• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Yorumlar

""Trol ve gırgır balık neslini tüketiyor"" haberine ait tüm yorumlar


Müh.Kaptan Refik Akdoğan
29 Ocak 2013 Salı 09:59
Trol ve gırgır
Sevgili Çinekop, belli ki heyecanlanmış ve yazımı iyi okumamışsın. Ben Karadeniz'e nehirlerin, derelerin, kanalizasyonların boşalttığı kimyasalların, zehirlerin balık yumurtalarını katlederek balıkların daha doğmadan öldürmesi yanında trol ve gırgırın balıklara verdiği zararın devede kulak kaldığını anlatmaya çalıştım. Balıkçı gemisi kaptanlığı yaptığım için trolün de gırgırın da nasıl çalıştığını iyi bilirim. Bütün mesele Karadeniz'e akan nehirlerin, ırmakların, derelerin ve kanalizasyonların tertemiz akmasını sağlamaktaır. Elbette aşırı, yasalara aykırı olarak yapılan trollerin ve gırgırların da balık nesline zararı vardır ama kimyasalların yaptığı toptan katliam yanında lafı bile olmaz. Eğer yaşamak istiyorsanız Karadeniz'e akan nehirlerin, ırmakların, kanalizasyonların devletelerini bir araya toplayarak bu zehirlerin akması engellenmesini sağlamaktır. Yoksa havanada su dövmeye devam ederiz. Birçok balıkçılık ve su akademsyenlerimiz olduğu halde burada birşeyler söylememesi balıkçılık bakımından vatana ihanettir. Onlar kötü kişi olmayalım diye susuyorlar. Konuşurlarsa yerlerinden olacakları korkusunu taşıyorlar. Uzmanlar konuşmadıkça bir sonuç almak mümkün değildir. Sevgili Çinekop, sizin bu feryatlarınız üzerine ben artık çinekop alıp yemiyorum. Yetkililer görevlerini yapmıyorlar. Balıkçılar çok rahat bir şekilde küçük çinekopları bile satıyorlar. İnşallah düzelir sevgili Çinekop!
www.refikakdogan.com
24.133.106.74
CİNAKOP
28 Ocak 2013 Pazartesi 16:35
OKUMUŞ HOCA NE DİYORSUN ?
YAŞINI ALMIŞ,EĞİTİM GÖRMÜŞ,YAŞAMIŞ EY İNSANOĞLU"Müh.Kaptan Refik Akdoğan".SEN BUNU DEME BARİ..DEPREMİN NELER SİZE ZARAR VERDİĞİNİ İYİ BİLİYORSUN DİMİ..NE DEMEK ? TROL VE GIRGIR DENİZİ KATLETMİYOR ??.SEN NASIL OKUMUŞ İLİM SAHİBİ OLDUN ??.BASTIĞN TOPRAK,SOLUDUĞUN HAVA,İÇTİĞİN SU NEDİR NEDİR.?? BİLİRSİN HERŞEYİ..YANLIŞLIK TEK TARAFLI DÜŞÜNME YAZMA..BALIKÇILARIN DEDELERİ BÖYLEMİ MİRAS BIRAKTI ONLARA?? BİR KARIŞ MARMARAMIZDA,1,BUÇUK KARIŞ KARADENİZDE BİZLERİ NELERLE KATLEDİKLERİNİ NASIL GÖRMEZLİKTEN GELİRSİN.EVET İNSANOĞLU ÜRETTİKLERİ MALIN YERLERİ ÇOĞU DERE IRMAK KIYILARDA,GÖLLERE YAIN YAPILAŞTIRILDI.NE YAPTILAR ZEHİRLERİNİ GÖNDERDİLER YERİN SU KAYNAKLARINA VEYA DENİZLERE OKYANUSLARA.GÜZELL DİYORSUN BURAYA DOKUNDURUYORSUN..FAKAT SAKIN HAAA SAKIN HAA TROL GIRGIR NE YAPTI DEMEE...DEMEMEN GEREKİR..SONER ALETLERİ KAÇTANE VAR HER BİR BALIKÇI GEMİSİNDE..AĞLARIN DERİNLİKLERİ KAÇ METRE,GÖZLERİN ARALIKLARI KAÇ SANTİM,KURŞUN AĞIRLIKLARI NEKADAR..YETMEDİ AĞIN DİBİNİ KURŞUNLARI ARASINDA CELİK TELLERLE BOĞARAK,YAŞAM ALANIMIZI DEPREME ÇEVİREN KİMLER ?..YOK OYLEE KURU SIKI ATMA..SİZLERİ YÖNETEN BAKANLIKLAR YENİ YENİ YENİ BAŞLADI...NEDİR BU FİLOO.DÜNYADA NEREDE GÖRÜLMÜŞ BUKADAR BÜYÜK BALIKÇI GEMİLERİ,NEREDE...LÜTFENNN VİTAMİN HAPINIZ BİZLERİZ..KATLETMEYİN BİZLERİ,EDENLERE GÖZ YUMMAYIN..BİZLERİ YARATANIMIZ SİZ İNSANLARA YAŞAMASI İÇİN DOĞAYI BİZLERİ VAR ETTİ..GÜNAHINIZ ÇOOOOOKKKK..CEZANIZ AĞIRDIRR..
81.214.71.174
F.Kubilay Yazan(GMİM)
27 Ocak 2013 Pazar 20:06
Kısa ve okunması gerekli iki yorum
Bence bu yorumları herkes okumalı,iki yorum iki değerli hocamızdan gelmiş.Su ürünleri Fakülteleri,hocaları ne diyor acaba
78.160.94.211
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
22 Ocak 2013 Salı 14:13
Trol ve gırgır
Sayın Şalcı üzülerek belirtmeliyim ki denizlerimizde balık neslinin azalmasında, kimyasalların yapmış olduğu topyekün katliamın yanında trol ve gırgırların lafı bile olmaz. Belki tekrar olacak ama, Karadenize Tuna, Don, Dinyeper ve Dinyester nehirlerine ilavetern bizim Sakarya, Kızılırmak ve Yeşilırmağın ve kanalizasyonların akıttığı zehirler, kimyasallar balık yumutrtalarını bozarak balık neslinin tükenmesine neden olmaktadır. Bilindiği üzere trol yaklaşık on metrelik tekerlekli dip ağı ile dibi tarayarak avcılık yapar ki bazılarına göre bu hareketin tarlayı sürmek anlamında olduğu söylenir ve yararı da vardır denilir. Gırgır ise çevirme ağın alt yakası istinga halatı ile büzerek torbanın içinde kalan balıklar avlanır yani dibe bir zararı yoktur. Gırgır toplu balık sürüsünü kuşatır ve avlar. Avlama yasağına uyulduğunda bu iki avlanma yönteminin balıklara bir zararı olmaz. Çinekoplar yasağa uyulmadığı ve devlet rarafından kontrol edilmediği için avlanıyor. Kaldı ki balık gıdasının beslenmemizde yeri büyük olduğundan yasak devre hariç halkımıza olan yararı da yadsınamaz. Asıl önemli mesle yukarda arzettiğim nehirlerden ve kanalizasyonlardan Karadenize dökülen zehirleri önlemektir. Şimdiye kadar böyle bir teşebbüsün olduğunu anımsamıyorum. Bu konuda devlet yuetkilileri konmuşmadıkça havanda su dövmemiz devam edecvektir.Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
Allah yardımcımız olsun.
176.240.123.151
Prof.Dr. Aydın ŞALCI
22 Ocak 2013 Salı 09:53
Türkiye'de Balıkçılık.
Türkiye Sularında balıkçılık yapan ve boyları 20 metreyi geçen tüm teknelere yasak getirilmelidir. Yıllar önce bu konular bilimsel olarak incelendi. Ülkemizde Trol ve Gırgır avcılığı kurallarına göre yapılmıyor. Avcılık değil, katliam yapılıyor. Balıkçılık yapacak kişilerin herşeyden önce çevre ve doğaya saygılı, medeni iyi insanlar olarak yetiştirilmesi (eğitilmesi) gerekiyor. Korsan ruhlu, gözü paradan başka birşey görmeyen kişilerin bu sektörde barındırılmaması gerekiyor. Avcılıkta en önemli kurallardan biri "ahlak" tır. Önce ahlak, sonra balıkçılık. Pasifik Okyanusu'nda bile boyu 20 metreyi geçen bir Balıkçı Gemisi göremezsiniz.Büyükdere koyunda kıyıya 100-150 metre uzaklıkta koca koca tekneler gırgır ile avlanıyor. 20 santimetrenin altındaki tüm lüfer balıklarının avı yasak değil mi ? Uygulanıyor mu ? O balıkları tutan, hale sokan, lokantaya satan, lokantada pişiren ve yiyen müşteriler herkes suçludur. Herkesin bu kabahatde bir payı vardır ve bunun bahanesi olamaz. Balık lokantalarında (bu işten ekmek parası kazananlar)günün balığı diye hiç utanmadan tabelalarında hala "ÇİNEKOP" yazıyorlar.Bu nasıl yasak böyle ?
78.189.180.121
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim