• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

"Denizcilik artık ehil ellerde"

"Denizcilik artık ehil ellerde"
Bakan Yıldırım; Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğünü açarken
13-09-2005 11:32Zonguldak, Karabük, Düzce, Kastamonu, Sakarya ve Bartın illerinin bağlı olduğu Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Açılış töreni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bolu Milletvekilleri, Bakanlık Müsteşarı İbrahim Şahin, Bolu Valisi Ali Serindağ, Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, DLH inşaatı Genel Müdürü Ahmet Arslan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Bakanlık bürokratları ve halkın katılımıyla gerçekleşti.
 
Bölge Müdürlüğü'nü açmak üzere Bolu'ya gelen Bakan Yıldırım, önce Bolu Valisi Ali Serindağ'ı makamında ziyaret ederek, Bolu'da bulunacağı süre içinde neler yapacağını anlattı. Yıldırım basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bugün Bolu'dayız. Sayın Vali'den Bolu ilimizin gerek genel sorunları, gerekse yapılanlar hakkında bilgi aldık. Bugün ayrıca Bakanlığımıza bağlı PTT ve Telekom gibi kuruluşları da ziyaret edeceğiz. Bunun ötesinde de bildiğiniz gibi Bolu Bölge Müdürlüğümüzü faaliyete geçireceğiz” dedi.
Bakan Yıldırım daha sonra Belediye Başkanlığı binasına gelerek, burada Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve İl Genel Meclisi üyeleriyle kısa bir değerlendirme toplantısı yaptı ve şehrin sorunlarını dinleyerek Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili yapılması gereken işleri belirledi. Açılışın yapılacağı tören yerine yürüyerek gitmeyi tercih eden Bakan Yıldırım, yolda vatandaşlar ve esnafla sohbet ederek halkın nabzını tuttu. KAYNAKLARI YERİNDE KULLANDIK Yıldırım açılış töreninde yaptığı konuşmada, ”Bölge Müdürlüğümüzü açarak Bolu'ya temel hizmet sektöründe bir alan yaratmış oluyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ve faaliyet alanlarıyla ilgili yapısal bir reforma gittik. Daha önce, farklı genel müdürlüklere bağlı farklı bölge müdürlükleri vardı. Bunların bazısı DLH, bazısı da Ulaştırma Bölge Müdürlüğü şeklindeydi. Oluşan bu dağınıklığı gidermek amacıyla hepsini birleştirdik ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğü adı altında yeniden yapılandırdık.” dedi. Konuşmasının devamında Bolu Tüneli işinden örnek vererek zaman kaybının devlete büyük yük getirdiğini ve kaynak israfına sebep olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, “Bizim bu dönemde en çok dikkat ettiğimiz konu, kaynakların yerinde kullanılmasıdır. PTT bu yıl, yılın kurumu seçildi. Bu, durup dururken mi oldu? Kaynakları yerinde kullandık ve sonuçta başarıya ulaştık.” dedi. ON YILI KAPSAYACAK ULAŞTIRMA MASTER PLANINI HAZIRLADIK Önümüzdeki on yılı kapsayacak Ulaştırma Master Planı hazırlandığını ve AB yolunda ulaşımdaki eksikliklerin giderildiğini ifade eden Yıldırım, “Güzel bir çalışmayla Ulaştırma Master Planı'nı hazırladık. Ülkemizde artık ulaştırmayla ilgili bir doküman var. Bu dökümanın iki şeye faydası olacak. Bundan sonra, yatırımlarda ulaşım türleri arasındaki dengeyi gözetecek projelerin öncelik sırası belirlenecek, diğer yandan ise AB yolunda ulaşım bakımından uyum sağlamamız için bize yol gösterecek” dedi.  DENİZCİLİK EHİL ELLERDE Konuşmasının devamında genel bir değerlendirme yapan Bakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı olarak 3 yıla yakın bir zamanda önemli işler başarıldığını ifade etti. Bölgesel Havacılık Projesiyle, halkın artık uçakla seyahat edebilir hale geldiğini, denizcilikte uygulanan ÖTV'siz yakıt uygulamasıyla denizcilik sektörünün desteklendiğini, liman ücretlerinde yapılan indirimlerle deniz turizminin büyük oranda canlandırıldığını, bütün dünyadan gelen yoğun siparişleri karşılamaya çalışan tersanelerimizin, gemi inşasında en iyiler arasına girdiğini, bütün bunların ise denizciliğimizin ehil ellere teslim edilmesi sayesinde gerçekleştirildiğini belirten Yıldırım, ayrıca gerçekleştirilen özelleştirmelerle rekorlara imza atıldığını söyledi. Törenin ardından yeni hizmet binasını gezerek çalışanlarla bir süre sohbet eden Bakan Yıldırım, daha sonra PTT Başmüdürlüğü ve Türk Telekom İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
 (DenizHaber.Com)
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim