• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

Denizlerin F1'i Extrem 40’ta bir Türk takımı

Denizlerin F1'i Extrem 40’ta bir Türk takımı
Deniz tutkunlarının en prestijli olarak kabul ettiği Extreme 40 katamaran yarışlarına katılacak ilk Türk ekibi, Muğla'nın Marmaris İlçesi Bozburun Beldesi'nde hazırlanıyor.

Deniz tutkunlarının en prestijli olarak kabul ettiği Extreme 40 katamaran yarışlarına katılacak ilk Türk ekibi, Muğla'nın Marmaris İlçesi Bozburun Beldesi'nde hazırlanıyor. Bozburun Yelken Kulübü'nde belirli aralıklarla kamp yapan takım, İstanbul Yelken Kulübü üyelerinden oluşuyor. Takımda yer alan Deniz Çınar, Ateş Çınar, Onur Bilgen, Cem Gözen, Cem Selçuk, Anıl Berk Baki, Can Bayülken ve Ethem Dirvana, ünlü yelkenci Mitch Booht tarafından yarışa hazırlanıyor.

Kulüp Başkanı Ethem Dirvana, çalışmaları hakkında bilgi verdi. İki yıl önce aldıkları tekne ile Extreme'e hazırlandıklarını kaydeden Dirvana, ekibi bilerek kalabalık tuttuklarını söyledi. Takımda yeralan sporcuların sürekli Bozburun'a geldiğini kaydeden Dirvana, bundan hareketle antrenmanları burada yapmaya karar verdiklerini belirtti. Ekipten sadece 5 kişinin Extreme 40 yarışına katılacağını dile getiren Dirvana, diğer isimlerin de başka yarışlar için düşünüldüğünü söyledi.

Ekibin antrenörlüğünü ise Extreme 40 yarışlarının yaratıcılarından Meicth Booth olduğunu kaydeden Dirvana, 'Tornado sınıfında 10 kez Dünya Şampiyonu olmuş bir antrenörle çalışmak çok daha verimli oluyor. İki kez de olimpiyatta madalya kazanmış bir usta. Tecrübelerinden faydalanmak tüm takım için verimli oluyor. Kendisine bu teklifi sunduğumuzda hemen kabul etti. Burada bizleri temel bir eğitimden geçirdi. Şimdiye kadar Türkiye'de bu tür bir eğitim yapılmamıştı" dedi.

Antrenman ve yarışlar için düşünülen tekneyi iki yıl önce İstanbul'da bulduklarını belirten Dirvana, teknenin daha önce bir yabancı filmde kullanıldığını belirtti. Dirvana, 'Bu tekne Extreme 40 teknelerinin atası konumunda. Kendi klasmanında Türkiye'de tek tekne. Freezone ismini verdiğimiz kızımız. Bu tekne Extreme konseptini ilk başlatan formula teknesi. 1980'lerin sonunda yelkenciliği daha heyecanlı ve seyir yönü yüksek bir hale getirmek için tasarlandı. Bizim elimizdeki tekne, 1999 yılında 'The Thomas Crown Affair' isimli Hollywood yapımı filmde rol almış. Sonrasında filmde tekneyi görerek beğenen bir Türk işadamı tarafından satın alınmış ve uzun süre kullanılmış. Ben şans eseri iki sene önce İstanbul'da satılık olduğunu öğrendim ve tekneyi alarak Bozburun'a getirdimö dedi.

Hedeflerinin Türkiye'nin Extreme 40 yarışlarında yerini alması olduğunu belirten Dirvana, 'Öncelikli olarak 2 yıldır İstanbul Boğazı'nda düzenlenen yarışlarda bu takımı yarıştırabilmek için çalışıyoruz. Bu yarışlar da bir Türk takımının yer alabileceğini herkese göstermek istiyoruzö dedi. Bu yarışlara katılmanın sadece bugün için değil gelecekte de faydalarını göreceklerini belirten Dirvana, 'Exreme 40 yarışlarına katılmak, ilerleyen zamanda yelken sporu ve sporcuları için yeni bir kanal açmış olacak. Profesyonelleşme adına da çok büyük bir adım olacak. Çünkü bu yarışlar profesyonellerin yarışı olarak nitelendirilen yarışlarö dedi. Takımın belirli aralıklarla Bozburun'a gelerek çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Ethem Drivana, Haziran ayında İstanbul Boğazı'nda yapılacak düzenlenecek olan yarışlara kadar çalışmalarının süreceğini belirtti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim