• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

Yorumlar

"Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK) toplandı" haberine ait tüm yorumlar


Müh.Kaptan Refik Akdoğan
31 Ocak 2013 Perşembe 10:05
Denizcilik Eğitim Konseyi
Bilindiği üzere ülkemizde sivil denizcilik eğitimi YÖK ve MEB tarafından yapılmaktadır. Hal böyle olunca okullarda bu kuruluşların denizciler dışında öğretim elemanları eğitimi idare etmekte denizcilere gerekli olan dersleri vertmektedirler.Doğal olarak meslek dersleri meslekten gelenler tarafından
verilmektedir. Çok iddialı bir isim olan ve sanki resmi bir kuruluşmuş gibi izlenim veren Denizcilik Eğitim Konseyi'nin denizci olmayanlar tarafından kurulması ve yürütülmesi garibime gittiği için öyle yorumladım. Birilerinin de garibine gitmiş olacak ki derneğe çevrilmesine karar verilmiş. Elbette meteroloji vb.gibi denizciler için çok önemli dersler siviller tarafından verilecektit. İTÜ DF vb.denizciler için gerekli olan meslek dışı dersler denizci olmayan öğretim görevlileri tarafından verilmektedir. Ama Denizcilik Eğitim Konseyi denilişnce işin rengi değiştiği için dikkatli olmamız gerektiğini söyledim. Yanlış mı yaptım? Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
24.133.106.74
Karadenizli
30 Ocak 2013 Çarşamba 13:19
Örnekler
Sayın Denizci rumuzuyla yazan yorumcu arkadaş, yazdıklarınız çok doğru. İşte size birkaç örnek : DEÜ, YTÜ ve İTÜ Denizcilik Fakülteleri'nin dekanları bu kategoriye girmektedirler. Denizcilikle uzaktan yakından ilgileri yoktur. Ama DEK'te ahkam kesebilirler.
78.189.180.121
Cavit Çimil
30 Ocak 2013 Çarşamba 08:24
Hadi
Hayal bu ya, mesela İngiliz Kültür Derneği bütün zabit ehliyeti sahiplerine sınav yapsın, asgari seviyede iletişim kuramayacak seviyedekilerin ehliyetleri iptal edilsin yada Türk limanları ile sınırlandırılsın....Bir düşünün kaç kişi sınavı geçebilir ? Durum çok vahim, zaten kendi gemilerimiz dışındaki gemilerde iş bulamamamızın sebebi bu değil mi!
Efendim ben fakültede ingilizce hazırlık okudum, diyor genç kardeşim, peki iş görüşmesine İngilizce devam edelim öyleyse dediğinizde.....
Bütün sistem en baştan itibaren elden geçirilip acilen rehabilite edilmelidir.

Selametle kalınız
90.158.32.180
Denizci
29 Ocak 2013 Salı 17:19
Kimler Denizci ?
Denizcilik Fakültelerinin Dekanları, Denizcilik Meslek Yüksek Okullarının Müdürleri, hepiniz sıra sıra bu sitede eğitiminizi ve kısa özgeçmişinizi bir açıklayıverin. Bizlerde kim gerçekten Denizci, kim değil öğrenelim. Aslında biliyoruz da, bir de burada açıklansın.
78.189.180.121
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
29 Ocak 2013 Salı 14:42
Deniz ticareti/Ticaret Denizcliği
Ben en iyisi deniz ticaretinin ya da ticaret denizciliğinin ne olduğunu anlatsam iyi olacak. Deniz ticareti/ticaret denizciliği denizde para kazanmak san'atıdır. Bu para kazanma işi denizlerde yük, yolcu taşıyarak ya da hizmet vererek yapılır. Bu işi yapabilmek için çeşitli tiplerde gemileri dünya denizlerinde çalıştırarak elde edilir. Gemilerde çalışacak üst düzey peronel okullarda yetiştirirlir. Bu personelin dünyanın her yerinde gemi çalıtırabilmesi için her şeyden önce gemiyi iyi tanmıması ve onu denizlerde seyrettirmesi şarttır. Bu işi yaparken zabit dediğimiz yöneticilerin/çalışanların denizin dili olan İgilizce artı meslek İngilizcesini çok iyi bilmesi şarttır. Yük taşırklen taşıtan ile taşıyan arasında İngilizce yapılan sözleşmeleri çok iyi anlaması ve onları uygulaması için gene çok iyi İngilizce artı meslek İngilizcesi bilmesi şarttır. Denizlerde dolaşırklen denizleri çok iyi bilmesi, yapılan haberleşmeleri çok iyi anlaması ve uygulaması için gene çok iyi İngilzce artı meslek İngizcesi bilmesi şarttır. Denizlerde dolaşırken, yük taşırken deniz sigortalarını iyi bilmiyorsan hiç denizlere çıkma daha iyi olur. Gene deniz sigortalarını çok iyi anlamakl için çok iyi İngilizce artı meslek İngilişzcesi bilmek şarttır. Ayrıca bugün uluslararası ticaret denizciliği IMO tarafından uygulandından IMO kararlarını, bu konuda imzalanmış sözlemleri ki hepsi İngilizcedir çok iyi bilmek şarttır. Bu nedenlerden dolayı sivil denizci yetiştirmek istiyorsak yukardaki olmazsa olmazlara ilaveten tüm eğitim kurumlarında deneyimli, kaliteli sivil denizcilerin bulunmasuı şarttır. Böyle balıkçılardan ya da baenzeri eğitimcilerden ne derece sivil denizcilik eğitim konseyi olur takdirleri size bırakıyorum. Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye; o da nerem doğru ki diye cevap vermiş. Lütfen aklımız başımıza toplayıp eşyanın tabiatına aykırı iş yapmayalım. Balıkçılığımızın, deniz kirlenmesinin sonsuz sorunları varken kendilerini ilgilendirmeyen konmularda at koşturmaları yarar yerine zarar veriri, kandırmaca olur ki bu da sivil denizcilik konusuında vatana ihanettir. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
24.133.106.74
Cavit Çimil
28 Ocak 2013 Pazartesi 09:31
Tekel
TUGKD, TKKD ve GMIMO, statükocu anlayışın alfabemizdeki başka harfler ile yazılmış şeklidir, bugün içinde bulunulan durumun bir numaralı sorumlularıdır (durumdan memnun olanlara diyecek bir şey yok haliyle). Gerçek anlamda Türk denizciliği ve denizcilik eğitimi için iyi bir şeyler yapılacak ise öncelikle statükocu, benim olsun küçük olsuncu zihniyetlerin rehabilite edilmesi, olmuyor ise ayıklanması atılacak ilk adım olmalıdır.'Beyaz Bill' ayıbını ve sorumlularını hala baştacı eden, içinden atamayan bir zihniyetin Türk denizciliğine, denizcilik eğitimine katacak neyi olabilir ?
Selametle Kalın,
90.158.32.180
yıldıray öncel DERYA
26 Ocak 2013 Cumartesi 21:26
Eylem planı şart.
Denizcilik eğitimi hiç bir eğitim kurumunun vizyonunda yada analizleri doğrultusunda oluşturduğu bir alan değildir.Hele hele geçmişten günümüze var olan sistemleri ve olguları savunarak,uzun vadede salt bir gelenekselliğe dönüştürme çabaları,statükocu yaklaşımlar,tek bir doğruya dayalı formül üretme gayreti içinde olmak ,Türk Denizciliğinin ve mesleki eğitimin önündeki engelleri kaldırmaz.
Bu alanda deniz eğitimi yapan (imo) model course dahil olmak üzere bütün kurumlar deniz sektöründeki tüm piyasa aktörleri ile birlikte çalışıp eğitim müfredatının gözden geçirilmesi lazımdır. Sektörün ihtiyacını ve beklentilerini karşılayacak mesleki niteliğe ve yeterliliğe sahip zabitlerin yetiştirilmesinde baş aktörlerin hemen belirlenmesi bir eylem planının oluşturulmasının doğru olacağı kanaatindeyim. Zabit eğitimlerinin finansı,vardiya tutma ve personel istihdam ilişkisinde,Dz Ticaret odasına, meslek standartlarına uygun müfredatların belirlenmesi ve o'meslekle ilgili etkin tanımlarının yapılabilmesi içinde (TUGKD)(TKKD)(GMİMO)Vs. meslek kuruluşlarının görüşlerine ihtiyaç duyulmalıdır.Bu birimlerin bilimsel anlamda, Akademisyen ve eğitmenlere tecrübelerini ,görüş ve analizlerini aktarmaları denizcilik eğitiminin önündeki engelleri kaldırmak için yeterlidir.Böylelikle mevcut sorunun kaynağını hiç bir kurum ve kuruluş kendi dışında aramaya kalkışmayacaktır diye düşünüyorum.
Denizcilik eğitim konseyinin bu bağlamda yapmış olduğu çalışdayın amacı mesleki eğitim alanındaki kurumlar arası iş birliğini hedeflediğini varsayarak.Denizcilik sektöründe yeni trendlerin sürekli tartışıldığı bu dinamik ortamda bu çalışmanın önemi hiç bir şekilde yadsılanamaz!! çalışmalarınızda başarılar dilerim.
yıldıray öncel Derya/catania/sicilya
94.123.42.41
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
25 Ocak 2013 Cuma 10:15
Denizcilik Eğitim Konseyi
Ben de ne kadar safım, Denizcilik Eğitim Konseyi denilince yaşasın dedim. Sonunda sivil denizcilik eğitiminde eksikler bu konseyin çalışmalarıyla ortadan kaldırılarak mükemmel bir sivil denizcilik eğitiminme kabvuşacağız diye düşğünürken bir de bakıyoruz ki bu konseyin üyeleri denizci değilmiş. Balıkçılar, meteorıolistler vb toplanmışlar sivil denizcilik eğitim hakkıkna ahkam kesiyorlar. Onlarda kabahat yok. Kabahat sivil denizcilik toplum kuruluşlarında ve sivil denizcilik eğitimi veren kuruluşlarda. Tez elden bunların ipliği pazara çıkarılmalı ve alınan kararları yok sayılmalı. Neredesiniz Defamed, Kaptan Der, Denizcilik Federasyonu, Mühendisler Odası vb. Maaşallah gıkınız çıkmıyor. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyerek tam siper yapmış, devekuşu gibi başınızı kuma sokmuşsunuz, görmeyince gönül katlanır havalarına girmişsiniz. Adamlar kendi işlerini bırakmışlar(özellikle balıkçılar)kendilerini ilgilendirmeyen konularda konuşuyorlar. lütfen görev başına sayın deniz STK. Allah yardımcımız olsun.
www.refikakdogan.com
24.133.106.74
Cavit Çimil
25 Ocak 2013 Cuma 09:44
Nato Kafa Nato Mermer
Üniversite'ler bilim üreten, bilim adamı yetiştiren kurumlardır.Meslek öğreten kurumlara 'Meslek Okulu' denir.Gemi kullanmak bir bilim değil, bir vasıtanın sevk ve idaresidir. Gelişmekte olan bir ülkenin 'kısıtlı' kaynaklarını en rasyonel şekilde kullanması gerekir, çarçur etmek, gelişmeyi engeller.Güverte Zabiti ve Makine Zabiti olarak tanımlanan insanlar IMO'nun da onayladığı üzere 7.03 ve 7.04 Model Kursları ile yetiştirilir.Yani okula bile gerek yok, kurs yeterlidir.Kurs ile olabilecek bir şey için kısıtlı kaynakları olan gelişmekte olan bir ülkenin milyonlarca dolar harcayıp üniversite kurması ve işletmesi kaynak israfıdır.Diğer yandan bu universitelerden çıkanlar ile denizciliğin nereye geldiği/gelemediği de ortadadır.Carnaval Cruise de 1 tek Kaptanımız var mı ? Maersk'te çalışan kaç tane denizcimiz var. Diğer yandan bu işi kurs ile yapan ülkelerin denizcileri Carnaval Cruise'lerinde kaptandır, Maersk gemilerinde Mühendistir.
Son olarak, her denizci eskisi potansiyel bir eğitimci değildir, eğitimcilik böylesine aşağılanmayı hak etmiyor. Eğitim fakültelerinde denizcilik okulları için eğitimci yetiştirecek bölümler derhal açılmalıdır. Malum çevrenin tekeli yıkılmaya başladı, bu tekelci ve statukocu zihniyet ve müridleri tamamen piyasadan silinmeden Türk denizciliğinin muassır medeniyyet seviyesine çıkması oldukça zor.
Selametler
90.158.32.180
Ali Türkmen
24 Ocak 2013 Perşembe 19:27
Denizi Görmeden Öğretmek
Bizce deniz eğitimi sektörden uzak,deniz tecrübesi olmayan Balıkcılık ve Meteoroloji hocalarına bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir.

DTO,Gem.Müh.Odası,Türk Loydu, yani sektör olmadan konseymi olur.? Kimin neyin konseyi O.? Sn.Hocam 1 gece dahi gemide yatmamış ,Doktorasını Kızılırmak deltasında balık hastalıkları ve yetitiriciliği konusunda yapmış ve kalkmış deniz eğitimi standardını belirlemek için bir konsey kuruyor..Aman hocam lütfen denizi Uzmanlarına bırakın 20 yıllık Uzak yol kaptanına Meslekte Uzmanlık (Doktora) belgesi yok diye ders verdirmeyenler kalkmışlar bir de konsey kuruyorlar, Aman hocam Amaaaannn
81.213.79.9
Denizci
24 Ocak 2013 Perşembe 17:54
Sonuç
Çok çeşitli yerlerde aynı konular konuşuluyor. Ama sonuca ulaşan bir şey varmı? Yok. Demek ki boşuna çene yorup kafa patlatıyolar. Bilmedikleri konuda atıp tutuyorlar. Ego tatmini konusunda hepsini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bir dernek kurulucaksa yeniden. Onun adını da ego koysunlar. Kendilerine göre açabilirlerde kapatabilirlerde.
78.171.28.249
Denizci
24 Ocak 2013 Perşembe 17:31
DEK
Bu toplantılardan bir sonuç ve verim alınması isteniyorsa denizcilik konularında uzman akademisyenlerin katılması şarttır. Denizciliğin (D) sinden anlamayan, Gemiciliğin (G) sini bilmeyen bir takım Müdürler, Dekanlar tesadüfen görev yapıyorlar. Bu iş yöneticilerin değil, konunun uzmanlarının işidir. Bir araştırın bakın. Hangi yöneticilerin eğitimi bu alana giriyor. Bu platformlar, makam sahibi kişilerin boy gösterme yeri değildir.
78.189.180.121
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim