• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Dologh :Türkiye'de balık tüketimi çok az

Dologh :Türkiye'de balık tüketimi çok az
Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Géza Dologh üç tarafı denizlerle çevrili ve 4 bin 500 deniz millik kıyı şeridine sahip Türkiye'de balık tüketiminin çok az olduğunu söyledi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Géza Dologh üç tarafı denizlerle çevrili ve 4 bin 500 deniz millik kıyı şeridine sahip Türkiye'de balık tüketiminin çok az olduğunu söyledi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, kişi başına yıllık balık tüketiminin Japonya'da 70, İzlanda'da 90 kilogram iken Türkiye'de yalnızca 8 kilogram olduğunu söyledi. Sorunun tanıtım eksikliğinden kaynaklandığını kaydeden Dologh, bunun yanında beslenme alışkanlığının da önemli rol oynadığını belirtti.

Dologh, "Türkiye'de protein ve enerji ihtiyaçları ağırlıklı olarak tahıl, bakliyat, kırmızı ve kısmen beyaz etten sağlanıyor. Beslenme bu yolla sağlandığı için balık tüketmek akla gelmiyor. Hatta Türkiye'de bazı bölgelerde çipura ve levrek kelimeleri dahi bilinmiyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tüketim yok denecek kadar az. Bu bölgelerde görev, yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Yetkililer soruna sahip çıkarak hem tanıtım yapmalı hem de balığın beslenmedeki önemi anlatılmalı.

DTO İzmir Şubesi olarak toplumda balık tüketiminin artırılması ve çocuklarımıza balığın en önemli besin maddelerinden birisi olduğunu anlatmak için "Denizci Çocuk Şenlikleri" kapsamında geçtiğimiz eğitim döneminde balık-ekmek dağıttık. İlkokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlediğimiz bu etkinliklerimizdeçocuklar balıklarınıyerken aynı zamanda balığın faydaları hakkında bilgi edinmiş oldular" diye konuştu.

Dologh ayrıca, gelişmiş ülkelerin deniz kaynaklarından yüksek oranda faydalandığını, bu yolla ülkelerine önemli döviz girdileri sağladıklarını, Türkiye'nin denizcilik açısından elinde bulundurduğu potansiyeli en iyi şekilde kullanması gerektiğini sözlerine ekledi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Denizci
08 Mayıs 2013 Çarşamba 19:17
Balık tüketimi
Balık tüketimi çok azda, balık üretiminden ne haber ? Kirlenen ve yasa dışı avcılık yapılan denizlerimizde balık mı kaldı ? Sn. Geza Dologh siz nerede yaşıyorsunuz, gerçeklerden bihabersiniz. Artık, lütfen kenara çekilin ve görevinizi de gençlere bırakın. İzmir'in getirisi İzmir'de kalmalıdır.
78.189.180.121
DTO İZMİR ÜYELERİ
02 Mayıs 2013 Perşembe 02:13
BUNLARI BİLİYORUZ.
Sn. DOLOGH yazınızdakileri okuma yazması olanlar ve hatta olmayanlarda biliyor.
Lütfen 24 senedir İZMİR için neler yaptığınızı ve İSTANBUL'a gönderilen paranın miktarını giderayak açıklayın.
İzmir seçimlerini(16 Mayıs) İstanbul'dan 1 hafta önceye(9 Mayıs) almanız şark kurnazlığı.

Bakalım yeni yönetimden icazet nasıl olacak.
YUSUF Bey adaylığını açıkladığında Meclis Bşk. lığı
teklifini kabul etmemiştiniz. Şimdi yine .............
beni uygun görüyorlar diyorsunuz.
Son sözümüz İZMİR'li üyelere.
Lütfen her zaman gerçekleri yazan Sn RECEP CANPOLAT'ın Geza Bey ile ilgili yazılarını tekrar okuyun...
78.179.154.238
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim