• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Direkt Mukavemet Değerlendirme Sistemi

Direkt Mukavemet Değerlendirme Sistemi
ClassNK, Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği’nin belirlediği kurallardaki son değişikliklere yönelik ‘Direkt Mukavemet Değerlendirme Sistemi’ni piyasaya sürüyor

ClassNK, Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği’nin belirlediği kurallardaki son değişikliklere yönelik ‘Direkt Mukavemet Değerlendirme Sistemi’ni piyasaya sürüyor

Lider klas kuruluşu ClassNK, belirlediği kurallara ve IACS CSR'ye göre gemi yapılarının direkt mukavemet hesaplamalarını gerçekleştirmek için özelleştirilmiş bir yazılım  programı olan Direkt Mukavemet Değerlendirme Sistemi (PrimeShip-HULL(DSA))’nin yeni uygulamasının piyasaya sürüleceğini duyurdu. Sistemin yeni özelliklerle donanmış olmasının yanı sıra, 1 Nisan 2013’te suya indirilen dökme yük gemisi ve petrol tankerleri için Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği tarafından belirlenen kuralların(H-CSR) 2.yeni taslağı da yeni uygulamaya dahil edildi.

İlk olarak 2012 yılının Temmuz ayında piyasaya sürülen PrimeShip-Hull(HSCR), Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği’nin belirlediği yeni kuralları bünyesinde bulunduran ilk Direkt Mukavemet Değerlendirme Sistemi’ydi. Çin, Kore ve Japonya’daki tersanelerde gemi tasarımcıları tarafından kullanımına başlanmıştı. Yazılımın yeni uygulamasında, sadece
H-CSR’nin 2.taslağında yer alan son değişikliklikler bulunmuyor, ayrıca gemi tasarımcılarının yeni standartları değerlendirmelerini ve uygulamaya koymalarını sağlayacak yeni ve gelişmiş pek çok fonksiyon yer alıyor.

PrimeShip-HULL (HCSR)’un bu yeni uygulaması, teferruatlı tekne modeli yapımını kolaylaştırmak ve bunun yanı sıra sadece geminin orta kesiti için değil, geminin baş ve arka kesiti için de etkili sonuçların elde edileceği hesaplamalar yapmak için geliştirilmiş modelleme fonksiyonuna sahip. Otomatik olarak değerlendirme raporları üretecek yeni araçlar ve fonksiyonları artıracak yeni gelişmeler, uygulamanın kullanılabilirliğini artırmaya yönelik olarak uygulamaya dahil edildi.

Uygulamanın piyasaya sürülmesinin ne kadar önemli olduğunun altını çizen PrimeShip-HULL (HCSR)’u geliştiren ClassNK Operasyon Yetkilisi Seiichi Gyobu, “Bu uygulamadaki yeni özellikler, Asya ülkelerinde bulunan pek çok tersane ve gemi tasarımcılarından gelen geri bildirimlere bağlı olarak geliştirildi. Biz bu yeni ve geliştirilmiş özelliklerin, gemi tasarımcılarının yeni kuralları değerlendirerek uygulamaya koymasını ve H-CSR’ye dayanarak daha verimli sonuçların alınacağı dökme yük gemisi ve petrol tankerinin tasarısını kolaylaştıracağını umut ediyoruz” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“H-CSR’nin revizyon ve gelişimi sürdükçe, tersane ve gemi tasarımcılarının gereksinimlerinin yanı sıra düzenlemedeki gelişmeler neticesinde PrimeShip-HULL (HCSR)’u geliştirmeye ve yenilemeye devam edeceğiz. Şimdiye kadar gelen tepkilerin uygulamada büyük etkisi oldu. Bu şekilde; biz, H-CSR yürürlüğe girer girmez, bu yazılımın herkes tarafından kabul görecek bir endüstri ürünü olacağından eminiz” 

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim