• BIST 9548.09
  • Altın 2491.264
  • Dolar 32.4781
  • Euro 34.5109
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 22 °C

Yorumlar

"GSK Uzmanlarına Müjde!" yazısına ait tüm yorumlar


RECEP CANPOLAT
14 Ağustos 2013 Çarşamba 16:17
YORUM YAYINLANMAYACAKTIR
BU KÖŞE YAZISINA GÖNDERİLEN YORUMLAR ARTIK YAYINLANMAYACAKTIR. ÇÜNKÜ SİTEMİZ FORUM SİTESİ DEĞİL HABER SİTESİDİR.
85.96.105.7
gsu
13 Ağustos 2013 Salı 12:24
bayram
inşallah kurban bayramına...
85.107.60.32
ramazan
12 Ağustos 2013 Pazartesi 17:22
BAYRAM
gs uzmanlarının bayramı zehir oldu...
95.9.210.88
Derbeder GSU
08 Ağustos 2013 Perşembe 18:14
KOMİK
Benim durumdaki ogretmenin 2014 başında maaşı 3.374 TL ne güzel ben daha 2,5 yıl daha zam bekleyeyim. Şaka mı ? Hiç Komik değil...
5.47.53.186
birileri
04 Ağustos 2013 Pazar 17:21
cıkmış brifingler veriyor
birileri her fırsatta t.c. bayragı beyaz lısteye gectı ve orda da kalmaya devam edıyor dıye ustune basa basa soyluyor ovunerek.tabıkı ovunsunler haklarıdır her turk evladı gıbı. pekı ya ey buyukler soruyorum sızlere bu ovunc ve gurur kaynagının sahıbı kımdır? gsk uzmanlarının kendılerınden baskası degıldır elbette. hem ulsulararası denızcılık pıyasasında hem de ulusal denızcılık pıyasasında turk denızcılıgıne sınıf atlatmıs bu gsk uzmanlarının ellerınden aldıgınız haklarını ne zaman iade edeceksiniz?? kandırmacaları oyalamaları bi kenara bırakın artık.
178.243.150.91
bir varmış
01 Ağustos 2013 Perşembe 18:10
bir yokmuş
mustafa korçak adında bir müsteşar vardı, bu adamın deniz ve denizcilikle en ufak bir alakası yoktu. ama kurumun şahsiyetine sahip çıkarak kadro karşılığı sözleşme ve özlükle ilgili iyileştirmeler getirdi. aradan yıllar geçti, denizci olduğu iddia edilen kişiler yönetici oldu ve sonuç ortada. hani vardır ya, adam kaptandır gemide, ofise alırlar operasyonun başına geçer ve ilk yaptığı iş kumanyayı kesmek olur.
212.252.160.151
gargi
31 Temmuz 2013 Çarşamba 13:24
mal
Belki uslu birer cocuk olursaniz, yolunuz ormana dustugunde siz de Sirinleri gorebilirsiniz.
5.47.94.175
boş kadro
31 Temmuz 2013 Çarşamba 11:57
dolu kadro
Bugün çıkan resmi gazeteyi bir inceleyin isterseniz. geçen sene yapıldığı gibi (60 adet) mevcut denizcilik uzmanı kadrolarının nasıl memur kadrosu yapıldığını göreceksiniz.
212.174.131.15
gemi sürvey memuru
31 Temmuz 2013 Çarşamba 10:44
Yazıklar olsun
Meclis kapanmadan geçen torba tasarıda özlük hakları düzenlenen birçok meslek grubu var..Muhtarlardan doktorlara koruculardan eczacılara kadar kimleri ararsan var ama ne tesadüftür ki kazanılmış hakları ellerinden alınmış, maaşları düze memur maaşına çekilmiş, ellerinde mühendislik diploması ve kaptan çarkçı ehliyeti olan,büyük bir umutla 2 senedir bekletilen gemi sürvey uzmanları yok..İnsan buna kızıp isyann etmesin de napsın?
46.196.182.83
siz de inanın
30 Temmuz 2013 Salı 13:24
inandım
Taşradaki arkadaşlar, bir buçuk seneyi geçti, size yeni kurum kimlikleri yollandı mı? Denetim yetkisi olan siz taşralı uzmanlar, gemiye çıktığınızda, liman tesisine gittiğinizde; kurum kimliğiniz sorulduğunda ne gösteriyorsunuz? Ehliyetinizi mi? Müsteşarlıktan kalan kimliklerinizi mi? Bakın denetimlerde kullandığınız safety shoes, baret, tulum, can yeleği vs yi kurumunuz nasıl sağlıyor(sağlıyor mu?) sormuyorum bile. Siz bugün oturmuşsunuz maaş, gösterge, süresiz geçici görevlendirme, artan iş yoğunluğu vs vs konuşuyorsunuz. Bilin ki, kurum kimliklerinizin geldiği gün, yukarıda saydığım o diğer sorunlarınızın çözümüne sıra gelecek, bakanlığınızın sizi tanıdığı gün. O günleri görür müyüz bilmem ama gün gelecek limanlarda, konteynerlar içinde çalışır/yaşar duruma geleceğiz, ha buraya yazıyorum. Verilen mesaj barizdir; “başınızın çaresine bakın”. Ellerimiz arkadan bağlı güzel güzel pozlar vermemiz dileğiyle. Allah hepimizin yardımcısı olsun…
74.115.1.186
denizci
30 Temmuz 2013 Salı 12:53
Dernek Kurulmalı.
1-Aslında herkes içini dökmek derdini anlatmak ihtiyacı hissetmiş. Keşke Bakanlığın da böyle yoruma açık bir sitesi olsa da herkes içini açık açık dökebilse. Bir sonraki haber ne zaman yayımlanacak da yorum yapacağı diye beklemese.
2-Bildiğim kadarıyla Bakan bey Hava trafik kontrolörleri gibi pek çok derneğin temsilcileriyle pek çok kez görüşmüş ve önemli bir iletişim kanalı oluşturulmuş. Denizcilik Uzmanlarının veya Gs Uzmanlarının hep beraber kurduğu bir dernek olsa ve tek ses mücadele etseler çok daha etkin olacaklarını düşünüyorum. Kamu Denizcileri Derneği gibi. (KDD)
212.174.131.15
gsu
30 Temmuz 2013 Salı 11:45
dirayetli olalım
buradan tüm GSU arkadaşlarıma selam eder mübarek ramazan aylarını kutlarım...Yorumların kahır çoğunluğu sıkıntılarımızı çok güzel ifade etmiş...Tekrar yazmaya gerek yok...Buradan arkadaşlarıma acizane tavsiyem ne olursa olsun soğukkanlılığımızı kaybetmeden hakkımızı her türlü yoldan aramaya çalışmak ve birlik olmak...Bunları yaparken de art niyetli insanların eline koz ve fırsat verip haklıyken haksız pozisyona düşmemek...Zaten bu sorun idarecilerimiz tarafından birkaç ay içerisinde çözülemezse yapılacak iş hukuki hakkımızı aramak, dile getirebildiğimiz her yerde mağduriyetimizi dile getirmek...Yine de birşey yapılamazsa emeklerimizi devletimize helal, mağdur edenleri Allaha havale eder, engin okyanuslara açılırız...Allah selamet versin...
82.222.213.88
uzmanlarla diyalog kurmalı
29 Temmuz 2013 Pazartesi 23:23
idarecilerimiz
Hersey iyi güzel,benim anlamadigim niye bu müjdeler basın aracılığıyla veriliyor. Uzmanlar ile bizzat sn. Bakan veya sn. Müsteşarım diyalog kurmayı denememekte. Biz uzmanlar ne yaptık da mujde bizzat 1. agizdan verilmemektedir. SN. MÜSTEŞARIMIZ NEDEN TAŞRA UZMANLARIMIZLA veya onların temsilcileri ile bir iletişim kurulmamaktadir. Sektör ve vatandaş memnuniyeti kadar kamu hizmetkârlarinin dertlerini dinlemek ve tahammül etmek bu kadar zor degil. Çalışan da adil davranildigini hissetmeli. Şu anda taşra Teşkilatı esas bu ilgisizlik ve iletişimsizlikten muzdarip. Onuru ile çalışan uzmanların anlayamadigi budur.Hicbir amir uzmaninin ve diger mağdur memurunun moral değerlerini sormamakta MÜLGA Sorvey kurulu uzmanlari adeta yalnizlastirilmaktadir.Teror örgütü temsilcileri ile bile diyalog kurulan bir hoşgörü ortaminda kamu hizmetkârlari ile diyalog kurmak ve sorunlarını dinlemek çözmek idarecilerimiz için cok daha kolay. SN. BAKANIM YILDIRIM VE SN. MÜSTEŞARIM AKA SAYGILARIMIZLA
176.33.159.205
denizci
29 Temmuz 2013 Pazartesi 19:46
hayırlısı
Mübarek Ramazan Ayında vermiş olduğunuz bu haberin gerçekleşmesini büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Size güveniyoruz. Lütfen insanları daha fazla hayal kırıklığına uğratmayın. Burada yazılan yorumları okumanızı ve insanların (bazı üslupların birazcık sert olsa da) ne kadar samimi olduklarını görmenizi isterim. Bu işin sadece Torba Kanunla değilde Yorumlarda belirtilen alternatiflerle de çözülebileceğini lütfen dikkate alınız.İnsanlar yine işinin başında hala çalışıyorlar.Çalışmaya da devam edecekler. Ayrıca kayıtsız kalmayıp yorum yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Allah Selamet Versin.
88.231.32.15
ad soyad
28 Temmuz 2013 Pazar 23:03
isteseler duzeltirlerdi
Sayin mustesar, hazirana kadar bekleyin torba kanunda hallolacak sozu vermisti, simdi ekim oldu. Bizde inandik tabiki!. Sayin bakan turkiyede basbakandan sonra hukumette 2. Guclu siyasetci bir goz ucuyla isaret verseydi bugun gsk maaslari duzeltilmis anayasal kazanimlari olan ek gosterge ve kadro karsiligi sozlesme haklari alinmazdi. Anladik kurum icinde gsk dusmanlari cok var masallah hepsi deniz uzm.profesoru kesilmisler.istedigimiz kariyer uzmanligi degil kazanilmis haklarimizin iadesi. Bu sadece 655 nolu khkya ek madde koymak kadar basit bir prosedur. Gs uzmanlari ve liman baskanliklari kadrolarinin tanimi yapilacak ve yasal bir zemine oturacak. Su anda gs uzmanlari 2 yillik mezunu tekniker ile ayni seviyede halbuki bakanliga gecmeden once muhendis sayilacaklarina dair yuksek ort krmu transkript onayi vermisti, cogu gsk nin maasi boylelikle duzeltilmisti.sonuc olarak talepler kisaca ozetlenecek olursa, 2011 yilinda dondurulan gsk maaslarinin geriye donuk olarak hakedislerinin alinmasi saglanmali, gecen 3 yilin enflasyon ve maas zamlari eklenerek maaslari bugun olmasi gereken yere cikarilmalidir, 2. Olarak ek gostergelere yapilan haksiz duzeltmeler iptal edilmeli gsk larin muhendis kadrosuna denk yeni bir kadro tanimi yapilmalidir. Olmadi gs kadrolari toptan iptal edilerek iptal ihtas yolu ile bir kereligine deniz uzmanligi kadrolarina atamalari yapilmali. 3 yilini doldurmayan gsk lar dnz uzm yrd olarak atanmali.turk gemilerinin kara listeden beyaz listeye gecmesini saglayan gece gunduz demeden limanda acikta her turlu risk ve hastaliklara karsi her cesit tipte gemileri, limanlari denetleyen gemi sorvey uzmanlarina yapilan bu haksiz uygulamanin sayin bakanimizin emri ve iradesiyle son bulacagina inaniyor.hepimize allah selamet versin diyorum.
85.110.104.167
gemi sÜrvey Memuru
28 Temmuz 2013 Pazar 22:26
Daha çok bekleriz
Arkadaşlar bu özlük hakları hususunda çok önemli bir izlenim edindim bizim kurumdan.Merkezde çalışanlar taşraya sürülürüz korkusunda, taşrada çalışanlar kantara sürülürüz korkusunda..Burdan idarecilerimize sesleniyorum korkutma yoluyla asla ve asla personel yaptığı işe motive edilemez..Bu ortamlarda sinir olur stres olur kavga olur günah olur ama iş olmaz..Mahkeme en doğal hak iken hatta bu mahkeme sürecini sayın bakanımızın ve müsteşarımızın desteklemesi gerekirken tahminimce 250 GSU uzmanından 50 tane mahkemeye dilekçe veren çıkmayacak.Ne acıdır ki abi dediğimiz hocam dediğimiz idarecilerimize güvenimiz kalmamış onlara beslediğimiz tek his korku..İnş ekim gelir de meclis açılır da,tasarının torbası açılır da,gsu lar hatırlanır da maliyesi cariyesi onay verir de biz de idarecilerimize karşı mahcup olur makamlarına çıkar onlardan özür dileriz..
46.196.182.83
ne
28 Temmuz 2013 Pazar 19:21
haram
çok uzatmayacağım; 1- Denizcilik uzmanlarının kaçı denizcidir, kaçtanesi denizden anlar, ne iş yaparlar (psc yetkisi alanlar eleştirimin dışındadır) 2- gsk uzmanları hakkında müsteşarın eleştirileri tamamen yanlış ve taraflıdır, nedenine gelince gsk/gs uzmanlarının bakan oluruyla aldıkları harcırahlar vardı 2004 te kaldırıldı, sözleşmeleride 2011 de iptal edilip maaşları donduruldu. 3- sayın müsteşar diyorki denizcilik uzmanları sınava giriyor, hodri meydan diyorum madem unvanları denizcilik uzmanı, denizcilik uzmanları ve gs uzmalarının katılacağı deniz, balık çiftlikleri, balıkçılık bilgisi, gemi, tersane, gemi inşa, port state vs vs tamamen denizcilik konulu bir sınav yapılsın kim uzman kim değil çıksın ortaya, gs uzmanları işe girerken şartaları biliyordu demiş sayın müsteşar kesinlikle yalan var bu sözde zira kimse bana, bakan oluru ile alınan harcırahı iptal edeceğiz (Burhan Kara'dan ALLAH razı olsun), sözleşmenizi iptal edip (Mustafa KORÇAK'tan allah razı olsun) maaşınızı donduracağız, ek gösterkenizi aşağı çekeceğiz demedi, yani bu şartlarda gs uzmanı olan hiçbir personel yok. Bu resmen 1995 öncesi gibi rüşvete devam edin oradan telafi edin demekten başka bir şey değildir. Kimsed kusura bakmasın. Bu olayın müsebbiplerini tek dayanağım olan ALLAH'a havale ediyorum.
78.162.168.172
Necip
28 Temmuz 2013 Pazar 14:02
dua-2
Yusuf bey,..Parağrafları tekrar okursanız ,her türlü mağduriyet karşısında mağdurların gerçek sahibine durumu arz etmenin en sağlam çözüm olduğunu düşündüğümü anlatmaya çalıştım. Siz buna inanmamışsanız o da sizin düşünceniz..kimseyi kandırma gibi yakışıksız bir çaba içersinde değilim
82.35.232.75
Yusuf
28 Temmuz 2013 Pazar 10:52
Necip beye
Sn Necip bey. İdarecilerden kaynaklanmayan bazı olumsuzluklardan ve Maliyenin söz anlamaz, söz gecirilmez bürokratlarından bahsederek Gs uzmanlarının özlük haklarının düzeltilemeyişinin sebeplerini bir nebze olsun anlatmaya çalışmışsınız. Peki, kurumiçi geçici görevlendirmeler, tasradaki dnz uzm ve yrdlarının kadrolarının merkeze alınmayışı, bunlarda mı maliyenin havalı bürokratlarının zorlamasıyla yapılıyor. Allah aşkına kimi kandırıyorsunuz? El insaf!
85.108.9.117
Necip
28 Temmuz 2013 Pazar 09:58
dua...
Haksızlığa uğramış olma hissi ve yaşanılan mağduriyetler, GSU arkadaşlarımın zaman zaman aşırıya kaçmış olduğunu da düşündüğüm haykırışlarına daha hoşgörülü bakmayı gerektiriyor olsa gerek.Ancak bu işin sorumlusu olduğu düşünülen idarecilerimizin de insan olduğu, hata yapabilecekleri gerceğini unutmamak lazım. Kaldı ki bu ihmalin faturasını bir yada iki kişiye de kesmek bana göre biraz insafsızca yapılmış bir değerlendirme...Müsteşarlık zamanından gelen bazı ihmaller de bugüne zemin hazırladı.
Bu arada, Ramazanı idrak edenler için Allah ibadetlerinizi kabul etsin...Bir gece dedim ki yav insafsızca eleştirmek ne kadar doğru? Sen acaba o şahısların yerinde olsan, kendini biz ve diğerleri ayırım yapacak kadar katı ve senden birkaç basamak üst konumda olduğunu düşünerek konuşmayı adet edinmiş olan bazı maliye bürokratlarını yada yolunun üstündeki onca engeli kaldırabilirmiydin diye sordum kendi kendime..Kalbim biraz daha yumuşadı...Kaldı ki eleştirilen bu insanlar ülke adına ciddi ve hayali bile güç projelere imza attılar..Sonra dedim ki yerli yersiz eleştirmek yerine ramazanın şu kutsal ikliminde ellerimi açıp tek dayanağım olan Makam’a başvurup idarecilerimiz için dua edeceğim ..Allahım bu insanları istemeden yaşatmış oldukları mağduriyetleri düzeltme gücü ve adaletle hükmetme kaabiliyeti ver..’’Yoldan çıkarsan seni kılıçlarımızla düzeltmeyi de biliriz ya Ömer’’ diyebilecek hak sözcüsü insanlar ile o insanın ikazını kendisine yakışır bir olgunlukla karşılayan eleştirilere de açık idareciler nasip et..Onları ülke ve vatanları adına yapmaya çalıştıkları işlerde engelleri aşma gücü ver...Ülkem adına yanlış işler yapmalarına mani ol ,onlar koru ve gözet..
Aklıma ya bu idarecileri sevmiyenler ne yapmalı düşüncesi geldi birden...sağ omzumdan bir ses ‘’sen bu duayı mağdurlar ve ülken için yapıyorsun’’ dedi.’’kaldi ki bu müracatı yapmış olduğun kainatın tek sahibi mağdurları gören ve gözeten Rahmet sahibi Allah, seni dinler ve adaletle hükmeder ‘’dedi..sizi bilmem ama fütürsuzca eleştirip sonrasında bu yorumları okuyarak daha da kızabilecek idarecilerimizi başka bir hataya düşmelerine ve dolayısıyla mağduriyetlerin devamına sebep olmak yerine Yaradan’a başvurmak en isabetli ve güvenli çözüm gibi geldi bana...
82.35.232.75
haşa
28 Temmuz 2013 Pazar 09:10
adaletmiş...
Temmuz itibarı ile mühendis kadrosundaki arkadaşlarımız zam almaya başladılar bizler ise muhtemelen 2016 da zam almaya başlayacağız, bu arada mühendis arkadaşlarımızla olan maaş farkı nerdeyse 700-800 lira bizlerin aleyhine tecelli edecek. Ayrıca mühendis arkadaşlar 3600 ek gösterge ile emekli olacak ve bizlere göre gerek emekli ikramiyesi gerekse emekli maaşı olarak çook ileride olacaklar, merkez teşkilattaki denizcilik uzmanları ile olan farkı saymıyorum bile allah daha çok versin gözümüz yok Ammmaaa aradaki bunca ayrımı görüpte hala ortada haksızlık diyorsa haşa bu adam ya aptal, ya da geçmişten gelen bir kinle gsk lardan intikam alınıyor . Bu mudur eşit işe eşit ücret dedikleri yoksa
176.41.113.172
Denizci Araştırmacılar
28 Temmuz 2013 Pazar 05:42
Ulaştırma Bölgelere Süresiz görevlendirilen Denizciler
Liman Başkanı veya Bölge Md. Yrd. iken 655 sayılı KHK ile Araştırmacı yapılan personellerden Liman Başkanlığı verilmeyenler Ulaştırma Bölge Müdürlüklerine süresiz görevlendirildi. Bu Araştırmacı yapılan personeller arasında, Mesleği denizcilik olan, denizcilikle ilgili üniversitelerden mezun olan hatta özel yönetmeliğe tabi Kariyer Uzmanlık sınıfından hizmet içi eğitimden sonra Denizcilik Uzmanlık tezi vererek Denizcilik uzmanı kazanılmış hakkı olan personeller var. GSK Uzmanlığı yapmış Gemi inşacı, Kaptan, Makineci, Mühendis vb. olan personeller var. Bu personelleri kamu yararı için En azından kazanılmış müktesep hakkı olan asli kadrolarına atanmaları ve Meslekleri ile ilgili olan Bakanlığın Denizcilik birimlerinde çalıştırılmaları gerekmezmi? Bu denizci personele kendi kurumu sahip çıkması gerekmez mi? Daha önce kazanılmış müktesep hakları var. Araştırmacı kadrosunda tutmak hem kuruma hemde devletimize kaynak ve uzman personel israfı değilmi? Bu personel Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinde ailelerinden uzak mesleki sınıfının dışında görev yapmaya çalışıyor. Kadrosuz olduğu için eşi memur olanlar eş durumundan tayin yapamıyor. Çocuğunun eğitimi veya ailevi nedenlerden daha doğrusu önünü göremediği için evini taşıyamıyor. Evinden ve çoluk çocuğundan ayrı sürgün hayatı yaşıyor. Bu personellerin halihazırda maaşları da dondurulmuş olduğu için memur zammından da yararlanmıyorlar. Kariyer Uzmanı kökenli olanlar daha önce görev yaptıkları Kariyer uzmanlık kadrolarından 1200-1500TL daha düşük maaş alıyorlar. Bu fark her geçen gün artıyor. Üstelik 3600 Ek göstergeden de faydalanamıyorlar. Oysa bir çok Bakanlık kendi Araştırmacısını asli kadrosu olan Mühendislik, uzmanlık vb. müktesep Kadrolarına atayarak mağduriyetlerini önlediğini biliyoruz. Bu personeller, 655 sayılı KHK yayımlanalı Kasım ayında 2 yıl olacak hala bu mağduriyeti yaşıyorlar. Bu diyeti niye ödediklerini de inanın bilmiyorlar. İnşallah Araştırmacıların, GSK Uzmanı arkadaşların, Taşra Denizcilik uzmanlarının ve diğer madur olan personellerin özlük kayıpları düzelir. Geçici ve Süresiz görevli arkadaşların ev hasretleri son bulur. Allah ne ederse iyi eder. Her şeyde vardır bir hayır. Selametle
188.56.102.199
bir idareci
28 Temmuz 2013 Pazar 03:13
Taşra Denizcilikin efendisidir.
Taşra Teşkilatı çalışkandir, taşra Teşkilatı zekidir. Taşra Teşkilatı 2 yıldır enflasyon erimesine rağmen efendice susmustur. Bu erimeye rağmen bir uzman bile efendiliginden mahkemeye bile gitmemiştir. Sn. BAKAN Yıldırım ve Sn. MÜSTEŞAR AKA'NIN müjdeli haberlerinin sonucu efendice beklenmistir. Denizci uzmanlar, denizin zorluklarından aldıkları tecrübe ile abilerinin sozunun eri olduğunu ve koltuk pahasına uzmanlarimiza sahip çıkılarak eylülde bu isin ne olursa olsun özlük hakları ve ek gosterge dahil çözülecegini bilir. Çözülmezse de "alma taşranin ahini" diye şimdiden cesurca ama efendiliginden hatırlatır. Herkes adaletle kalkınsin. Merkez, tasra Piramidinin moral değerlerini onemsesin. merkez yöneticilerinin tasrada adalete olan inancı sağlaması önemli.tasra Uzmanini hor gormeyin, merkezi uzman kadromuz taşra maaşı alsin 2 yıldır enflasyon farkı almamis olsun vallahi bizi o zaman anlayacaksınız dedirtmeden, 200 kusur taşra uzmanının 2011 kasimindan bugune gecmise yönelik dava acmasina fırsat vermeden sn. Büyük lerimiz bunu cozecektir. Öbür turlu devletimiz daha buyuk zarara ugrayacaktir.
176.42.223.150
Mazlumun Hakkı
28 Temmuz 2013 Pazar 01:10
Adalet
Sn. Bakanımız ve Sn. Müsteşarım, Kararname ile oluşan hak mağduru tüm teknik e idari uzmanların merkez taşra ayrımı adaletini de sağlayan, Eylül düzenlemenizin ulastirma muhendisi olan uzakyol Güverte personelinin 2200 olan göstergesinin tüm uzmanları kapsayan ve adil olan (olması gereken) 3600 gösterge olarak düzenlenmesi hususu önem taşıyor. Umarım adaleti gözeten yaklaşıminiz ve girisimleriniz mazlum uzmanlarinizin yuzunu güldürecektir. Bu kez verilen müjde umuyoruz ki gerçekleşecektir. Gerceklesmemesi 3. bir hayal kırıklığı olur ki basiretli yonetiminiz buna izin vermemeli, vermeyecektir. Ramazan'da verilen mujde insallah neticelendirilecektir. Saygılarımla
176.42.223.150
ati söz yerde kalmamalı
27 Temmuz 2013 Cumartesi 13:54
kusur mazide lakin
Ortada ciddi bir adaletsizliğin olduğunu buradaki bazı arkadaşlar çok güzel açıklıyorlar. O yüzden tekrara lüzum yok. Fakat benim anlamadığım hırsızın hiç mi suçu yok arkadaşlar? Denizcilik uzmanlığı kadrolarını istatistik, bilgisayar, çevre vs. denizcilerin dışında mesleklerle dolduranların hiç mi suçu yok? Müsteşarlık kapanmasaydı böyle bir sorun olacak mıydı? Hayır. Peki o halde Müsteşarlığı kapattıranların hiç mi suçu yok bu mağduriyette arkadaşlar? 655 hazırlanırken eski Müsteşarlık yönetimi uyuyor muydu? Evet uyuyordu veya öyle gözüktü. Her iki durumda da GS Uzmanının hakkını savunmadılar. Müsteşarlık kapandıktan sonra 6 ay daha görevde kaldılar. Peki o süreçte kılını kıpırdattılar mı? Hayır. Sözün özü GS uzmanlarının mağduriyetinin başlangıcı bir önceki yönetime dayanmaktadır arkadaşlar. Birazda geçmişte yapılan hataları görelim diye söylüyorum bunları. 2 yıl önce söz verdi diye Sayın Bakanımıza ve Müsteşarımıza vurun abalıya yapmayalım. Ama madem söz verildi, bu söz yerde kalmamalı. Sayın Bakanımızın ve Müsteşarımızın GS Uzmanlarına yönelik ortada ciddi bir adaletsizlik olduğunu görerek gerekli çalışmayı bir an önce tamamlamasını ve bunun gerçekleşmemesine yönelik müdahaleleri püskürtmelerini bekliyoruz. Rızkı veren Allah tır, kullar vesiledir, gerisi hikayedir. CenabıAllah hakkımızda hayırlısını nasip etsin arkadaşlar. Hayırlı Ramazanlar. Selamlar.
141.196.163.166
gsu
27 Temmuz 2013 Cumartesi 11:23
eylülmü
Benim anlamadığım konu meclis 1 Ekim'de açılacak. Eylül'de nasıl olacak bu iş arkadaşlar biri bana bilgi verebilir mi?
88.231.32.15
eylüle kadar ya sabır
27 Temmuz 2013 Cumartesi 00:51
Allahım yardım
Sn. Bakan ve Sn. Müsteşarım, verdiğiniz müjde ile ülke Denizciliğinin temelinde ve merkezinde olan ayrımcılık yapmadan tum uzmanlarimiza sahip çıktığınızda, ek gösterge 3600 veya mühendislik katsayıları ile özlük hakları düzeltildiginde ve empati yaptığınızda 2 yıldır enflasyon farkı almamis ve KHK ile yüzde 27 vergi diliminden donan maaş. .. ALLAH ASKINA YANLIŞLIKLA KESILEN HAKLARIN IADESI DIŞINDA BIR SEY ISTENMIYOR. BU DÜZENLEME KURUMUN HUZUR ve İstikbali için elzem. Eylulu sabir
ve inancla bekliyoruz. Bu is olur yeter ki istensin ama Bakanlar kurulu karari ama 3 lu kararname ama torba yasa . Bunu onuruyla calisan uzmanlar icin yapin eger çürük elmalar varsa da kurumdan atin. Denetimcinin kafasi maas ve gecime odaklanmamali, tamamen ulke denizciligi e hizmete odaklanmali, Çooook Hayır duası alacaksınız. Saygilarimla
176.42.223.150
haraptar gemi sürvey memuru
26 Temmuz 2013 Cuma 22:36
asıl üzen konu
Bir gsu olarak bizleri asıl kızdıran isyana ettiren konunun maaşlarımızın donmuş olmasından ziyade bu soruna karşılık bizi temsil ettiğini söyleyip hakkımızı arayacağını söyleyen başta bakanımız olmak üzere sayın idarecilerimizin bu huhusta ne tür girişim ve çabalar gösterdiğinin bilinmemesi ve bu belirsizliğin kendileri üzerinde yaratığı güvensizlik ortamıdır.Biraz uzun bir cümle oldu ama mevzunun bu noktaya gelmesinin bu konunun 100 e yakın yorum almasının yegane nedeni budur.Bir insanı süründürmek yerine ya öldüreceksin ya yaşatacaksın.Çıksınlar "arkadaşlar biz bu işi başaramadık başınızın çaresine bakın" desinler.Vallahi teşekkür ederiz onlara ve biz de başka çıkış yolları ararız..Bir kişi çıksın şuraya sayın bakan sayın müsteşar bey şunları şunları dile getirdi şu atılımları yaptı desin de okuyup ikna olalım..Bu nasıl kurum bu nasıl bir personel önyargısıdır gerçekten anlamak mümkün değil..
212.174.143.94
gariban gsu
26 Temmuz 2013 Cuma 20:02
uzamaz umarim
Birkac gündür gerek buradaki yorumlardan gerek kurum icerisindeki fisiltilardan bu durumun hiç de iç acici olmadigini görüyorum buralara yorum yazmak gibi bir huyum olmasa da derdimizi nereye kime anlatacagimizi bilemiyorum.bu konuda çözümün sadece bir bürokratin elinde olmadığını düşünüyorum. Suat bey sadece bizleri tanımıyor ve empati yapamıyor,bizleri haksiz cikarmak istiyenlere firsat vermeden bu sorunlarimizi daha üst makamlara da iletmeliyiz. Ayrıca benim tanıdığım arkadaşlarım arasında gayri ahlaki işlere girecek kimsenin olmadığına eminim,olsaydı bu kadar yakarmazdi insanlar buralarda... bu konu daha da tatsiz bir hal alip kurum içerisindeki işleyişi etkilemeden sorumluluk sahibi abilerimiz ya da Bakan bey e sorunu anlatabilecek kişilerinde devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum.
188.57.57.187
gsu
26 Temmuz 2013 Cuma 19:14
GSU'ların ipi 2011'de çekildi
Sormak lazım, 4500-5000 TL maaş verilen Kariyer uzmanlarının, GSU'lardan farklı olarak yaptıkları özellikli bir iş var mı? Mesela bu iş ancak Kariyer uzmanları tarafından yapabilir denecek türden işler. GSU'ları bir an yok saydığımızda, kurumdaki işler hiç aksamadan aynen devam edebilir mi? Şayet GSU'ların durumu bu şekilde devam ederse, kurumdan ayrılmaktan başka bir seçenek de kalmıyor gibi.Ayrıca, GSU'ların ipi 655'i hazırlayan ekip tarafından ta o zaman çekildi. GSU'lar bu ekip tarafından kasıtlı olarak mağdur edildi.
217.131.198.62
FETVA
26 Temmuz 2013 Cuma 18:48
SHA,TKAYA
HERKESİN KENDİ ÇÖZÜMÜNÜ KENDİSİNİN ÜRETMESİ CAİZDİR.ZİRA YUKARIDAKİLER DİK ALASINI YAPIYOR.BİZDE Mİ? EVET SİZDE!!!
31.223.41.155
Kader
26 Temmuz 2013 Cuma 12:36
Öz Hakiki Gerçek Kallavi GSU
Müsteşarımız Suat Hayri AKA Beyefendi hazretlerine yönelik bu güne kadar yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını hiçe sayarcasına yapılan haksız hücumların karşısında duracak olan ve bunları haykıracak olangerçek GS Uzmanları ve GS Uzmanı Hakan ÖZTÜRK'e başarılar diliyorum.
212.174.131.15
Fırat
26 Temmuz 2013 Cuma 11:05
Allah aşkına
Recep bey, Allah aşkına yazınızın başlığını değiştirin. 2 sene önce verilen sözlerin hala yerine getirilememesinden sonra SHA beyin açıklamalarını müjde olarak değerlendirmeniz oldukça garip.
212.174.131.15
Salih Kpt
26 Temmuz 2013 Cuma 10:52
GDU'ya
Sevgili GDU, personelin maruz kaldığı onca mağduriyete rağmen bütün yorumları okuduğunda ne bir küfür ne de bir seviyesizlik görebilirsin. Söylermisin, sen hangi seviyesizlikten bahsediyorsun? İnsanların özlük haklarındaki gerilemeler bir yana birde onları süresi geçici görevlendirmelerle mağduriyetlerini arttırmak seviyeli bir anlayışmı? A şehrinde ikamet edeni B limanında görevlendirmek, B şehrinde ikamet edeni A limanında görevlendirmek hangi seviyenin göstergesi? Yoksa bir egoyu tatmin etme meselesi mi? Lütfen söylermisin?
212.174.131.15
kudbet taş
26 Temmuz 2013 Cuma 10:26
delikanlı
şşşt.. delikanlı, ip nden kim olduğunu öğrendim. Bi daha zor dönersin gittiğin sürgünden. Niye iki dakka seviyeli olmayı öğrenemedin ki sen.
212.174.131.15
adalet
26 Temmuz 2013 Cuma 09:58
eşit işe eşit ücret bunun neresinde
istegimiz denizcilik uzmanı olmak değil, inkar edilemiyecek olan mağduriyetinin giderilmesidir. hala aynı yerde çalışan aynı gorevdeki iki uzman arasında bile 270 tl fark var bu nasıl eşit işe eşit ücret hükmüdür. en azından bunu düzeltsinler. ayrıca sayıları gs uzmanları kadar olmasada dz.uzman yard. ve araştırmacılarında ciddi magduriyetleri goz ardı edilmemeli. "Tesekkur aciklamayla degil icraatle hak edilir. /alinti"
81.213.182.219
Gemi Denetim Uzmanı (GDU)
25 Temmuz 2013 Perşembe 23:25
Seviye Ya Hu!
Sayın arkadaşlar, hak arama yolunda bizleri haksız duruma düşürecek, seviyesiz üslup ve yorumlardan kaçınalım lütfen. Mağduriyetimizi, kişisel hesaplaşmalarla gölgelemeyelim. Bir de şunu belirtmek isterim ki, mahkeme kadıya mülk değildir. Gönül ister ki sayın idarecilerimiz bir gün makamlarından ayrılıp sivil hayata döndüklerinde, yaptıklarından veya yapamadıklarından pişman olmasınlar, arkalarında iyi bir hatıra bıraksınlar. Arkalarında mağdur edildiğine inanan ve bu yüzden kırgın bir yığın insan bırakmasınlar.
176.42.189.189
yazıklar olsun
25 Temmuz 2013 Perşembe 22:57
Bilmeden konuşuyor
Geçenlerde SHA ya sormuşlar GSU ların mağduriyetleri düzeltilecekmi. 3600 olan ek göstergeleri geri verilecekmi, denizcilik uzmanlığına geçebileceklermi diye. cevap şöyle; GSK lar herhangi bir hak kaybına uğramadılarkii, SHA beye sormak istiyorum GSU ların kadro karşılığı sözleşmemiz iptal edilmeseydi bugun her biri en az ortalama 3900-4000 maaş alacaktı. Şuan ne alıyorlar 3000-3100TL.Daha maasların zam görmeye başlamasına nerden baksanız 2-2,5 yıl olduğunu varsayarsak 2,5 yıl sonra almammız gereken maas yaklaşık 4.400-4600TL civarı olacakken GSU lar 2,5 yıl sonra gene 3.000-3.100 TL almaya devam edecekler. Yani sayın Başbakanımızın dediği gibi 3100 niree, 4600 nire. Evet gerçekten mağdur edilmemişiz ve hakkımızı büyüklerimiz cok güzel korumuş. Suanda Ankaradakı bır denızcılık uzmanı ortalama 4500TL alıyor. 3 yıl sonra bır GSU zam almaya başladığımda den uzmanının maaşı 5600TL-5700TL olacak. Fark 2600TL.Bu zihniyet acaba 3 yıl sonra kurumda kac tane GSU görebilecek. yoksa amaç bu mu acaba.
SHA konuşmaya soyle devam etmıs; GSK uzmanları kuruma kpss sınavına bile girmeden, İngilizce testten geçmeden, özel yarışma sınavı ve mülakata girmeden bir telefonla ertesi gün işe başlayarak girdiler.Hiçbiri den. uzmanları gibi KPSS den 80-90 alarak, KPDS den 80-90 alarak, ozel yarışma sınavına katılarak, 3 yıl yardımcı olarak olarak kalıp tez hazırlayarak kuruma girmedi.Biz onları hakkı olmayan bir sey yapıp kariyer uzmanlığına geçirmeye çalışıyoruz gibisinden kelimeler sarf etmiştir. Sayın müsteşarımızın böyle bilmesine uzuldum, sayın Mustesarım sızın bir telefonla ise girdileri, hiçbiri kpss sınavına bile girmedi dediğiniz dönem 2003 yılında sözleşmeli personel alımında yasanmış. daha 2004 yılında torba kadro dıye bilinen 80 adet gsk alımı yapılmış olup, kurumda çalışanlardan kpss sartı aranmamıştır. Evet doğru. 8 yıl once olmuştur. Ancak Denizcilik Mustesarlığı tarihinde tek olmuştur bu olay. Ayrıca o gun alınan 80 kişiden bazıları ıstıfa etmısi, bırcogu bölge muduru, gsk başkanı, daire başkanı, genel mudur yardımcısı, liman başkanı, sube muduru olmuş eger hicbirşey olamayan kaldıysa geride eğer toplasanız onlar da iki elin parmaklarınını geçmez. Yanı bugun kurumda 200-250 GSU içerisinde onların oranı %5 anca yapar. Geri kalan arkadaşların hepsi kendi bileğinin hakkıyla KPSS sınavına girerek OSYM tarafından atanmıştır. Bır cogunda KPDS dil puanı mevcuttur. Hiçbiri birilerinden medet umarak komisyona baskı yaparak, telefon açtırarak yalandan dolandan iki soru sorularak kuruma girmedi. Bız o ozel yetenek sınavı dediğiniz sınavla nasıl adam alındığını cok ıyı bılıyoruz, kımse merak etmesin. Mulakatlarda Yeri geldi KPDS istendi yeri geldi 36 doğru istendi yeri geldi hazırlık okumak yeterli dendi yeri geldi hic bir sey istenmedi. Neden cunku büyüklerimizin yakınları her seferinde değişiyordu da ondan. Acaba SHA bugun kuruma gırmış Kariyer Uzmanlarından kac tanesinin ise alınması ıcın telefon açtı gerçekten merak ediyorum. Bılen varsa yazsın.
Artı 2003-2004 lerde KPSS sınavını bilen kac kışı vardı acaba. Hem beyaz bayrağa gırmek ısteyeceksın hem kpss isteyeceksin hem İngilizce isteyeceksin hemde 1500tl maas vereceksin o donemde, başka....o dönemki mustesar bu dediklerinizi istediğiniz kriterleri istemeyı bilmiyormuydu acaba. yada istese ne olurdu. kimi bulabilecekti. Ustelık sız o donem alınan 80 tane değerlı meslektaşlarımızın sayesınde ulkemızı beyaz bayrağa taşıdınız. Ama artık hedef kalmadı başka, nasılsa beyaz bayragada gırdık, artık gsu ların ne halı varsa gorsun, değılmı. Bu gsu larla ısımız kalmadı.
Madem bu gsk lar karıyer uzmanı değilmis İngilizceleri yokmuş tezleri yokmuş ozel yarışma sınavı sonucu mesleğe alınmamıs, neden sizin genel müdürünüz Hızırreis Deniz GSK kökenli, neden genel müdür yardımcılarınız Turgay Kaya, Naci Kaya, Güven Duran Gsk kokenlı, neden daire başkanlarınız(nihat, gıray,,,vs)Gsk kokenlı, sube mudurleriniz gsk kokenlı, lıman başkanlarınız gsk kokenlı, bu adamlar kariyer sahıbı değildi, kpss ye girmedikleri için hic bişey bilmiyor, bakın tez de yazmadılar, gönderin yerlerine karıyer uzmanlarını atayın.
Su kadarını soyleyim, bu kurumun cıvışı çıkmıştır artık. Bu kurumdan bır cacık olmaz. Kımse de kımsenın ağzına 2 yıldır 3-5 ayda bir bır kasık bal surup geriye çekilmesin. O numaraları kımse yemıyor artık Eylul dekı torba yasa masalınıda gıdın kundaktakı bebeğe anlatın, herkes kendi basının caresıne bakacaktır, bakan da varmış zaten dediğiniz gibi.
85.108.7.209
kırkamber
25 Temmuz 2013 Perşembe 22:44
belediye
Arkadaşlar masal saati geçmedi mi hala? zaten eylül dedin mi belediye seçim kampanyaları, kulisleri derken ortalık toz duman olacak, kim takar gsk ları o durumda...beklemeyin bişey. isteyen incelesin torba yasayı baksın başka kurumlar nasıl sahip çıkmış çalışanına...maalsef denizcilerin dostu yok. baksanıza ne diyor "ortada adaletsizlik falan yok" gsk ya ve taşra uzmanlarına atılmadık kazık kalmış mı? birileri kıyak maaş ile ihya edilirken birileri 5 sene zam almadığı gibi birde ek göstergeden oluyor ve buna adaletli taksim deniliyor, şairin dediği gibi "kurtlar yapmaz bu taksimi kuzulara şah olsa"
212.253.123.142
Uzman Memur
25 Temmuz 2013 Perşembe 16:32
Bir halt olmaz
Salih Kpt. güzel sormuş da bu soruyu biz eski müsteşarlık personelinden başka hiç kimse sormuyor, olan bitenden, hangi personelin nasıl mağdur edildiğinden kimsenin haberi yok. Bazı ankara yalakaları utanmadan sha çok çalışıyor. Evet çalışıyor, doğru. Hakkını isteyen kim varsa kanun yönetmelik dinlemeden geçici yada sürekli görevlendirmelerle SÜRGÜN yaparak çalışıyor.Suçum nedir diye sormaya gidiyosun randevu yok.(ben kimim ki koskoca sha uzman memura randevu verecek).Personele başkanı zeynep hanıma gidiyon, bizim yetkimiz yok sha derse görevlendirmeni bitiririz.Suçum ne? sha nederse onu yapıyoz. Benim herhangi bir liman başkanlığına kadromu verin (ben denizciyim ulaştırmada ne işim var diyorum) sha gitcen. sha randevu istiyorum sekreter genel müdürüne gitsin. genel müdüre gidiyorum zeynep hanıma git diyor. anlıycağınız sayın ankarada ki yağcı arkadaşlar ve kurumda mağdur durumda olan diğer arkadaşlar; limanlarda beraber çalıştığımız yerinden oynamayan (mağdur edilmeyen) arkadaşlarımız bize sırt çevirmiş, biz kime ne anlatıyoruz bilmiyorum. Görevlendirme durumunda evinden ailesinden uzak olan tüm arkadaşlara Allah sabır versin. Bu iş sokağa dökülmeden düzelmez.
212.174.131.15
Beybaba GSU
25 Temmuz 2013 Perşembe 15:58
Viya Böyle
Öncelikle GS Uzmanının kanayan bir yarasını gündemde tutmaya çalışır mahiyete olan bu makale sahibine teşekkür ediyorum ki bu sayede ilgili olan olmayan herkez hoşnutsuzluklarını dile getirilmiş ve belkide bu hoşnutsuzlukların çözüm sürecinde pozitif etkilere vesile olmuştur. Değer verdiğim bir büyüğümün dediği gibi "idare ile ters düşülmez" . bu idarenin her dediği doğru, her yaptığı doğru, kayıtsız şartsız kabul edilmeli demek değildir. personelin yada sektörün idarenin uygulamaları karşısındaki hoşnutsuzluğunu ters düşmeden uygun bir uslupla dile getirmesi ve bunun sonuçu iletişim bağlarının oluşturulması, sorunun karşılıklı masaya yatırılarak çözümün bulunması gerekir. çözüme giden yollarda her iki tarafında birbirinden haberdar ve birbirine destek olarak yol alması sonuca ulaşılacak süreyi kısaltır.Bu makale ve akabindeki bu yorumlar bazı şeylerin yanlış yada eksik bilindiğini ortaya koyuyorsa bence doğru bir yoldayız.
212.174.131.15
bilen bilir
25 Temmuz 2013 Perşembe 14:46
du bakali nolcek
birincisi,biz kuruma girdiğimizde burada olmayanların ahkam kesmesini hiç doğru bulmuyorum ;
ikincisi, biz kara listedeki gemilerle boğuşurken izbe limanların tozunu yutacak, özel sektörden aldığının 5 te birine talim edecek, kpss, tez, dil zorunluluğunu yerine getirebilen kaç aday vardıda kadroya dahil edilmedi. birçok arkadaşımız bu zorunlulukları yerine getirebilecek ve belkide sahip olmasına rağmen maaşında azalma olacağı için ve başkasının önünü kesmemek adına DUY kadrolarına başvurmamıştır. Tabi bu süreçleri bilmek için ya baştan beri kurumun içerisinde olmak yada sizi doğru bilgilendirecek, kendi ikbalinden ziyade kurumunu ve biraz da, beraber tırmaladığı arkadaşlarını düşünen başkan, yardımcı ve müdürlerinin olması gerekir. Peki varmı?....
81.213.182.219
Salih Kpt
25 Temmuz 2013 Perşembe 13:49
Başlık
Sn Canpolat, bence haberinizin başlığını değiştirmelisiniz. Yorumlardan da anlaşılacağı üzere kurum çalışanlarına Bakan beyin ağzından özlük haklarının düzeltileceğine ilişkin 2 sene önce söz verilmiş olmasına rağmen herhangi bir değişiklik olmamıştır. Özlük haklarının düzeltilmemesi bir tarafa kurum çalışanlarının muvafakatları olmadan çeşitli liman başkanlıklarına süresiz geçici görevle görevlendirmeleri, ekonomik olarak ek yüklerde getirmiştir. Tüm bu olanlar kasıtlı yapılmakta, çalışanlar psikolojik olarak olumsuz etkilenmektedirler. Bence başlığınızı "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında neler oluyor?" diye değiştirmelisiniz.
212.174.131.15
Kazım
25 Temmuz 2013 Perşembe 12:05
Sormak lazım
Sn. Müsteşar özlük hakları ile ilgili çabalarının boşa çıkması üzücü, gayreti için teşekkürler. Ancak, bu işi yapamıyorsa yapılan örnek sahiplerine sormalı değilmi siz bu işi nasıl becerdiniz diye?
212.174.131.15
saffah mengüç
25 Temmuz 2013 Perşembe 11:42
have trafik kontrolörlerine müjde
bugun resmi gazetede yayınlanan karar ile hav. trf. kont.lerinin maaşları 2000 tlden 5000 tl civarlarına, trf pilotları ise 3000 tlden 6000 tlye çıkartılmış. Arkadaşlara hayırlı olsun.
212.174.131.15
gemi sürvey memuru
25 Temmuz 2013 Perşembe 11:09
yalakalar taşra ya
alper,hakan ve onur isimli arkadaşlar sizin tabi tuzunuz kuru ankara da, londrada sizi o makamlarda tutan çok değerli !! abilerinize yaranmak için klavye kahramanlığına soyunmuşsunuz.Bizim taşrada neler çektiğimizi bilmiyorsunuz. şu son keyfi geçici görev uygulaması ile insanları iyice mağdur etmekte olan (turistik yerlerde yazın sıcağında günlük 30 tl civarı bi para ile ucuz pansiyon!! bulabilmek için 3 gün orda 4 gün başka yerde siz rahat yataklarınızda yatarken biz bulabildiğimiz izbe pansiyon köşelerinde sağlığımızdan olma pahasına problemlerle mücadele ediyoruz.gözünüz yiyorsa birkaç ay taşraya geçici göreve gelinde görelim bakalım )idareden de bırakın gs uzmanlarının özlük hakkını düzeltmesini acaba önümüzdeki günlerde daha ne gibi zorluklar çıkaracaklar diye beklemek gerekir. benim çok değerli amirlerimizden!! iyileştirme namına hiçbir ümidim yok.
78.189.205.103
Haraptar GSU
24 Temmuz 2013 Çarşamba 23:51
Öneri
Arkadaşlar uzun süredir bekleyişteyiz.Uzun süredir maaşlarımızın enflasyon karşısında erimesini izleyip sıradan bir memura dönüşümüzü izliyoruz.Yeni yasama yılı 1 ekim 2013 de başlıyor.Biraz daha bekleyelim.İdarecilerimizin ve sayın bakanımızın bu hususta atacağı adımları izleyelim.Gerçekten sayın bakanımız bu konuda samimiyse konuyu meclis gündemine meclis açılır açılmaz taşıyacak ya da başbakanın kulağına çıtlatacaktır.Eğer ki yeni yasama yılında yine durgunluk yine belirsizlik var toplu olarak güzel bir dava açalım.Kazanamazsak hayat standartlarımızı düşürüp yine de devlet için çalışmaya devam edecez yapacak tek şey hakkımızı elimizden alanları allaha haval etmek..Fazlada yapacak bişi yok..
46.196.182.83
gsk
24 Temmuz 2013 Çarşamba 23:17
gsu
kurumda KHK'lerle hakları elinden alınan, en fazla mağdur olan gsk kadrosudur. ek göstergeler 3600'den 2200'ye düşürülüyor, 2 yıldır maaş zammı yok böyle giderse 2-3 sene daha zam yok. ama nasıl oluyorsa idaremiz ortada bir mağduriyet falan yok diyor.GSK kadrosunun bu kadar itibarsızlaştırıldığı ve sıradan lise mezunu düz memur vasfına getirildiği durumda, ülkemizin denizcilik politikalarının taşra ve merkezdeki uygulayıcı kadroları bu şekildemi istihdam ve motive edilecek..idarenin gerçek niyetinin (hedefinin) ne olduğunu anlayabilmiş değilim...
5.47.160.148
gsu
24 Temmuz 2013 Çarşamba 21:06
niyet
Daha neyi umut ediyoruz? Yapılması gerkekn ortak haeket edip hukuki yolları kullanmaktır, haberin başında ni diyor müsteşar yardımcısı? normalde adaletsizlik yok diyor. Bu bir niyet beyanıdır, denizcilik birimini yöneten kişi haksızlık olmadığına inanıyorsa bunu düzeltecek gayret içerisinde bulunabilir mi? ancak saf olmak lazım beklenti içinde olmak için. Ben şahsen bizlere kasıtlı olarak zulmedildiğine inanıyorum ve hiç birinden medet ummuyorum. yapılanlar ortada, maaş dunduruldu, ek gösterge düşürüldü, sürgünler vs. bir kuru canımız kaldı almadıkları. Birleşmeli ve ortak hareket edilmeli, yoksa bu masalları daha çook dinleriz.
212.253.123.142
İbrahim
24 Temmuz 2013 Çarşamba 16:09
Onur Beye
Çok güzel demişsiniz de biraz eksik olmuş. Ben de Suat beyin bir şeyler yapmaya çalıştığını biliyorum ama DUY'ların Ankara ataması neden yapılmıyor ve GSKlar mühendis neden olamıyor bir türlü anlam veremiyorum?
Öte yandan, özel sektörde de bir anda maaşların düştüğü durumlar oluyor ve insanlar ya devam etmek ya da ayrılmak durumunda kalıyor. Devlet baba da böyle bir karar vermiş. Yanlış veya doğru. İnanın biz bu maaşları beğenmesek yerimize bir sürü insan başvuru yapacak. (İdo'da eski ile yeni arasındaki maaş farkına bakın. Yine de de başvurular çığ gibi)Demek ki ayrılma çok da makul gelmiyor insanlara.Öte yandan, biz böyle düşünelim ama Devlet İdarecileri böyle düşünürse çok büyük hata olur. İdareci, bu kadar yetişmiş ve kurum hafızasına sahip kişileri kaybetmemek için ne yapmalıyım diye düşünmeli. Yoksa bugüne dek "giderlerse yerine yenileri gelir" mantığıyla devlet idare edilir mi? Özel şirketinde olsa bu kadar hovarda olabilir mi? Sorun şurada kimse kendi "fikri konforunu" bırakmak istemiyor. Herkes karşısındaki suçluyor. Ama bence asıl problem şudur başka kurumda bir ülkeyi siyah bayraktan beyaz bayrağa geçirebilecek bir başarı elde edilse bunun ödülünü bizzat Bakan hatta Başbakan verir ama maalesef bu kurumda bu başarıya karşın bir plaket bir belge bile GSKlara verilmedi. Kurum kültürü böyle şeylerle oluşur. Vefa ile yani...Fakat bunu sadece Suat beye bağlamak çok yanlış.
212.174.131.15
DİĞER KURUMLAR ÖRNEKTİR
24 Temmuz 2013 Çarşamba 16:09
ŞEREF
Öncelikle Onur, Hakan ve Alper arkadaşımıza çok katılamayacağım, değerli arkadaşlardır muhakkak ama afedersiniz eşekten düşeni yine eşekten düşen anlar, o arkadaşların pencereleri farklı, yaşadıkları da farklı, onlara yansımaları farklı olarak algılıyorum ben. Ayrışma olmasın diyerek kurcalamayacağım fazla, maliyeden geçirmek çok zor mudur? Çok değil bence, diğer kurumlar bunu yapıyor mu ? Evet, hiçbir şeymi olmuyor, DLH Aynı bakanlığa bağlı havaalanında kapıdaki güvenlikçi uçuş tazminatı alıyor, buyrun sizde verin bize deniz tazminatı nedir yani kim karşı çıkıyor. Kısacası istenirse elbet bir yol bulunabilir.
78.189.205.103
Umut
24 Temmuz 2013 Çarşamba 15:57
Üslup
Arkadaşlar bazen üslup hatalarının esası yıktığını unutmayalım. Hakan Bey’in dediği gibi “GS Uzmanları olarak yaşadığımız sorunları, karşı karşıya kaldığımız uzun soluklu sıkıntılarımızı paylaşalım. Bazı arkadaşlarımızın da yaptığı gibi bunları bütün detayları ile izah edelim. Sorunlarımızın giderilmesi adına idarecilerimizden destek ve yardım talep edelim.” Bunun peşinde koşalım (Bu, Bakanlıkta çalışan tüm personel için geçerli). Ama bunu yaparken üslubumuza dikkat edelim. Aradaki köprüleri yıkmayalım. İçinde bulunduğumuz durumu düzeltebilecek Bakan Beyden ve Müsteşardan Beyden başka kimse var mı? İdareciler hakkında haddini aşan yorumların bize faydası ne olacak? (Bu başta da belirttiğim gibi sıkıntılarımızı, eleştirilerimizi dile getirmeyelim anlamına gelmiyor, şimdiden belirteyim) Ayrıca burada yazılanlar ve yazanlar hakkında yorum yaparken de üsluba dikkat etmemiz gerekmiyor mu? Hem haklı serzeniş diyeceğiz hem de farklı yorum yapanları bir çırpıda ağıza alınmayacak sıfatlar isnat edeceğiz. Bu kadar kolay olmamalı.
Sözün özü esası üslup hatalarına feda etmeyelim, bu sorunun Bakan Bey ve Müsteşar Bey’in desteği ile çözüleceğine ben inanıyorum, umuyorum.
Selamlar, saygılar
212.174.131.15
persnl
24 Temmuz 2013 Çarşamba 15:46
biraz vicdan
gsu ların hak kaybının olmadığını söylemek gerçekten çok yanlış olur sn. müsteşar bey umarım bu konularda bilgili kendisine dobra bir şekilde gerçekleri söyleyebilecek kişilerle çalışıyordur. inanın ki gsu ların derdi kariyer uzm. falan değil. ekmek parası çoluğunun çocuğunun rızkı...
78.189.56.70
kudbet taş
24 Temmuz 2013 Çarşamba 15:42
dağılın
dağılın laan allahın vandalları. işinize gücünüze bakın. geyik bol, iş.. iş yok. hadi hadi hadi.
212.174.131.15
GalataSaray Uzmanı
24 Temmuz 2013 Çarşamba 15:22
BEYAZ LİSTE
http://www.udhb.gov.tr/ sitesinde sol üst köşede DENİZCİLİK sekmesini tıklarsanız TÜRK BAYRAĞI BEYAZ LİSTEDE başlığını görürsünüz.peki kimin sayesinde.tüm GS ve denizcilik uzmanlarının bunda payı oldugunu herkes biliyor.peki bu emeğin karşılığı bu mu,castellon da deli pedro gemileri büyük bir zevk ile bağlarken aldığı ücret ne acaba,herşeyimizi avrupa birliği standartlarına yükseltiyorken bunun için çaba sarfediyorken maaş ve özlük hakları standartları neden dibe vuruyor. bu kurumda kimse kimsenin yalakası değildir olamaz,denizden gelen adam hakkını ister başka birşey istemez.Hayırlı Ramazanlar..
88.247.209.139
Salih Kpt
24 Temmuz 2013 Çarşamba 14:34
Sakiniz
Sayın GS, bizler gayet sakiniz. Sakinliğimiz 2 yıldır sesimizi çıkarmayışımızdan da anlaşılmalı. Ancak, özlük haklarının iyileştirilememesi bir yana bir de bazı arkadaşların ikametlerinden çok uzakta yerlere geçici görevlendirilerek mağdur edilmesi ve ekstradan külfetlerle insanların çaresiz bırakılması ortada bir iyi niyetin olmadığını ayen beyan göstermektedir.
212.174.131.15
GS
24 Temmuz 2013 Çarşamba 12:51
sakin
Arkadaşlar, biraz sakin olmalı daha olumlu düşünmeliyiz. Bu sorunun çözümünü bulacak kişiler şu an da Makamdadır. Biz ne yazarsak yazalım Maliyeyi ikna edip, Kanunu çıkarmalılar. Kimse bunun çok zor olduğunu savunmasın. Neticede bir şeyi çok istersen olur. İstemezsen en basit şey imkansız olur....
212.174.143.205
Fuat
24 Temmuz 2013 Çarşamba 12:26
Sınav-Onur Bey'e
Haberde bahsedilen denizcilik uzmanlığı sınavından sadece 4 kişinin başarılı olması ve bu arkadaşların hepsinin merkezde görevli olması ne güzel bir rastlantı değil mi?
212.174.131.15
Said
24 Temmuz 2013 Çarşamba 12:17
Lafa Bakılmaz
Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.
Sn Müsteşarın Denizcilik Müsteşarlığından kalan personel ile ilgili tasarrufları ortadadır. Buna rağmen olumlu yazılar ile Sn Müsteşara methiyeler dizen arkadaşlara acil şifalar diliyorum.
212.174.131.15
ONUR
24 Temmuz 2013 Çarşamba 11:53
YARDIMCI
Yani kimisi klavye kahramanı kimisi klavye yalakası bunu mu demek istiyorsun?
81.213.182.219
Said
24 Temmuz 2013 Çarşamba 11:37
Kıl
"Hz.Huzeyfe anlatıyor, bir gün Hz. Ömerin makamını ziyarete gittim, çok dalgındı, selam verdim niye dalgınsın dedim? Bana dedi ki; Halife olduk bir yük omzumuza yüklendi, hata ettiğim zaman benden korkup hatamı söylemezlerse, Ömerin hali ne olur? Hz. Huzeyfe buyurdu, Vallahi sen hak yoldan saptığın zaman seni kılıçlarımızla düzeltiriz dedim. Hz. Ömer çok sevindi, boynuma sarıldı."
Burnundan kıl aldırmayanlara!
212.174.131.15
GSU
24 Temmuz 2013 Çarşamba 11:20
ORTAK HAREKET
Bazı arkadaşlar nedense isim yazıp bir yerlere methiye düzme-kendince sahip çıkma şeklinde yazı yazıyorlar. Buna gerek yok. Kurumda çeşitli haksızlıklar var. Bunları saygı-karşılıklı anlayış içerisinde dile getirelim. Beni en çok üzen ve düşündüren konu ise Müsteşar Bey in "ortada adaletsizlik yok ve denizcilik uzmanlığı idari kadro-siz kariyer uzmanı değilsiniz yaklaşımıdır. Bakan Bey inde tam tersi niteliğinde açıklamaları olmuştur. Biri yanlış biliyor o zaman. Yukarıdaki düşünceye sahip bir insan senin sorununla ilgilenmez. En iyisi GSU lar olarak ortak hareket etmenin yolunu bulmalıyız.
81.213.182.219
Cihan
24 Temmuz 2013 Çarşamba 11:14
Başarı
Burada yapılan 50 yorumdan 2 tanesi olumlu 48 tanesi olumsuz.Buda % 4 eder.Başarılımı ,başarısızmı ortaya çıkıyor.Bugün Resmi gazete iyi bir örnek.Bunu burada yazan yorumcu arkaşlar vardı.Bu işi bu kadar bilmiyorlarsa sorsun öğrensinler.Ama biliyor ve yapmıyorlarsa o ayrı bir konu.
95.9.76.133
adalet
24 Temmuz 2013 Çarşamba 10:47
Onur rumuzlu yoruma
Suat Hayri Aka'nın sorunları çözmek için ciddi uğraş verdiğinden bahsetmişsiniz. Taşradaki Denizcilik Uzmanları ve yardımcıları yaklaşık 2 yıldır merkez kadrolardakilerden büyük tutarlarda düşük maaş alıyorlar. 1. derecedekiler makam tazminatı alamadıkları için emekli dahi olamıyorlar. 2011 yılı sonunda merkeze 70'i aşkın boş kadro tahsis edildi ve bu kadroların bir kısmına merkezde geçici görevli olan veya taşrada çalışıyorken merkeze alınan bir kısım denizcilik uzmanı ve yardımcılarının atamaları yapıldı fakat geri kalan taşradaki 15-20 kişilik denizcilik uzmanı ve yardımcılarından birçoğu merkeze atanmak için dilekçe vermesine rağmen atamaları yapılmıyor. Hem de boş kadro olmasına rağmen. Bu kişilerin mağduriyetlerini gidermek sadece Müsteşar Beyin kaleminin ucundaki imzada. Bu mu iyi niyet, bu mu gösterilen çaba? Allah sorsun hesabını.
85.105.51.153
Olsa gerek
24 Temmuz 2013 Çarşamba 10:34
Sınav bu
Bugün sitem etme zamanı değildir Sayın Müsteşar Yardımcım. Neden 10 kişiden 6sının kaldığını belirtme isteği duydunuz bilmiyorum. Yüksek lisans ve doktora kıvamında tezlerin ancak ve ancak akademik bir ortamda yazılabileceği inancındayım. Denizcilik Uzmanı Yardımcısı kardeşlerim taşrada asli görevleri dışında verdiğiniz her görevi yapmaya çalışıyor. Şimdi sorarım size; bu kardeşlerimizi yönetmeliklerinde belirtilen asli görevlerinde çalıştırdınız mı? Teknif sınıf işleri yapan bu kardeşlerimizi GİH sınıfında çalıştırdınız mı? Gerekli akademik ortamı, danışmanı sağladınız mı? Yine de inanıyorum bu kardeşlerimizin zoru başaracağını. Süresiz/süreli geçici görevlerle göçebe hayatı yaşattırılan, bugün kafasında gelecek kaygısı olan, hafta sonu ve saat farkı gözetmeksizin çalışan personelleriniz sizden yeni bir şey istemiyor, eskiden süregelen haklarının korunmasını istiyor sadece. İnsanlar dolup taşmasa haklarını yorum yaparak aramak istemez, birazcık empati yapmak lazım. Selamlar..
64.40.157.99
Onur
24 Temmuz 2013 Çarşamba 10:07
Yardımcı
Suat bey'in sadece GSU veya DnzUzm.ları değil bunun gibi pek çok konuda sorunları çözmek için ciddi uğraş verdiğini bizzat biliyorum. Bakan beyden çözün talimatı da alınca arkasında sağlam bir rüzgar olduğunu düşündü ama sorunu çözmek sadece bir bürokrat marifetiyle olabilecek iş değil. Bakan beyin bizzat uğraşması gerekirdi ama bu konuyu SHA beyin çözmesi talimatını vererek kendisi asli konulara yani metroya, otoyola, duble yollara baktı.
SHA beyin burada bir hatası varsa o da kamudaki hele de Maliye'deki o rigid yapıyı tahmin etmeden çok erken söz vermiş olmasıdır. Bunu da iyiniyetine bağlıyorum.
Burada isteyen istediği yorumu yapsın ama bunların Sn. SHA beyi pek etkilemeyeceğini düşünüyorum. Zira Sn SHA bey kimseyi mutlu etmek veya takdir edilmek için değil gördüğü yanlışı düzeltmek için uğraşıyor. Ne kadar mücadele ettiğini bilmeden acımıasızca eleştirmek inanın çok insafsızca geliyor.Ama inanıyorum ki sizin bu tahrik edici yorumlarınıza rağmen bu sorunu çözecektir. (Not: Ben bu durumdan mağdur değilim ama mesai arkadaşlarımın sıkıntılarını paylaşıyorum. Hakan Öztürk de kimsenin yalakası değildir, SHA beye doğruları açık yüreklilikle söyleyebilecek yüreğe sahip nadir insanlardan biridir.Sizin gibi klavye kahramanı değil!)
212.174.131.15
GSU
24 Temmuz 2013 Çarşamba 09:54
KADRO
Aşağıda daha evvel bazı kurumlar için yapılmış çalışmalar yer almaktadır. Bu gsklara da uygulanabilir. Saygılarımla, Hayırlı Ramazanlar, Kolay gelsin.

MÜHENDİSLERİN YER ALDIĞI TEKNİK HİZMETLER CETVELİNE GEMİ SÜRBEY UZMANI İBARESİNİN AŞAĞIDAKİ ÖRNEKTE OLDUĞU GİBİ BAKANLAR KURULU KARARI İLE DAHİL EDİLMESİ

24 Temmuz 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28717
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2013/5002
Programcı ve çözümleyici unvanlarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin birinci fıkrasının Teknik Hizmetler Sınıfı başlıklı II numaralı bendi kapsamına alınması; Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile Devlet Personel Başkanlığının görüşlerine dayanan Başbakan Yardımcılığının 12/6/2013 tarihli ve 1974 sayılı teklifi üzerine, adı geçen Kanunun 36 ncı maddesinin Ortak Hükümler bölümünün (G) bendine göre, Bakanlar Kurulu’nca 24/6/2013 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GÜL
CUMHURBAŞKANI

Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan <
95.5.4.123
Alper Keçeli
24 Temmuz 2013 Çarşamba 09:42
Bugünkü resmi gazeteden
Bugünkü resmi gazeteden; Büyüklerimizin daim olan desteklerinin devamını temmeni ediyorum. Yorumlarda ki etik olmayan uslubun kesinlikle GSye ait olmadığını biliyorum. Bugünkü resmi gazetede olduğu gibi GS ünvanı bir kararla Denizcilik Uzmanlığı ünvanı 657nin hangi cetvelinin neresinde ise virgülden sonra GS uzmanı ünvanı eklenildiğinde sorun çözülebilecek diye temenni ediyorum. Keza 22 Temmuz 1120de Çözüm başlığı altında bugünkü resmi gazete çıkan karara ilişkin değerlendirme daha evvel yapılmış.

http://www.resmi-gazete.org/rega/2013-5002-programci-ve-cozumleyici-unvanlarinin-657-sayili-devlet-memurlari-kanununun-36-nci-maddesinin-birinci-fikrasinin-teknik-hizmetler-sinifi-baslikli-ii-numarali-bendi-kapsamina-alinmasi-hakkinda-karar-37577.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+rega+%28T.C.+Resmi+Gazete+Ar%C5%9Fivi%29

Saygılar
212.174.131.15
ERDİNÇ YALÇINKAYA
24 Temmuz 2013 Çarşamba 09:07
İSTENİRSE OLUYORMUŞ
BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2013/5002

Programcı ve çözümleyici unvanlarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin birinci fıkrasının Teknik Hizmetler Sınıfı başlıklı II numaralı bendi kapsamına alınması; Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile Devlet Personel Başkanlığının görüşlerine dayanan Başbakan Yardımcılığının 12/6/2013 tarihli ve 1974 sayılı teklifi üzerine, adı geçen Kanunun 36 ncı maddesinin Ortak Hükümler bölümünün (G) bendine göre, Bakanlar Kurulu&#8217;nca 24/6/2013 tarihinde kararlaştırılmıştır.



Abdullah GÜL

CUMHURBAŞKANI
95.5.4.123
sicilci
24 Temmuz 2013 Çarşamba 08:59
gemi sicil hakkında
Belki burası yeri değil ama bu konuda bir yorum yapıldığı için değinmek istiyorum. Yaklaşık 2 yıl önce bir Bakanlar Kurulu kararı ile Gemi Sicil Müdürlükleri kuruldu. 2012 yılında yürürlüğe giren yeni Türk Ticaret Kanununda da aynı şekilde Gemi Sicil işlerinin Gemi Sicil Müdürlükleri tarafından yürütüleceği hükmü yer almakta. Fakat tüm bu kanun ve kararlara rağmen Bakanlık hala Gemi Sicil Müdürlerini ve yardımcılarını atamıyor, birimleri kurmuyor, yönetmeliği çıkarmıyor. Gemi Sicil gibi mülkiyetle ilgili belki de kurumun en önemli işlerinden biri hala Liman Başkanlarının sen geç otur yap şeklinde görevlendirdiği konuyla ilgili en küçük bir tecrübesi, eğitimi, altyapısı olmayan personel tarafından kör topal yürütülmekte. Her Gemi Sicil biriminde farklı farklı uygulamalar mevcut bulunmakta. Hatta bazı Liman Başkanları yazışmalarda vb. işlemlerde Gemi Sicil Müdürlüğü yazılmasından bile rahatsızlık duyup konuyu kişisel komplekse çevirecek davranışlarda bulunmaktadır. Gemi Sicil müdür ve müdür yardımcıları atanmalı, görev yapacak personeli ile ilgili düzenlemeler ivedi şekilde yapılmalıdır. Dikkat ederseniz Gemi Sicil Müdürlükleri kurulmalı demiyorum çünkü zaten kanunla kurulmuş durumdır. Unutulmamalıdır ki Kanunun hüküm koyduğu bir konuda yürütmeyi farklı bir şekilde yapmak görevi ihmaldir.
85.105.51.153
gemi sicil
23 Temmuz 2013 Salı 22:22
gemi sicil
sayın Hakan Öztürk bakanlık sadece GS uzmanından ibaret değil.Beğenmediğin üslup bakanlık personelinin haykırışıdır.Amaç üzüm yemek değil personeli sopalamak olmuştur.sektördeyken limanda yaşadığın olumsuzluk idareci olduğunda husumet kin ve nefret duyguları ile karar verme hakkını size tanımaz.Bu duygularla gemi sicil memurluğu ve denetleme memurluğunu kaldırdı.Bir birimi yok etti.Bu ne kin?ne nefret duygusu?Yapılanlar ortada. Sen hiç geçici görevle dolaşmadın galiba.Bir dolaşda gör bakalım.Mevcut denizci idarecinle(SHA) ilgili aynı yazıyı yazarmısın.Sanada süresiz geçici görev nasip olur inşallah.O zaman daha iyi anlarsınız.Yaşamadan anlaşılmaz.Bende haykırıyorum.Ne bu şiddet bu celal!!!
88.244.41.78
Yalaka Olmayan Adam
23 Temmuz 2013 Salı 22:07
Hakiki GSU Uzmanları
Sayın Hakan Öztürk burda 1-2 mesaj hariç herkes düzeyli bir üslupla haklı serzenişini çözüm önerilerini dile getirmiş.Neden ortada hakaretler küfürler dolaşıyormuşçasına bir yaklaşıma girip üst düzey yöneticilere methiyeler düzüyorsunuz?Sizden başka acaba denizcilik müsteşarlığının bakanlığa geçiş sonrası her alanda düşüşe geçtiğini görmeyen var mıdır? Siz de londroda çalışmaya ve yaşamaya vesile olanlara karşı bir şükran borcu hissiyatı mı vardır?İnsanlar 2 yıldır kariyer uzmanı oalcaksınız diye bekletilmekte ve maaşları hergün gerçek enflasyon karşısında erimektedir.Ayrıca Sizin gibi 40-50 kelimeyle 2 idareciye methiyeler düzmek istenseydi herkes altına ismini açıkça yazardı.İsim vermeden eleştirmek kişinin en demokratik hakkı olduğu gibi demokrasinin tam gelişmediği ülkelerde de zorunluluktur.Sizi çalışma arkaşlarınıza saygıya ev desteğe davet ediyorum.
46.196.182.83
ADAM GİBİ
23 Temmuz 2013 Salı 21:16
ADAM
Sayın Bakanım. Bazılarımız universiteden iyi tanır sizi. Hep hayırla anarız. Sız bu memlekette nadir bulunan ahlak ve karekterde bir insansınız. Allah sizin ve ailenizin yolunuzu bahtınızı acık etsin. Bunu tüm samimiyetimle istiyorum. Sorunlarımız malumunuz. Bizler ayrıcalık falan ıstemiyoruz. Eski haklarımızın korunmasına yonelik calısma istiyoruz.
5.46.83.15
Hakan Öztürk
23 Temmuz 2013 Salı 19:23
Gerçek GS Uzmanlari
Değerli GS UZMANLARI,

Burada yorum yapanların büyük bir kısmının GS Uzmanı olmadığı apaçık ortada. Bu üslup, bu hitap şekli ve bu tarz kesinlikle bir GS Uzmanına hakiki bir denizciye ait değildir olamazda.

Gerçek GS Uzmanı meslektaşlarıma sesleniyorum. Amacı üzüm yemek değil bağcıyı sopalamak olan, hep puslu ortamlar kovalayıp kim olduğu belli olmayan ama neye hizmet ettiği ve ne amaçladığı gün gibi aşikar olan bu tip provokatörlere, sahte isimler ardına saklanıp haddini aşan yorumlarda bulunmayı cesaret bilen bu edepsizlere fırsat vermeyelim.

Kamu reformu sonucunda oluşan yeni düzende GS Uzmanları olarak yaşadığımız sorunları, karşı karşıya kaldığımız uzun soluklu sıkıntılarımızı paylaşalım. Bazı arkadaşlarımızın da yaptığı gibi bunları bütün detayları ile izah edelim. Sorunlarımızın giderilmesi adına da biz denizcileri en iyi anlayacak kendileri de bizler gibi denizci olan aynı dili konuştuğumuz idarecilerimizden destek ve yardım talep edelim. Bakanlığımızın temel direği olan GS Uzmanlarının maaş ve özlük haklarının mümkün olan en üst seviyeye çıkarılmasını isteyelim. Bunun peşinde koşalım.

Ama haddini aşan, hatta hakarete varan hele hele denizciliğimizin başında bulunan ve hizmetleri gerek ulusal gerekse de uluslararası boyutta taraflı tarafsız herkesçe takdir edilen Sayın Bakanımıza, gerek mesleki ve kamu bilgisi ile tecrübesi gerekse de temsil kabiliyeti ve idareciliği en üst seviyede bulunan ve denizcilik camiası için büyük bir şans olan Müsteşarımız Suat Hayri AKA Beyefendiye yönelik bu güne kadar yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını hiçe sayarcasına yapılan haksız hücumların karşısında duracağımızı da gerçek GS Uzmanları olarak buradan herkese haykıralım.

Ben haykiriyorum!!!

GS Uzmanı Hakan ÖZTÜRK
188.57.232.237
Teşekkür de ederiz
23 Temmuz 2013 Salı 17:25
Hangi Birine Teşekkür Edelim
Olur olmadık süreli/ süresiz geçici görevlendirmeler yapılmadığı için TEŞEKKÜR ederiz.
Özlük haklarımız Denizcilik Müsteşarlığından sonra yüzde 70 arttığı için TEŞEKKÜR ederiz.
Denizcilik Uzmanı/ yardımcılarının (15-20 tane)kadrolarının Merkeze alındığı İçin TEŞEKKÜR ederiz.
Verilen Sözler fazlasıyla tutulduğu için TEŞEKKÜR ederiz.
Milletin canına tak ettirmeyip, personelin huzur ve çalışma azmini arttırmak için elinizden geleni ardınıza koymadığınız için TEŞEKKÜR ederiz.
ŞAKA ŞAKA TABİİ Kİ ŞAKA. Kkeşke gerçek olsa...
78.189.205.103
gemi kaptanı
23 Temmuz 2013 Salı 15:58
GSU
GS Uzmanı Çözüm başlıklı yazısının dikkate alınması ve üzerinde çalışılmasının önemli olduğunu düşünüyorum.Soruna farklı açılardan çözüm aranması bence uygun olacaktır.
212.174.143.205
gemi kaptanı
23 Temmuz 2013 Salı 15:51
GSU
Recep Bey sizlere de ayrıca bu konuyu gündeminize aldığınız için teşekkür ederiz.
212.174.143.205
gemi kaptanı
23 Temmuz 2013 Salı 15:50
GSK/YDO
İnşallah verilen sözler tutulur. Şu bilinmelidir ki GS Uzmanları sözlerini tutuyor inanın ilk günkü gibi işimize sahip çıkıp çalışıyoruz. Artık lütfen denizci kökenli amirlerimiz denizci kökenli personelini anlayıp, hep birlikte Denizciliğimizi iyi yerlere taşıyalım.
212.174.143.205
uzman memur
23 Temmuz 2013 Salı 12:48
Teşekkür ederiz tabii.
Tabii ki teşekkür ederiz. Ama; şuanki mevcut üst kademedeki amirlerimizin eski denizcilik müsteşarlığı üst kademesinde ki amirlerine duyduğu nefret ve kin duygusu bir kenara bırakıp müsteşarlık personeliyle uğraşmaktan vazgeçtiği anda tabii ki teşekkür ederiz.
212.174.131.15
Eyvallah
23 Temmuz 2013 Salı 10:38
Eline, emeğine sağlık
Canpolat kardeşim bu konuyu haber yaptığın için şahsım adına sana teşekkür ederim. Eline, emeğine sağlık.
69.22.184.71
GSU
23 Temmuz 2013 Salı 10:06
GSU
Denizcilik Uzmanı olmak gibi bir derdimiz yok. Sadece eski maaş ve özlük haklarımızı istiyoruz. Ortada adaletsizlik yok şeklinde bir açıklama konunun anlaşılmadığını ya da yeteri kadar önemsenmediğini gösteriyor. Bizler bu kuruma girmeden önce deniz-kara- maaş-kazanım ve kayıp hesapları yaparak kurumda işe başladık. Neticede kurumda 5-10 senesini dolduran insanlar oldu ve şu an herkes bir umut içinde. Umudun bittiği an istifalar başlayacaktır. Bu durumda bizim idarecilerin bir ayıbı olarak kalacaktır. Denizciler olarak küçük bir camianın mensuplarıyız. Lütfen birbirimizin önüne taş koymayalım.
81.213.182.219
Adilmiş...
23 Temmuz 2013 Salı 09:32
gerçekler
666 sayılı KHK'nın yürürlüğe girdiği 2011 yılından bu yana UDHB'de kadroları taşrada kalan Denizcilik Uzmanları her ay merkezdekilerden 1000-1500 TL arasında tutarlarda düşük maaş almaktadır. Başlangıçta merkez teşkilatında yeterli boş kadro yokken 2012 yılı başında toplamda 70'i aşan sayıda merkezde boş kadro açılmıştır ve Bakanlık 2012 yılı başında kadrosu taşrada olan Denizcilik Uzmanlarından bir kısmınının(!) kadrosunu merkeze alarak maaşlarındaki mağduriyeti gidermiştir. Bu bahsedilen uzmanların bazıları kadrosu taşradayken merkezde görev yapmakta iken bazıları da taşrada çalışırken daha sonra merkeze alınan Denizcilik Uzmanlarıdır. Halen de taşra da sayısı toplam da 15-20 civarında Denizcilik Uzmanı ve yardımcısı mevcutttur ve bunların mağduriyetlerini gidermek sadece Müsteşarın bir imzasıyla mümkün iken bunun için hiçbir şey yapılmamaktadır, yapmak istenmemektedir. Diyelim ki tüm GS Uzmanları Denizcilik Uzmanı yapıldı, kadrosu taşrada olanlara ne fayda sağlayacaktır? GS Uzmanlarının 655 sayılı KHK ile dondurulan maaşları zaten taşradaki bir Denizcilik Uzmanı maaşından yüksektir. Ayrıca kariyer uzmanlarının bir çalışma yönetmeliği mevcuttur ve bu her kurumda böyledir. Kurumlar için araştırma geliştirme, proje hazırlama, strateji belirleme, mevzuat hazırlama gibi alanlarda görev yapması gereken kariyer uzmanı bir kadroya teknik hizmetler sınıfı bir kadroyu geçiş yaptırırsanız gemileri kim denetleyecek, tekneleri kim ölçecek? Eğri oturalım doğru konuşalım. Denizcilik Uzmanları merkezde görev yapması gereken kadrodur ve UDHB dışında diğer kurumların hepsinde bu böyledir. UDHB'de ise Denizcilik Uzmanları asli görevlerini yapamamaktadırlar, yaptırılmamaktadır. Denizcilik Uzmanları taşrada ilgisiz alakasız işlerle çalıştırılırken GS Uzmanlarının bir kısmı Ankara'da gemi olmayan, deniz olmayan merkez teşkilatında görevlendirilmişlerdir. Ve bunu bizzat Müsteşar Beyin kendisi geçtiğimiz günlerde Ankara'da yapılan bir toplantıda da dile getirmiştir. Kurum ve yöneticiler bunun çok iyi farkında olmasına rağmen Denizcilik Uzmanlarının birçoğu merkeze atama için dilekçe vermesine rağmen, fazlasıyla boş kadro olmasına rağmen bu konuyla ilgili en küçük bir adım dahi atmamaktadırlar. Bakalım kul haklarını nasıl ödeyecekler?
85.105.51.153
A.T.
23 Temmuz 2013 Salı 01:10
Unutmayalım ki
Mülga Denizcilik Müsteşarlığına kadro karşılığı sözleşme hakkı tanınmasının asıl amacı, mevcut kadroya kıyak çekmekten ziyade, bil fiil iş tecrübesi olan kariyer sahibi denizcileri kuruma kazandırmaktı. Amacın bu olmadığını kimse iddia edemez. Kadro karşılığı sözleşme hakkı olmasa idi, bir çok denizci iyi imkanlarla çalışmakta oldukları işlerini bırakıp memuriyeti tercih etmeyeceklerdi. Ayrıca, Müsteşarlık döneminde GS Uzmanlığı, Denizcilik Uzmanlığından daha avantajlı idi. Ayrıca, teknik bir formasyondan gelen denizciler, haklı olarak teknik bir kadro olan GSK Uzmanlığını tercih ettiler. Aksi halde, GS Uzmanları da daha baştan Denizcilik Uzmanlığını tercih edeceklerdi. Sonuç olarak, maç başlangıcındaki kurallar, maç başladıktan bir süre bazı oyuncular aleyhine olacak şekilde değiştirildi, insanları asıl üzen de bu...
92.45.180.152
Haraptar GSU
23 Temmuz 2013 Salı 00:43
İmam olsaydım keşke
Yazı iyi okunursa ortada müjde vs yok..2 yıldır dönen lafların aynısı.Recep bey yeni yasama yılında konu meclise taşınacakmış havasında boşa müjde vermiş,boşa bakan beye teşekkür edin diyor.Oysa vaadler kurulan cümleler sürekli tekrar ediyor."Torbaya koycaz bakan bey talimat verdi pürüzler var vs vs".Eğer türkiye gündeminin bu karışıklığında, onca meslek erbabının özlük haklarının mecliste düzeltiği yakın süreçte GSU lar denizcilik uzmanı yapılamıyorsa kanaatimce bu asla yapılamaz.Bu tarz bir uygulama başka kurumlara da örnek teşkil edebileceğinden kariyer uzmanlığı yerine 250 GSU için mühendislik kadrolarının tahsis edilmesi daha uygun olcaktır.Ayrıca bakan bey ve müsteşar beye sormak lazım torba kanunun geçtiği 2013 yaz döneminde ne tür girişimler yaptınız hangi grup başkanvekili ve milletvekilleriyle görüştünüz konuyu?Özlük haklarımız geri getirilmeyecekse (Artış istemiyoruz) bari bizleri bilgilendirin en azından küçük illere yaşamın kolay olduğu şehirlere geçiş yapmaya çalışalım..
212.174.143.129
gs uzmanı
22 Temmuz 2013 Pazartesi 23:57
yazık
inanmak isterdim ama maalesef insanlarda güven kalmadı hem denizcilik uzmanı olsan ne olacak maaşta bişey değişmeyecek bu yüzden kaybolan haklar hiçbir zaman geri gelmeyecek..seçimlere kadar değişen bişey olmaz seçimden sonra allah sonumuzu hayır etsin!!
91.93.239.15
adil
22 Temmuz 2013 Pazartesi 23:10
adaletmiş...
GSK uzmanlarına haksızlık yapılmadı diyebilmek için Allah korkusunun kalplerden silinmiş olması lazım...şu bile yeter gsk uzmanları hem mühendis hem uzman olmasına rağmen, iş yükü ve sorumluluk bakımından mühendis kadrosundaki arkadaşlardan 10 kat daha yoğun ve özlük olarak onların çok gerisindeler, hukuksuz KHK lar ile birileri ihya edilip işe bile gitmeden kıyak maaşlar alırken gs uzmnlarına atılmadık kazık kaldı mı? acaba bu insanlar yönettikleri kurumların kadro yapısından da mı bihaberler??
92.45.252.71
yazık
22 Temmuz 2013 Pazartesi 23:10
kuruma
Yorumlara bakınca kurum amirlerinin inandırıcılığı kalmamış gibi gözüküyor. Uzmanlara 1 kere yazık, amirlere bir şey diyemiyorum. Ama şu kesin bu kurumun ülkeye vereceği hizmet ne kadar verimli olur biliyorum ama hayır söylüyorum. Allah hayr etsin diyorum. Kendi halime, kurumun haline bakıyorum gözlerim yaşarıyor, yüreğim sızlıyor. YAZIK...
5.47.88.154
tahir kaptan
22 Temmuz 2013 Pazartesi 20:48
ziya
Aslında bir arkadaş durumu güzel özetlemiş...2 yıldır masallar anlatılıyor, yerseniz. Ben artık "atma ziyaa!!
diyorum.
92.45.252.71
gemi inşa
22 Temmuz 2013 Pazartesi 20:12
Hayıırlısı ne ise o olsun.
Değerli Arkadaşlar, öncelikle şu mübarek günlerde birbirimizin kalbini kırmayalım. İstatistik, çevre, bilgisayar mezunu kardeşlerimizi de asla incitmeyelim. Sonuçta onlar Müsteşarlık döneminde açılan (yanlış planlanan) kadrolara şartları uyduğu için müracaat ettiler. Taşradaki denizcilik uzmanı arkadaşların problemini de anlıyoruz fakat o başka bir problem. Denizcilik uzmanları arasındaki Taşra-Merkez ayrımı ile ilgili konular için başka bir platform kurmaları daha uygun olur. Aksi halde sanki taşradaki denizcilik uzmanları GS uzmanları ile ilgili konunun çözülmesini istemiyor gibi bir görüntü ortaya çıkıyor (öyle olmadığını biliyoruz). Bir kardeşimiz çok güzel söylemiş "bir kısmımız ağlarken, bir kısmımız gülüyorsa, kardeşliğimiz nerede kaldı?" diye. Bu minval üzere mesafe alalım, alacaksak.. Kardeşliğimize, arkadaşlığımıza zarar vermeyelim. Son söz olarak; 4 yıllık üniversitelerin güverte, gemi inşa ve gemi makineleri bölümünden mezun olan denizci kökenli tüm personelin (hangi kadroda olursa olsun) bir defaya mahsus topyekün denizcilik uzmanı kadrosuna atanması tüm taraflar açısından konuyu çözer diye düşünüyorum. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.
141.196.61.167
denizci
22 Temmuz 2013 Pazartesi 18:44
Kaptan'a bakmak lazım
Bazı kaptanlar mürettebatını korur ve kollar; onun gittiği her geminin kumanyası bol olur. Bazı kaptanlarım gemisindekiler ise sürünür. Bizim geminin kaptanı maalesef bugüne dek hiç bir mürettebatını düşünmedi, hiç bir sosyal ve özlük hakkını önemsemedi. Varsa yoksa duble yol ve hızlı tren. Bu 10 yıldır böyle. Ne müjdesi bekliyorsunuz?
212.174.131.15
Uzman
22 Temmuz 2013 Pazartesi 18:15
Daha ne
Sayın müsteşar, merkezde çalışıp da kadrosu taşrada olan denizcilik uzmanlarının durumunu düzeltti ya daha ne istiyorsunuz. Sizin suçunuz güverte, gemi inşa ya da gemi makineleri bölümünden mezun olmanız. Okusaydınız istatistik, çevre, bilgisayar şimdi ne güzel merkezde takılırdınız vesselam..
69.31.108.57
MÜJDE Mİ, GERÇEK Mİ !!!
22 Temmuz 2013 Pazartesi 17:27
2011 KASIMINDAN BERİ...
TAŞRA UZMANLARI 2011 KASIMI YANİ %27 LİK VERGİ DİLİMİNDEN DONDURULMUŞ (DEEP-FREEZE) MAAŞ UYGULAMASININ ÜSTÜNE 2012-2013 YILLARINDAN GELEN YAKLAŞIK %20 LİK ENFLASYON ERİMESİ İLE BİRLİKTE 100 BİRİM TL'LİK MAAŞIMIZ 70 BİRİM TL OLMUŞTUR (112 TL OLMASI GEREKİRKEN).
UZMANIN EN BÜYÜK KAYBI PARA DEĞİL, SN. BAKANIMIZIN 2012 ŞUBATINDA BALIKÇILAR GÜNÜNDE GS UZMANLARININ ÖZLÜK HAKLARININ AYNEN KORUNACAK SÖZÜ VE SN.S.H. AKANIN 2013 HAZİRAN AYI BAŞINDA VERMİŞ OLDUĞU MÜJDENİN YERİNE GELMEMİŞ OLMASININ YARATTIĞI BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞIDIR.
MOTİVASYON GİDEREK SIFIRLANIYOR,ONURUYLA ÇALIŞAN UZMANLAR MORALMAN ÇÖKÜYOR.
ARTIK TEK TAŞRA UZMANLARININ İSTEĞİ,
MÜJDE ARTIK GERÇEK OLSUN...
85.105.51.153
diren gsk
22 Temmuz 2013 Pazartesi 15:34
bunların alayı torba
bu adam kuruma dinamiti koymuş ve çalışanları resmen süründürmektedir. tutmuş bir de teşekkür edecekmişiz. hadi ordan. insanları kandırmaktan başka yaptığı birşey yok
78.189.205.103
adalet
22 Temmuz 2013 Pazartesi 15:26
Akl-ı selim lütfen !
666 sayılı KHK'nın yürürlüğe girdiği 2011 yılından bu yana UDHB'de kadroları taşrada kalan Denizcilik Uzmanları her ay merkezdekilerden 1000-1500 TL arasında tutarlarda düşük maaş almaktadır. Başlangıçta merkez teşkilatında yeterli boş kadro yokken 2012 yılı başında toplamda 70'i aşan sayıda merkezde boş kadro açılmıştır ve Bakanlık 2012 yılı başında kadrosu taşrada olan Denizcilik Uzmanlarından bir kısmınının(!) kadrosunu merkeze alarak maaşlarındaki mağduriyeti gidermiştir. Bu bahsedilen uzmanların bazıları kadrosu taşradayken merkezde görev yapmakta iken bazıları da taşrada çalışırken daha sonra merkeze alınan Denizcilik Uzmanlarıdır. Halen de taşra da sayısı toplam da 15-20 civarında Denizcilik Uzmanı ve yardımcısı mevcutttur ve bunların mağduriyetlerini gidermek sadece Müsteşarın bir imzasıyla mümkün iken bunun için hiçbir şey yapılmamaktadır, yapmak istenmemektedir. Diyelim ki tüm GS Uzmanları Denizcilik Uzmanı yapıldı, kadrosu taşrada olanlara ne fayda sağlayacaktır? GS Uzmanlarının 655 sayılı KHK ile dondurulan maaşları zaten taşradaki bir Denizcilik Uzmanı maaşından yüksektir. Ayrıca kariyer uzmanlarının bir çalışma yönetmeliği mevcuttur ve bu her kurumda böyledir. Kurumlar için araştırma geliştirme, proje hazırlama, strateji belirleme, mevzuat hazırlama gibi alanlarda görev yapması gereken kariyer uzmanı bir kadroya teknik hizmetler sınıfı bir kadroyu geçiş yaptırırsanız gemileri kim denetleyecek, tekneleri kim ölçecek?
85.105.51.153
adalet
22 Temmuz 2013 Pazartesi 14:48
Akl-ı selim lütfen !
666 sayılı KHK'nın yürürlüğe girdiği 2011 yılından bu yana UDHB'de kadroları taşrada kalan Denizcilik Uzmanları her ay merkezdekilerden 1000-1500 TL arasında tutarlarda düşük maaş almaktadır. Başlangıçta merkez teşkilatında yeterli boş kadro yokken 2012 yılı başında toplamda 70'i aşan sayıda merkezde boş kadro açılmıştır ve Bakanlık 2012 yılı başında kadrosu taşrada olan Denizcilik Uzmanlarından bir kısmınının(!) kadrosunu merkeze alarak maaşlarındaki mağduriyeti gidermiştir. Bu bahsedilen uzmanların bazıları kadrosu taşradayken merkezde görev yapmakta iken bazıları da taşrada çalışırken daha sonra merkeze alınan Denizcilik Uzmanlarıdır. Halen de taşra da sayısı toplam da 15-20 civarında Denizcilik Uzmanı ve yardımcısı mevcutttur ve bunların mağduriyetlerini gidermek sadece Müsteşarın bir imzasıyla mümkün iken bunun için hiçbir şey yapılmamaktadır, yapmak istenmemektedir. Diyelim ki tüm GS Uzmanları Denizcilik Uzmanı yapıldı, kadrosu taşrada olanlara ne fayda sağlayacaktır? GS Uzmanlarının 655 sayılı KHK ile dondurulan maaşları zaten taşradaki bir Denizcilik Uzmanı maaşından yüksektir. Ayrıca kariyer uzmanlarının bir çalışma yönetmeliği mevcuttur ve bu her kurumda böyledir. Kurumlar için araştırma geliştirme, proje hazırlama, strateji belirleme, mevzuat hazırlama gibi alanlarda görev yapması gereken kariyer uzmanı bir kadroya teknik hizmetler sınıfı bir kadroyu geçiş yaptırırsanız gemileri kim denetleyecek, tekneleri kim ölçecek?
85.105.51.153
Dnz Uzm
22 Temmuz 2013 Pazartesi 14:08
Teşekkür
Öncelikle bu haberi yaptığı için site yönetimine teşekkür ediyorum. Sayın müsteşar yardımcısına hak vermiyor değilim, en azından bir şeyler yapmaya çalıştığını söylüyor ve yapmaya çalıştıklarının zorlukları olduğunu dile getiriyor. Umarım 1,5 yıldan beri süregelen bazı olumsuzluklar 2. yaşına basmadan giderilir.
69.31.108.57
Fırat
22 Temmuz 2013 Pazartesi 13:55
İlk Teşekkür
Sayın Canpolat, Suat Hayri AKA'ya 2011 yılında ettiğimiz teşekkür hala havada kaldı. O teşekkür bir yere insin, ondan sonra ikinci bir teşekkürü ederiz inş. Siz ilk önce yapılabilecekler yapıldımı onu bir sorsaydınız ya. Merkez taşra farkı ne olacak? GS Uzmanları Denizcilik uzmanı olurlarsa bu fark devam etmeyecek mi?
212.174.131.15
Ali Kpt
22 Temmuz 2013 Pazartesi 13:52
Samimiyet
Recep bey, Sayın AKA mağduriyetlerin giderilmesinde samimi ise işe taşrada görevli denizcilik uzmanı ve yardımcılarından başlayabilir. Zira onların mağduriyetini gidermek için başka kurum ilgilileriyle pazarlık yapmaya, onları ikna etmeye lüzum yoktur. Bakan beyin bir imzasına bakar iş.
212.174.131.15
Denizcilik Uzmanları ve GS Uzmanları
22 Temmuz 2013 Pazartesi 13:14
Taşra Denizcilik Uzmanları
Burada asıl sorun denizcilik uzmanları arasındaki 1400 TL'ye varan taşra-merkez maaş adaletsizliğidir. Buna ilave olarak denizcilik uzmanları ayda yaklaşık 140 TL'ye tekabül eden arazi tazminatını bile alamamaktadır.Merkez taşra maaş adaletsizliğinin giderilmemesi halinde ve gs Uzmanlarının denizcilik uzmanı yapılması durumunda bundan yararlanacak olan merkez kadroda çalışan gs uzmanları olacaktır. Bu kapsamda sorunun çözülebilmesi için öncelikle taşra merkez uzmanı maaş ayrımının giderilmesi gerekmektedir. GS Uzmanları da ancak böyle durumda mağduriyetten kurtulabileceklerdir.
176.219.142.216
BAŞMAKİNİST
22 Temmuz 2013 Pazartesi 12:55
teşekkürler o zaman....
Recep Bey, öncelikle ilgiline teşekkür ederim. Bakşa da teşekkür edilebilecek bir husus göremiyorum şimdilik.keşke sadece Sayın Müsteşarımız ile yaptığınız röportaj yerine bizim sıkıntılarımızı da dile getirseymişsiniz ki tarafsız habercilik bunu gerekttirir. biz denizcilik uzmanı olalım demiyoruz, mağdur edildik bizden alınanı geri istiyoruz hepsi bu...
212.174.131.15
Onur
22 Temmuz 2013 Pazartesi 11:33
O kadar da kolay değil.
Sn Suat Hayri AKA bey bu işin çözülmesini her ne kadar yürekten istese de her şey kendi elinde değil. Daha fazla onu yıpratmak doğru değil. Herkesin malumu Kanun geçirmek o kadar zor değil meclisten, daha içhizmetler kanunu 35. madde bile yeni değişti. Bu kanuna gelinceye dek bir sürü konu var. Ama taşradaki Denizcilik Uzm. yard. sorunlarını bir imza ile çözebilir. Daha önce Ankara'da görev yapmış ve taşraya görevlendirilmiş kişilerin Ankara'ya tayini çok da zor olmasa gerek.
212.174.131.15
GS uzmanı
22 Temmuz 2013 Pazartesi 11:20
çözüm
Bakanlığımızın kuruluş yasası olan 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede 250 adet Gemi Sürvey Uzmanlığı kadrosu ihdas edilmiştir.190 Sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin, Kadro değişikliği başlıklı 9.Maddesinde :Kuruluşlara verilmiş bulunan ve ekli cetvellerde gösterilen serbest kadrolar, hiyerarşik yapıyı bozmamak kaydıyla, yedinci maddede belirtilen usule uygun olarak Bakanlar Kurulunca değişik derecelerden aynı sınıf ve unvanlı kadrolarla değiştirilebilir.
(Değişik 5/7/1991 - KHK - 434/1 md.; Aynen kabul : 26/12/1991 - 3767/1 md.) Kanunlar ve andlaşmalar gereği yapılması şart olan veya önceden tahmin edilemiyen hizmetlerin ifası için ihtiyaç duyulan kadroların, karşılanması amacıyla tutulan veya boş olan kadrolarda sınıf, unvan ve derece değişikliği yapmaya, mevcut kadroları birden fazla dereceyi kapsayacak şekilde değiştirmeye ve boş kadroları iptal etmeye Bakanlar Kurulu yetkilidir.
Bu maddeye göre kadroları değiştirilenlerin özlük hakları, değiştirilen yeni kadrolara atanma işlemleri tamamlanıncaya ve bu kadro derecesini kazanılmış hak olarak alıncaya kadar eski kadro dereceleri esas alınarak ödenmeye devam olunur.
Bu değişiklik işlemleri her kurum için yılda iki defa yapılır. Hükmü bulunmaktadır.

Ülkemiz, Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütüne üye olarak, birçok andlaşmayı imzalamıştır. Yakın zaman içinde de IMO tarafından bakanlığımıza denetim yapılacaktır.190 Sayılı yasada, Andlaşmalar gereği yapılması şart olan hizmetlerin ifası için Bakanlar Kurulumuza kadro iptal etme ve unvan değişikliği yetkisi verilmiştir.
Ayrıca Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin, Kadro değişiklikleri başlığı altındaki Geçici Madde 4&#8217;de :(1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımı tarihinden itibaren bir yıl süreyle 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 9 uncu maddesindeki sınırlamalara bağlı olmaksızın boş kadrolarda sınıf, unvan ve derece, dolu kadrolarda derece değişikliği yapmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir. Hükmü bulunmaktadır.
Bakanlar Kurulunca 250 adet Gemi Sürvey Uzmanlığı kadrosunun iptal edilerek, Denizcilik Uzmanlığı kadrosuna dönüştürülmesi, GS Uzmanlarının ve Üniversitelerin denizcilikle ilgili lisans düzeyinde eğitim veren yüksek öğretim kurumlarından mezun Uzman (Teknik) personellerin Denizcilik Uzmanlığı kadrosuna atanmaları şeklinde düzenleme yapılmasına vesile olunması uygun olacaktır.Meclisin açılmasını beklemeye gerek yok,çünkü Bakanlar kurulunda bu yetki var.Selamlar.
78.187.79.161
Levent KAPTAN
22 Temmuz 2013 Pazartesi 11:12
Hangi Torba
Sn.Suat AKA'ya yardım ve ilgisi için teşekkürler.Ancak Temmuz Torba yasasinda olduğu söyleniyordu.Eylülde böyle bir torba varmı,ote yandan aynı hukumetin iki bakanının bir görüşmesi ile konu halledilir,neden öteleniyor,taşrada ve merkezde GS uzmanları ciddi anlamda rahatsız
78.160.118.39
taşra denizcilik uzmanı.
22 Temmuz 2013 Pazartesi 10:30
taşra merkez maaş farkı
tüm gsu uzmanlarının denizcilik uzmanı olması maaş sorunlarını çözmeyecektir, bunu denizcilik uzmanı olunca anlayacaklar sanırım. önemli olan taşra ve merkezin maaş farkını ortadan kaldırmaktır. taşrada çalışan bir denizcilik uzmanı ile Ankara'da çalışan arasında 1000 tl civarında maaş farkı bulunmaktadır. önemli olan bu farkında giderilmesidir. aksi durumda gsu arkadaşlarımız denizcilik uzmanı olsalar dahi maduriyet tam anlamıyla giderilmemiş olacaktır. Tüm gsu arkadaşlarımızın en kısa sürede denizcilik uzmanı olması dileğiyle, saygılar.
195.175.62.66
yok
22 Temmuz 2013 Pazartesi 10:28
yok
sanki ben bunu daha önce yaşamış gibiyim ya laa!!! dejawumu neyim oluyorum galiba...
78.189.56.70
Cihan
22 Temmuz 2013 Pazartesi 10:12
Çözüm
Sorunu çözmek istiyorsa,işe haksız yere yapılan görevlendirmelerden başlayabilir.Bunun için hiçbir şeye gerek yok.Bir sözü yeter.Görevlendirmelerde olduğu gibi.GSK Uzmanları olarak bir ayrıcalık istemiyoruz.Elimizden alınan haklarımızı versimler yeter.
95.9.76.133
süvari 79
22 Temmuz 2013 Pazartesi 09:32
Çözüm
Sayın Müsteşarın ya da oan bu aklı verenlerin problemi çözüm yolu yanlış.Gs Uzmanlarının Denizcilik Uzmanı yapılarak problemin çözülmesi çok zor hatta imkansız görünüyor. Bunun yerine personelin özlük haklarını elinden alan 655 ve 666 sayılı KHK'lardaki yanlışlıkları düzeltmek daha kolay bir yol.
85.104.105.22
Ziya
22 Temmuz 2013 Pazartesi 08:46
Atma
Atma Ziya!
176.237.133.190
Fatih Kpt
22 Temmuz 2013 Pazartesi 08:45
Marifet
Sayin Canbolat, Marifet iltifata tabi değil iltifat mağrifete tabidir. Once sorunlari cozsunler, sonra tesekkuru eden eder zaten.
176.237.133.190
Mümtaz kpt
22 Temmuz 2013 Pazartesi 08:39
Keske
Recep bey, keske tasrada gorevli denizcilik uzman ve yardimcilarinin durumlarini da sorsaydiniz. Malum, onlar icin bir duzenlemeye ihtiyac yok. Sayin Mustesarin bir imzadina bakar. Aciklamalarinda denizcilik uzmani icin bir cok sinavdan, elemeden geciyor demis. Peki bu aciklamalarina ragmen tasrada gorevli dnz uzmanlarinin bir polis memuru kadar maas almasina vicdani nasil elveriyor?
176.237.133.190
Kadir İnanir
22 Temmuz 2013 Pazartesi 08:34
ben inandim
Bu mujdeye ben inandim. Daha once verdigi mujdelere benzemiyor.
176.237.133.190
haydar
22 Temmuz 2013 Pazartesi 08:28
ayni nagmeler
Recep bey, Suat Hayri Aka'nin acuklamalari oyalamadan baska bisey degildir. Bu magduriyet 2 senedir devam etmektedir. Hem tek basina iktidar olacaksin, hem sorunu cozme yonunde iraden olacak hem de 2 senede meseleyi cozemeyeceksin. Sayin Bakan belki de Eylul ayinda belediye secimlerine aday gosterilecek. Sizce bu aciklama oyalamadan baska birsey degil mi? Tesekkur aciklamayla degil icraatle hak edilir!
213.43.115.228
Asli kadrosu Denizcilik Uzmanı, GSK Uzmanı olan
22 Temmuz 2013 Pazartesi 04:05
Denizci personeller
Liman Başkanı veya Bölge Md. Yrd. iken 655 sayılı KHK ile Araştırmacı yapılan personelin bir kısmına idari görev verilmedi. Liman Başkanlığı da verilmedi. İdare istediği personelle çalışır. Tercih meselesi. Herkes saygı duymalı. Ama bu Araştırmacı kalan personeller arasında, Mesleği denizcilik olan, denizcilikle ilgili üniversitelerden mezun olan hatta özel yönetmeliğe tabi Kariyer Uzmanlık sınıfından Denizcilik Uzmanlık tezi vererek Denizcilik uzmanı olan personeller var. GSK Uzmanlığı yapmış Gemi inşacı, Kaptan, Makineci vs. olan personeller var. Bu personelleri kamu yararı için En azından kazanılmış müktesep hakkı olan asli kadrolarına atanmaları gerekmezmi? Bu personellerin bu kurumda bir emekleri var. Bu personele kendi kurumu sahip çıkması gerekmezmi? Daha önce Kazanılmış müktesep hakları var. Araştırmacı kadrosunda tutmak hem kuruma hemde kendilerine hem devletimize kaynak ve uzman personel israfı değilmi? Herkesin bir ailesi ve çoluk çocuğu var. Maduriyet ve beraber yaşanıyor. Bu personellerin halihazırda maaşları dondurulmuş olduğu için memur zammından yararlanmıyorlar. Daha önce görev yaptıkları Kariyer uzmanlık kadrolarından 1000-1200 TL daha düşük maaş alıyorlar. Bu fark her geçen gün artıyor. Üstelik 3600 Ek göstergeden de faydalanamıyorlar. Oysa bir çok Bakanlık kendi Araştırmacısını asli kadrosu olan Mühendislik, uzmanlık vb. Kadrolarına atayarak mağduriyetlerini önlediğini biliyoruz. Bu personeller, 655 sayılı KHK yayımlanalı Kasım ayında 3 yıl olacak hala bu mağduriyeti yaşıyorlar. Recep Bey bu önemli konuyu gündeme getirirseniz memnun oluruz. Teşekkürler.
188.56.102.136
Araştırmacılar
21 Temmuz 2013 Pazar 23:48
Araştırmacılar yetim mi
Kurumun taşra teşkilatında asli kadrosu Denizcilik Uzmanı, GSK uzmanı olup, idari görev olan Liman Başkanlığına atanmış genç başarılı Meslek Uzmanı Denizci olan ve Bir gecede Araştırmacı yapılıp, Liman Başkanlığı dahi verilmeyen, personelin Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinde yaşadıkları sürgün hayatı kimse konuşmuyor. Suçları uzmanlıktan Liman Başkanlığına atanmakmıydı. Atayan da aynı idare idi. Bu adamlar kurumun en mağdurlarıdır. Liman Başkanlığı alınmış, hiyerarşide ne olduğu belli olmayan Araştırmacı isimli kadroya atanmış, maaşları dondurulmuş, üstünede bonus olarak, meslegiyle ilgisi olmayan Kara Ulaştırma Bölge Müdürlüklerine, eş durumuna bile bakılmadan süresiz görevlendirilmiş. Bu kaynak ve yetişmiş eleman israfı neden? İnsanların gerçekten canı acıyor. Artık bir seyler düzelsin, birileri ağlarken birileri gülerse kardeşliğimiz nerede kaldı. Madur arıyosanız işte size gerçek madurlar.
188.3.249.239
UMUT
21 Temmuz 2013 Pazar 22:06
TEŞEKKÜR
Recep Bey sorunlarımıza duyarsız kalmadığınız için tesekkür ederiz. Sayın Bakanımıza ve Müsteşarımıza basarılar dılerız
5.46.36.30
gsu
21 Temmuz 2013 Pazar 21:51
gsu
2011 yılında itü denizcilik fakültesindeki balık gününde sayın Bakanımız, o zamanlar gsk uzmanı kadrosunda bulunanların mağduriyetinin en kısa sürede gidereceğini bizzat kürsüden ifade etmesine rağmen geçen süre zarfında bir arpa boyu yol alınamamıştır.GSU'lar yeni ekstra yeni birşey istemiyor sadece KHK'larla alınan haklarının geri verilmesini istiyor.
5.47.213.111
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim