• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

Yorumlar

"İnisiyatif Salih, konuştukça batıyor" yazısına ait tüm yorumlar


TÜRKOĞLU
08 Ocak 2013 Salı 23:55
Doğruya Doğru
Recep bey kardeşim, yüreğinde hissettiklerini eğip bükmeden, dobra dobra, maharetle yazıya düktüğün için tebrik ediyorum. Doğru diyorsun, ülkemizdeki yöneticiler, çoğunlukla disiplinle despotizmin aynı şey olduğuna inanırlar. Oysa despotizmin hüküm sürdüğü bir ortamda, farklı fikir ve görüşe tahammül yoktur. Böyle olunca da doğal olarak ilerleme ve başarı şansınız sınırlı kalıyor.
92.45.189.94
Adnan Karahisarlı
02 Ocak 2013 Çarşamba 09:50
Menfaat
Değerli recep kardeşim, duruşunun fikrinin sunduğun belgelere yorumum; HELAL OLSUN.. Menfaatler karşısında susanlar bir gün sıra kendilerine geldiğinde karanlıkta çığlık atacaklar maalesef,Hz. İbrahim'deki karınca misali taraf olmak ama adaletten yana taraf olmak önemlidir. teşekkürlerimle kalemine sağlık
46.197.46.39
Erem Eroğlu
01 Ocak 2013 Salı 23:16
İnisiyatif Salih konuştukça batıyor
Bu yazıyı alıp çerçeveleyip asmak gerekiyor.Ağzından çok yüreğine sağlık değerli hemşerim.Ne korkusuz ve ne babayiğitler çıkarmış şu Kırıkkale'den.Allah, o yüreğe cesaret ve o kalemine de güç versin.Selam ve sevgilerimle.
78.168.154.178
GENÇ KAPTAN
30 Aralık 2012 Pazar 14:31
KALEMİNE KUVVET
Recep bey şu muhteşem yazı sayesinde inanın göz yaşlarımı tutamadım CENAB-I MEVLAM korkusuz kaleminizi daima böyle kullanmayı nasip etsin abi şu lafın muhakkak mükemmel bir laf ER RIZKU ALLALLAH fakat RIFKI kaptanda inşallah konuşacaktır merhum başkanın dediği gibi şu üç günlük dünyada fırıldak olmaya gerek yok herkes bildiğini açıklasın
78.172.64.170
azınlıklar
28 Aralık 2012 Cuma 06:07
Söz Gümüş, sükut Altın öylemi
Can kurtarma adına, baştan sona hatalar zinciriyle birlikte gelen büyük bir skandal yaşanmıştır. Neredeyse hurdaya çıkması gereken bir gemiyi 7-9 denizde 4 saati aşkın bir süre azgın dalgaların içinde bırakılması mı dersiniz, "yattıkları yerden boş boş oturup para kazanıyorlar" diye kara tahlisiyeyi yok etmeye çalışmak mı dersiniz, yoksa tehdit zoruyla kendi personelini denize çıkarmak mı? Ya da olayın sonunda yaşanan kurtarma rezaleti mi? Orada sadece balıkçılar vardı. Ve sadece onlar yardıma gitti. Bütün Türkiye bunu gördü. Sözüm ona can ve mal kurtarmak adına Milyarlar harcanan teknoloji ise tam anlamıyla fiyaskoydu... Genel Müdür Salih Orakçı'nın Genel Müdürlük sıfatı tabiki zaman içinde kalmayacaktır ama "O KOLTUK" sayesinde kazandığı "...." ünvanı ölene kadar onunla birlikte anılacaktır...
Bu arada susan ve konuşmayı reddeden sözüm ona arkadaşlara gelince... Onlar sadece olayın nasıl gelişeceğini ve ailelerin neler yapacağını bekliyorlar. Eğer Yönetimi alaşağı edeceklerine inanırlarsa bir tekmede onlar vurmak için bekliyorlar, yok eğer bu yönetim kalırsa yalakalığa devam etmek için bekliyorlar... Ve sözün gümüş olduğunu, susmakla ise altın kazanacaklarını zannediyorlar...
78.172.207.123
Zafer
27 Aralık 2012 Perşembe 16:19
helal olsun recep canpolat
doğru bildiğini korkmadan söyleyen recep canpolat'ı can-ı gönülden tebrik ediyorum.
79.123.171.139
sözün bittigi yer
26 Aralık 2012 Çarşamba 16:50
vicdan mı?
kazayı yasayanlardan biri olarak vicdanım rahat recep bey .konusmam gereken her konuyu her yerde dile getirdim.sizin yayınınızı kaldırtan bize ne yapmaz...bundan sonrası devletin yetkili organlarına kalıyo savcılar ve mahkemeler gerekeni yapacaktır. saygılar başarılarınızın devamını dilerim ..
94.122.243.110
Yiğidi öldür ama hakkını ver
26 Aralık 2012 Çarşamba 13:44
sıcak koltuk
Bu karda kışta ölen arkadaşları yada ardında kalan sahipsizleri düşünecek değiller herhalde. Altlarındaki koltuk o kadar sıcak olmalıki kalkmayı asla ve asla düşünmezler. Ama japonlar böyel bir vaka yaşasa vicdan azabından harakiri yaparak hayatına son verirlerdi adamlardaki ŞEREF- HAYSİYET- ONUR kavramı o kadar farklı ki. Bizimkilerdeki koltuk sevdası herşeyin önüne geçiyor. KOLTUK varken kim takar .......... ............. .............
85.103.49.63
salih kaptan
26 Aralık 2012 Çarşamba 13:25
u.... adam
bu kadar olaylardan sonra hala yüzün kızarmayıp, zeytinyağı misali su üzerine çıkmaya çalışman bile ne ......... oldugunu açıklıyor salih paşa.. biraz ....... varsa ?? istifa et ve kovuşturmaların önünü aç. ama sende ne gezer.. seninle adaş olmaktan utanıyorum.
176.41.19.224
KEGM personeli
26 Aralık 2012 Çarşamba 12:15
Hakkını Helal Et
Recep sana uyuz oluyordum, fakat bu yazı tüylerimi diken diken etti. Hele Rızkı Allah verir sözü beni haşat etti. Oturduğum yerde parçalandım. Kardeşim Allah yolunu açık etsin. Ayrıca hakkını helal et. Önyargılı olduğum için bir gün gelip senden helallik isteyeceğim.
85.96.95.114
Haydar kaptan
26 Aralık 2012 Çarşamba 12:02
Rıfkı kaptana
Rıfkı kaptan o gün sana yapılan zulmü çık konuş kardeşim. Neden korkuyorsun. Sana işmi yok? İnan insanların gözünde büyüdükçe yücelirsin. Sana iftira at diyen yok. Orda ne olduysa dosdoğru söyle. Seni zorlayanları deşifre et. Orda sana Genel Mdüürün talimatını veren insanı korumaya çalışıyorsan yanlış yapıyorsun demektir. O insanda emir kulu. Sen konuşursan o insanlarda çıkıp emri kimden aldığını açıklarlar. Vicdan senin, Yürekde senin. Allah Selamet versin.
85.96.95.114
HALİS NİYETLE
26 Aralık 2012 Çarşamba 10:48
OKUYUN
Kur'ân-ı Kerim aklıselim sahiplerine hitap ederek, "Ey temiz akıl sahipleri, kısasta sizin için hayat vardır, umulur ki sakınırsınız."(1) buyurmakta ve eğer bir katille karşılaştığınızda onu öldürürseniz siz diri ve canlısınız; aksi hâlde ölüsünüz demektedir.
Bireyin ölü veya diri olduğu herkesçe anlaşılabilecek bir şeydir; ama toplumun ölü mü, yoksa diri mi olduğunu anlayabilmek için ileri seviyede bir sosyal bilinç ve idrak gereklidir.
Nitekim bu nedenledir ki ayetin başında, ".Eğer temiz akıl sahibi, yüksek bir idrak, bilinç ve anlayış sahibi iseniz bu hakikati idrak edebilirsiniz." buyrulmaktadır. Dileyen herkesin dilediği her haltı işleyebildiği ve hiçbir itirazla kar-şılaşmadığı bir toplum "ölü toplum"dur.
Hadis-i şerifte şöyle buyrulmaktadır:
"İyi ve kötü davranışlar karşısında ilgisiz olan ve hiçbir tepki göstermeyen kimse, canlılar arasında sadece nefes alıp veren bir ölüdür."(2)
Günah Karşısında Susmak
Günah karşısında susmak korkaklığın belirtisidir; zaafın ve ümitsizliğin göstergesidir; insanın kendisine, topluma ve dürüstlüğe karşı sorumluluk bilinci taşımadığının nişanesidir.
Hz. Resul-i Ekrem (s.a.a) efendimiz, günah karşısında susmanın bir çeşit bidat olduğunu buyurmuştur.(3)
Günah karşısında susmanın hüsrandan başka neticesi yoktur.
Asr Suresi'nde "İman ve sâlih amel sahibi olan, ama günah karşısında susan veya başkalarını hakka ve doğru yolda direniş göstermeye davet etmeyen kimse zarar ve hüsrandadır." buyrulmaktadır.
İmam Cafer Sadık hazretleri (a.s) şöyle buyuruyor:
"Allah Tealâ bir topluluğa azap indirmeleri için bir grup melek gönderdi. Melekler o topluluğun gözyaşları dökerek dua etmekte olduğunu görünce, böyle bir topluluğa neden azap edildiğini sordular. Rabb'ul-Âlemin, 'Onlar dua ve tazarruda bulunur; ama kötülükler karşısında gerekli tepkileri göstermezler.' buyurdu."
Susmak, Yeryüzünü Fesada Boğar
Bakara Suresi'nin 251. ayetinde mealen "insanlardan bir kısmı, diğerlerinin kötülük ve fesadını engellemeyecek olursa bütün yeryüzü fitne ve fesada boğulur." buyurulmaktadır.
Kötülüğe ve İyiliğe Karşı Susanı Allah Lânetlemiştir
İlim şehrinin kapısı Hz. Ali (a.s) şöyle buyurmaktadır:
"Şanı yüce Allah, ancak marufu emretme ve münkerden sakındırma ilkesini terk eden ümmetleri lânetlemiştir."(4)
Hadis-i şerifte şöyle buyruluyor: "Gizlice ve kapalı olarak işlenen bir günah, bütün toplumu tehdit etmez; ama bir grup açıkça günah işler ve toplumun geri kalanı onları engelleyebilecek güce sahip olduğu hâlde bunu yapmaz ve susarsa Allah Tealâ o toplumun hepsini birlikte cezalandırır."(5)
Allah Teala, "Ateşi herkesi yakan fitnelerden korkun."(6) buyurmaktadır.
Resulullah'ın (s.a.a) Ehlibeyt'inin altıncı gülü İmam Cafer Sadık hazretleri (a.s), "Dine karşı sorumsuz ve lâkayt davranan kimsenin gerçekte dini yoktur." buyurur.(7)
141.196.105.125
Bir dostun
26 Aralık 2012 Çarşamba 10:36
Nuri Kadayıf'a...
Nuri kaptan, sen çok temiz ve düzgün bir adamsın. Çık olayların hepsini anlat. Başını yastığa koyduğun zaman rahat ve huzulu ol. Bu olayda senin hiç bir suçun olmadığını biliyoruz. Moralinin bozulduğu için izne ayrıldığını duydum. Kendine olan saygını kaybetme, bizleride hayal kırıklığına uğratma. Seni seviyoruz...
85.96.95.114
FeritGERİM
26 Aralık 2012 Çarşamba 10:07
zorba
Sayın Can POLAT yorumunuzu yermenizi okudum aynen katılıyorum Cemil kaptanın en samimi arkadaşı canı olarak .ben kendisine kıyı emniyetten daha iyi şartlarda kazanç sağlıyabiliceği yat kaptanlığı işi buldum kendisi bunun ancak emekli olunca olabiliceğini ve yılbaşından sonra emekliliğinivereceğini söylüyordu .işini okadar çok severdi kıyı emniyetin vermiş olduğu şapkasını hiç başından eksik etmedi gururla taşıdı cemilin kıyı emniyet için ne mücadeleler verdiğini bizzat tuzla esnafına sorun bir malzeme lazım olunca hepimizi seferber ederdi o derece yürekli Cemilin yerini kimse dolduramaz, ayrıca diğer Kaptan arkadaşın başına böyle bir olay gelse idi Cemil değil ifade vermek ortalığı ayağa kadırırdı bunu Başta Salih orakcı olmak üzere bütün kıyı emniyet bilir şimdi Cemil yok kendini savunamaz onu kayanın üzerinden alamayan teşkilatın başındaki kişi artık bir zahmet saygılı ve delikanlı olsun bu haktır. sagılarımla
85.103.116.192
Bülent DİZDAR
26 Aralık 2012 Çarşamba 05:49
Vicdanları Uyutmaz !!!
Sayın yazar sen korkmadan yazıyorsun ya Bravo diyorum sana. Bu yazdıklarınızın doğru olduğuna inanıyorum. Şu birçok şeyi bilip de susanlar var ya işte onlar nasıl uyuyorlar gerçekten anlayamıyorum. Geceleri rahat uyuyabiliyorlarmı acaba? Aramızda "........" edaları ile dolaşan bu adamların gerçekte hepsi .................. .............. Bu bir kaza idi ve malesef canlar gitti. Hiç olmazsa bu günden sonra olmaması için herkesin bildiği doğruları ortaya dökmesi şarttır! Yada konuşamaynlar-korkaklar için en kolay çözüm "Harakiri" dir !
78.171.197.40
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim