciliğinde dünyada çok iyi durumdayız. Ancak sektörümüzde kiralar çok yüksek. Ecri misil ve katkı payları sektör için önemli sorun. Sektörü temsil eden dernekler bir çatı altında örgütlenmeli ve birlik oluşturmalı. Sektörümüzün meslek tanımını yapmalıyız. 2013 yılı turizm öncesi durum değerlendirmesi yaparak eksikliklerimizi gidermek istiyoruz. Ülkemize gelen turistlere daha iyi hizmet vermeliyiz."

Toplantıda, su altı ve su üstü spor merkezleri derneklerin bir araya gelerek üst birlik oluşturulması, sektör tanımının yapılması ve sertifikalandırılması için çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

YAPAY RESİF UYGULAMASI 5 YIL YASAK

Sektör temsilcileri Antalya'nın dalış turizminde daha etkili olabilmesi için Antalya ve bazı ilçelerde yapay resif oluşturulması için çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdiler.

DTO Uzmanı Tuğba Balta da yapay resif uygulamaları hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi. Gıda, Hayvancılık ve Tarım Bakanlığı'nın ülke genelinde Yapay Resif Uygulama Master Plan Projesi başlattığını, bunun için de Edremit ilçesinin pilot bölge seçildiğini anlatan Balta, bu nedenle Bakanlığın 5 yıl süreyle yapay resif uygulamasını durdurduğunu sözlerine ekledi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim