• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

"Demokrasi sadece seçim değildir"

"Demokrasi sadece seçim değildir"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yatıştırıcı bir mesaj verdi ve halkın da sesinin dinlenmesi gerektiğini söyledi.Gül demokrasinin sadece seçim olmadığını mesajın ise alındığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı, programı kapalı olmasına rağmen son anda değişiklik yaptı. Abdullah Gül'ün programı basına açıldı. Gül açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu çerçeve içerisinde demokrasiler dediğimizde demokrasilerle tabiki seçimlerle halkın iradesi ile herşey ortaya çıkar. Ama demokrasi demek sadece seçim demek de değildir. Seçimlerin dışında da farklı görüşler, farklı durumlar, itirazlar varsa bunların da çeşitli yollarla dile getirilmesinden daha tabi de bir şey olamaz. Barışçı gösteriler de tabi ki bunun bir parçasıdır.

Bu anlamda son günlerdeki gelişmeleri bu çerçeve içerisinde görüyorum. Ve şunu da açıklıkla söylemek istiyorum ki, iyi niyetli olarak verilen mesajların da alındığının bilinmesini isterim, gereği yapılacaktır. Herkes sağduyulu olmalı. Bu tip toplumsal olaylarda illegal örgütler esir alırlar. Buna izin verilmemeli.

Bu noktadan sonra dikkatli olunmalı illegal örgütler devreye girebilir. Türkiye demokrasisi test edildi artık sakin olunmalı.

İtirazlar barışçıl görüşle dile getirilmeli

Açık bir toplum içerisinde yaşıyoruz. Ve hepimizin farklı farklı düşüncelerimizi, görüşlerimizi, siyasi eğilimlerimizi, inançlarımızı bunlara muhakakki saygı göstermemiz gerekir. Bu saygı ve sevginin şüphesiz karşılıklı olması gerekir.Herkesin kendi ülkesinde en geniş şekilde kendisini özgür hissetmesi gerekir.

Türkiye demokrasi yolunda demokrasinin kurallarını çalıştıran bir ülke. Hukukun üstünlüğüne inanan bir ülke.Mahkemenin kararlarına üst mahkemelerde itiraz edilebildiği ve itiraz yollarının açık olduğu bir ülke. Dolayısıyla bütün bu kurallar batı demokrasilerindeki standartlar çerçevesinde olmaktadır. Önce bunun bilinmesini isterim tabiki."

gul_demirtas.jpg

demirtas_gul.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Prof.Dr. Aydın ŞALCI
04 Haziran 2013 Salı 13:54
Mesajı almak.
Dünkü yorumumun ne kadar doğru olduğu bugün anlaşıldı. Başbakan, Fas'tan bu sözle neyi kastettiğini bilmiyorum diyor ve Cumhurbaşkanının sözünden böylece haberi olmadığını da belirtiyor. Aslında, burada mesajı alması gereken hükümet. Cumhurbaşkanı böyle konuşursa, birileri de ona tabii ki, "Çankayada'ki AKP li" der.
78.189.180.121
Ahmet ozturk
03 Haziran 2013 Pazartesi 17:48
Ha sunu bileydiniz
Secim sadece isin bir bolumudur
Demokrasi, en basta azinlik haklarinin korunmasi, evrensel degerlere saygi demektir.
Azinliklara tahammul etmek yetmez, haklarini hak olarak korumak gerekir.
Saygilarimla
88.253.98.15
Prof.Dr. Aydın ŞALCI
03 Haziran 2013 Pazartesi 13:16
İleri Demokrasi bu mu ?
Sayın Cumhurbaşkanının sözleri olumlu ve güzel. Fakat, bu sözleri Başbakanın söylemesi gerekirdi, çünkü konunun muhatabı odur,Cumhurbaşkanı değildir. Cumhurbaşkanı, devleti temsil ediyor, hükümeti değil!
78.189.180.121
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim