• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Concept yurtdışına açılmayı hedefliyor

Concept  yurtdışına açılmayı hedefliyor
İkinci el tekne alım-satımında kurumsallığa odaklanan Concept Marine, bu alana yönelik hizmetlerini 'Secondcept' markası altında verecek. Orta vadeli hedef ise yurtdışına açılmak…

Dünyanın önde gelen yat markalarının Türkiye distribütörlüğü yapan Concept Marine, ikinci el tekne alım ve satımında atağa kalktı. Avrupa'daki krizin etkisiyle fiyatları düşen ikinci el teknelere talep arttı, şirket de yalnızca bu alanda hizmet sunan bir birim kurdu. Concept Marine bünyesinde 'Secondcept' ismiyle kurulan bu yeni birimin, ayrı bir profesyonel ekibi ve ayrı bir internet sitesi olacak. Müşteriler, sıfır tekne alıcılarına sunulan avantajlardan da yararlanabilecek.

'Kriz tekne alıcılarını '2.el'e yöneltti

Avrupa'daki kriz nedeniyle bu ülkelerde sıfır tekne satışının neredeyse durduğunu dile getiren Concept Marine Genel Müdürü Gürbüz Günenç, "Bu Türkiye'deki alıcıyı da etkiledi. Biz sıfır satış da gerçekleştiriyoruz.  Ama fiyatlar düştüğü için genel trend ikinci el. İkinci el şu anda yükselen bir trend" dedi. İkinci elde birinci sınıf hizmet sunduklarını ifade eden Günenç, "Yat sektöründe yenilikçi bir hizmet sunarak, ikinci el tekne alım-satımına Secondcept ile kurumsal bir bakış açısı kazandırıyoruz" dedi. Günenç, tekne sahiplerinin bu hizmet sayesinde sıfır bir tekne satın alıyormuş gibi avantajlara sahip olabildiği gibi, garanti hizmetinden de faydalanabildiklerini vurguladı. Günenç, "Secondcept müşterilerine ücretsiz ekspertiz hizmeti, leasing işlemlerinde kolaylık, ücretsiz tekne alım-satımı, uygun sigorta koşulları ve tekneyi geri alma ya da takas da Concept Marine'in sağladığı diğer avantajları sunacağız. Tüm bu hizmetlere ek olarak, Concept Marine'in 7/24 gezici tekne yardım servisi Dr. Concept'ten de ücretsiz faydalanabiliyor" açıklamasında bulundu. Gürgenç, Secondcept bünyesinde Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkelerde yaklaşık 200 ikinci el tekneleri olduğunu söyledi.

'2.el'de yurtdışına açılmayı hedefliyor

Orta vadede Secondcept ile yurtdışına açılma hedefleri olduğunu ifade eden Günenç, şöyle konuştu: "Bu organizasyonu oluşturmamızdaki ana amaç da buydu. Türki cumhuriyetler, Rusya, Ukrayna gibi ülkelere de satış yapmak istiyoruz. Çünkü bu ülkelerden Türkiye'ye yatırım yapan ve Türkiye'ye yerleşen çok insan var. Bunlara hitap edecek bir organizasyon kuruyoruz. Komple sıfırdan ekip kuruyoruz. Bu ekip sadece onlarla ilgilenecek. 2 el pazarlamak kolay bir iş değil. İnternet sitelerinin çok güncel olması gerekiyor. Bu işi yapan sitelerin takibi, fiyat analizlerinin yapılması gerekiyor. Esasında başlı başına bir iş bu. Biz de bunu kurumsal bir çatı altında yapacağız."

Concept SKY ile havacılığa girdi

Atlantis, KaiserWerft, Maxi Dolphin gibi büyük isimlerden oluşan toplam sekiz markanın Türkiye distribütörlüğünü yapan Concept Marine, brokerage, tekne imalatı ve teknik servis alanlarında faaliyet gösteriyor. Kısa süre önce Concept SKY adıyla havacılık sektörüne de adımını atan şirket, Eclipse 500 jetleriyle saatlik uçuşlar kiralıyor, özellikle tekne sahiplerini bir saatten az sürede İstanbul'dan Dalaman'a ve Bodrum'a ulaştırıyor. Günenç, "Concept SKY ile müşterilerimizi en kısa sürede teknelerine ulaştırıyoruz. Dönüşünde de dönüş organizasyonu yapıyoruz. İki uçakla başladık ama bu sayı artacak" dedi.

Kara ve denizden call-center hizmeti

Yeni bir çağrı merkezi hizmeti de sunmaya hazırlanan Concept Marine,  karada bir otomobil ve denizde ise bir tekneyi bu hizmeti için kullanacak. Karadaki araç ekipman desteği sunacak. Denizdeki araç ise arıza hallerinde çağrı merkezini arayan müşterilerin yardımına koşacak. Günenç,  Bodrum'da test edecekleri bu hizmeti, diğer bölgelerde de vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Ayda 2 bin euro taksitle lüks tekne

Tekne almanın artık lüks olmaktan çıktığına da dikkat çeken Günenç, "Herkes kendine göre tekne alabilir. Tekne alımında özellikle Türkiye'de kolaylık sağlayan leasing firmaları var. Müşterisine göre 60 aya kadar vade yapıyorlar. Ayda 2 bin euro ile bir tekne alabilirsiniz ki, büyük 10-11 metrelik tekneler. 15 bin liraya da sıfır tekne alabilirsiniz bugün" dedi. Yeni marina yatırımlarının da  tekne satışlarını artıracağını belirten Günenç, "Tekne bağlama yerlerinin yeterli sayıda olmaması, satışları da etkiliyordu. Bakanlık da bu konuda çalışmalar yapıyor. Yeni marinalar yapılıyor. Tuzla'ya ve Bayramoğlu'na yapılıyor. Güney'de birçok proje var. İspark'ın Tarabya ve İstinye'den sonra 5-6 projesi daha var. Tüm bunlar, tekne satışlarını önemli oranda artıracak" dedi.

'Dev markalar üretime gelecek'

Diğer pek çok sektörde olduğu gibi tekne üreticilerinin de Türkiye'de üretim yapmak konusunda ilgilerinin artığını aktaran Günenç, şu açıklamada bulundu: "Türkiye'de maliyetlerin ve işçilik ücretlerinin düşük olması nedeniyle insanlar artık yurtdışından gelip Türkiye'de tekne yaptırıyor. Hatta artık Avrupalı büyük firmalar Türkiye'ye yatırım yapmaya başladı. Bu büyük markalar Türkiye'deki tersanelerle anlaşıp burada üretim yapmak istiyorlar. Haliyle Türkiye bu anlamda güzel bir yere gelecek. Otomotiv devleri nasıl Türkiye'de üretim yapmaya başladıysa iki üç yıl içinde bu marklar da Türkiye'ye gelecek.  Azimut bunun öncülerinden oldu. Şimdi Bursa'da üretilen yat model sayısı da artıyor. Bizim de üretim kapasitemiz ve ekibimiz var. Böyle bir ortak üretim talebi gelirse değerlendiririz."

Kaynak: Dünya

www.DenizHaber.Com.tr 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim