• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

Concordia'da hakim kara kutuyu istedi

Concordia'da hakim kara kutuyu istedi
İtalya'nın Giglio Adası açıklarında, kayalara çarpması sonucu 32 kişinin öldüğü Costa Concordia gemisiyle ilgili davanın 3.ön duruşmasına, kaptan Francesco Schettino da hazır bulundu.

İtalya'nın Giglio Adası açıklarında, kayalara çarpması sonucu 32 kişinin öldüğü Costa Concordia gemisiyle ilgili davanın 3. ön duruşmasına, kaptan Francesco Schettino da hazır bulundu.

Kaza yerine en yakın vilayet olan Grosseto'da devam eden mahkemenin 3. duruşmasına, kazaya sebebiyet verme, adam öldürmeye neden olma ve gemiyi yolcuların tahliyesinden önce terk etme gibi ağır suçlamalarla karşı karşıya bulunan kruvaziyerin kaptanı Francesco Schettino da ilk kez katıldı.

Davaya olan yoğun ilgiden ötürü Grosseto'da mahkeme salonuna dönüştürülen kent tiyatrosunda görülen 3. duruşmanın başında, kaptan Schettino'nun, kaza sırasında gemide bulunan bazı yolcularla diyaloğa girdiği bildirildi.

Duruşma salonunda yerinden kalkarak, kaptan Schettino'nun elini sıkan bir kazazede, kaptana, "Gerçeğin bir an önce ortaya çıkmasını umuyoruz" dediği, Schettino'nun da "Evet, gerçek tespit edilmiş olmalı" cevabını verdiği kaydedildi. Alman bir kazazedenin de hakkındaki suçlamaları reddeden kaptan Schettino'ya, "Biz onun gözlerinin içine bakmak istiyoruz. Biz ona bakarken, o nasıl bu suçlamaları reddedecek" dediği belirtildi.

Bir başka yolcunun ise duruşmaya girerken gazetecilere, bu kazada Schettino'nun sorumluluğu olduğunu ancak başka sorumluların da olduğunu söylediği ifade edildi.

Davanın sorgu hakimi Valeria Montesarchio duruşmada savunma tarafının bazı taleplerini reddederken, konuyla ilgili bazı uzmanları da dinledi. Tiyatro sahnesine 3 dev ekranın kurulduğu, buralarda geminin kara kutusuyla ilgili yapılan uzman incelemelerinin yansıtılacağı aktarıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve medyanın da bir hayli ilgi gösterdiği Costa Concordia davasının 3. duruşmasını, yargılanan kaptan Schettino, arasında Costa şirketi kriz yönetim masasında olay akşamı görevli personelin de bulunduğu 8 kişi, bunların 14 kişilik avukat heyeti, davacıların 125 kişilik avukat heyeti, çeşitli kuruluşlardan temsilcilerin ve yaklaşık 500 kişinin takip ettiği ifade edildi.

114 bin 500 ton ağırlığındaki "Costa Concordia" isimli kruvaziyer, toplam 4 bin 229 kişiyle, 13 Ocak Cuma günü yerel saatle 19.00'da başkent Roma'nın batısındaki Civitavecchia kentinden kuzeybatıdaki Savona kentine doğru gitmek için hareket etmiş, yerel saatle 21.45 sularında, Toskana Bölgesi sahillerindeki Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarpmıştı.

Kazanın ardından 9 ay gibi bir süre geçmesine karşın, dev kruvaziyer gemisi halen adanın birkaç metre açığında yan yatık halde bulunurken, hayatını kaybeden 32 kişiden 2'sinin cesedi ise halen bulunabilmiş değil. Öte yandan, geminin enkazını da ada kıyısında kaldırmak için de çalışmalar sürüyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim