• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 17 °C

Yorumlar

"Şehit Cemil Özben'i en son kim aradı?" haberine ait tüm yorumlar


Müh.Kaptan Refik Akdoğan
22 Aralık 2012 Cumartesi 15:05
Bundan sonra nasıl hareket edilecektir.
Büyük bir facia yaşanmıştır. Bu yaraların sarılması mümkün değilse de; bu faciadan sonra gene böyle büyük fırtınalar olduğunda ve denizden ya da gemiden adam kurtarmak gerektiğinde nasıl hareket edilecektir
sorusunun yanıtını şimdiden saptamak gerekiyor.Diğer bir sorun da gemi kurtarma ve kıyı emniyette çalışan ve fiilen gemi ve can kurtarma işinde çalışanların çok büyük hayat ve kaza sigortası ile sigortalanmaları artık insani bir görevdir.Can ve gemi kurtarmaya giden personel sigortalanırsa daha başka bir güvenle göreve giderler. Göreve gitmeden öncve İşletme idarecileri ve liman başkanları ve görev kaptanları birlkte karara vararak denize açılma gerçekleşmelidir. Bu görevde çalışanlar işe alınırken kontratlarına yapacakları iş yazılmalıdır. Ayrıca gemi ve can kurtarmaya gidecek gemi ve teknelerin kondisyonları da gözden geçirilerek gerekli işlemler yapılmalıdır. Eski bir gemi kurtarmacı olarak vicdanımın sesini dinleyerek bunları yazıyorum. Allah selamet versin.
www.refikakdogan.com
176.240.116.142
Ali Türkmen
20 Aralık 2012 Perşembe 12:26
ABD ve İngiltere Örnek Alınmalı
ABD ve İngiltere başta olmak üzere Denizde Can Kurtarma İşi Sahil Güvenlik teşkilatı ve Gönüllü Uzman Kuruluşlar tarafından yapılır. Bu iş her gün Spor, Eğitim ve Disiplin gerektiren ciddi bir iştir, sadece iyi niyet yetmez.. Emekliliğine gün sayan, askerlikten bu yana hiç koşmamış insanlarla sonuç bundan daha iyi olamaz..
Bizce Kıyı Emniyet, Fenerler ve Seyir Emniyetiyle ilgili işlerle Ugraşmalı Can Kurtarma/Tahlisıhıye işi Tüm Dünyada Olduğu gibi Sahil Güvenlik Teşkilatına ve RNLI gibi gönüllü kuruluşlara bırakılmalı..Yoksa bu kazan böyle kaynar durur..
81.213.79.9
Gercekler
20 Aralık 2012 Perşembe 10:48
Ogun Çevike cevap
Ogun bey anladığım kadarıyla Yüksek okul bitirmiş denizcilik deneyimi almış uzak yol kaptanısınız yapmış olduğunuz yorumlar bu özelliklerinizi ortadan kaldırmış ve sizi savunma yaptığınız hususların doğruluğunu sorgulatır olmuştur.

1 -Karadenizde batma tehlikesi geçiren gemilerle ilgili bu gemilerin durumu hakkındaki görüşleriniz doğru ,fakat ne hikmetse sizlerin abileri olanlar sistemin başına oturmuş olan okul arkadaşlarınızın vurdum duymazlığı ve hatalarıdır.Sizde iyi bilirsiniz ki bir örnekle anlatalım bunu Stcw de taraf olmamız nedeniyle daha önceki müfredat değiştirildi ve liman başkanlıklarından stcw kurslarına gitmeyi ve yine müsteşarlıkta bulunan abileriniz ortak olduğu kurslar para kazansın diye düzenleme yapılmış liman başkanlıklarıda bu süreçte yapılan stcw belgeleri sınavlarını yaptıran kurum konumuna getirilmiş ve alakasız ve sıf kurslara gidilmesini sağlayacak sorularla insanlara sorulmuş bu sınavları geçen 1000 kişiden 10 kişi diğerleri ise abilerinizin ortaklığı olan kurslara parayla gidilecek düzenlemeler oluşturulmuştur.
Burdan anlaşılacağı üzere rantiye işin içine girince her şey kuralına uydurulup sunuluyor.Bu gemi konusu da yine senin abilerinin yapacağı işler rantiye işin içine girseydi sen söylemeden hallederdiler bundan eminim.
2-Gelelim sizin diğer suallerinize sizin kurumunuzun amacı Can ve Mal kurtarma ve gemi kurtarma yasalar bu konuda size demişki bunlara müdahale hakkı sizindir ve bu amaçla personel ve ekipman bulundurma zorunluluğu ile kurumunuzu bağlamış.

Soru 1:Kurumunuzda bulunan ve kazada batan bu batmaz denilen botlarınız batıyormuş bunu ögrendiniz dimi.Peki bu botlarınızın amacı ve gayesi itibariyle kaç havaya kullanılması ve aliminyum saçlarının garantisi veya teknik özelliği icabıyla bu botların 5-6 havalarda kullanılması garanti edilmiş.eger bu bot belirtilen şartaların üstünde bir hava şartlarınla karşı karşıya bırakılıyorsa burda kusur botlarınmı yoksa bu kurumda bu işlerden sorumlu olanlarınmı.
Soru 2:Bu botların emtu makina KVM sistemli ve Water boat sistemli olduğunu biliyoruz ve kurumunuzda özel sökterde 20 parça gemiyi 2 kişi her türlü sorununla ilgilenirken sizin kurumunuzda Yüksek okul mezunu yani sizin okulun denizcileri ile kara kadronuz elinizde bulunan gemileriniz için 60 70 kişi karada görev yapan deniz kadrosuyla şişirilmiş olmasına rağmen hata yapma oranın düşük olması gerekirken bunun böyle olmadığı ve üstlerin söylediği her şeyin yanlışda olsa dogruymuş gibi kabul edip uygulatmasının vermiş olduğu vahim bir kazadır. Bu botların o hava şartlarında Şile limanın jeolojik yapısı itibariyle o botun ordan çıkamıyacağını anlayacak teknolojiye ve izlemeye sahip bir kurumun o botu ordan çıkarması veya çık demesi bile yanlıştır.dimi.
3-İlk önce kurumunuzun personeli ve mal güvenliğiniz öncelikli olması gereken ana kuralar varken gerek limanın durumu gerek havanın ve kullanılacak aracın durumunu değerlendirdiğimizde bu botun ordan çıkarmaya çalışılması ve buna hazırlanması ve ayrı personelle donatılaması o botun ilk sorumlusunun vermiş olduğu rapor veya karara saygı gösterilmediği gibi o gitmiyor başkasını bu konuda görevlendirmek eylemi işine girmek ve uygulamak kurumunuzda bulunan yanlış uygulamaların ve düzenlemelerin ve hatalarınızın en önemli göstergesidir.
Bunların sebepeleri aşadadır.
1-O hava şartlarında Şile limanından çıkılamıyacağını bilinmesi gerekirken ve görsel ve dijital ortamları gördüğünüz halde veya kiriz odasında görmenize rağmen o botunuzun ordan çıkarma talimatı vermek bir hata ve kusurdur.
2-Kullandığınız botların teknik özlelikleri itibariyle bu hava şartlarında kullanılmaması gerektiğini bilmeniz gerekirken bunları görevlendirmeniz veya bu eylemde bulunmanızda gerek makinelerinin özellikleri itibariyle bu havalarda kurtarmayı bırakın yardıma talep eden olacak manevradan aciz konumuna düşeceğini bilmeniz ve bu konularda daha önce yaşanan makinelerin stopa çekme sebep ve unsurları varken bu görevlendirmelerin yapılması kurumunuzda çalışanların can güvenliğini riske attığı gibi mal güvenliğinide riske atan görev sorumluluğunuzdur.
3-Şilede vardiyada bulunan botun sorumlusu 3 defa vermiş oldugunuz yanlış talimatı uygulama teşebbüsünde bulunmuş olup yapmış olduğu denemelerde şile limanından çıkamamıştır.Bu personeliniz dışarı çıkamayışı şile limanın ve teknenin teknik şartları ve hava şartlarıyla mümkün olmadığının kanıtı olması.
4-Bu botunuzla çıkamayan ekibi alıp tekrar başka ekip atamanız ya bu botunuzdaki ekibinizi yeterli bulmadığınızı gösteren eylem olup demekki kurumunuzda bu teknelere atadığınız bazı ekiplerin bu tekneleri kullanmaya yeterli olmayan ekiplerle donattığınızı ortaya koyan başka bir hatadır.
5-Şile limanından o hava şartlarında kullanılacak ekipmanın ve ekibin şile limanın jeolojik özelliği ve yapısı itibariyle bu botun burdan çıkarılmaması gerekirken çıkarmaya kalkılması kurumunuzdaki bu düşüncede olanların hatası olup insanların ölmüne ve mal güvenliğini riske atan uygulama eylemle fiili olup kuruluş ve yasal mevzuatlara aykırı suç fiilidir.
6-İlk önce kurumunuzda bulunan bu konuyla ilgili uzmanların şileden çıkış talimatı vermemesi gerekirken Talimatı veren ve uygulatma fiilini içerdiği için oluşacak kaza ve hasarlardan 1 derece kusurludur.Botun sorumlusu da bu eylemi hayata geçirmeme hakkı varken hayata geçirmişse ve sonuçta kaza ve hasar oluşmuşsa o da bu eylemi gerçekleştirdiyse kusurludur.
6-Şilede bulunan 1 ekibin çıkamadığı göreve 2 ekibi seçmek ve bu eylemi uygulamaya koymak ve uygulatmak kurumunuz idaresindeki baskıcılığın ,bilmişliğin,gösterişin ortaya koyan eylem ispat eden unsurlar olup can ve mal kaybına sebebiyet veren fiili içerir ve bunların sonucunda birinci derece suçlu olan bu görevlendirmeleri yapanlar ve uygulatanlardır.
85.103.187.34
lalezar
20 Aralık 2012 Perşembe 10:46
boş işler
arkadaşlar burada şehit kişler konusunu saptırıp müfettişler gibi sorgulama yapılıyor eğer sıkıntılarınız varsa bunun paylaşma yeri burası değil bizzat ilgililerdir.mert olunuz yalan yanlış aslı astarı olmayan şeyleri sadece görmek istediği şekilde görüp anlayıp yazıyorsunuz.İhanet etmeyiniz ekmek teknenize
88.253.12.67
Serdar Yücel
19 Aralık 2012 Çarşamba 12:41
Biraz şahsiyet
Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve yakın çalışma arkadaşları kendi aleyhlerine bir yazı çıktığında bazı çalışanlarına kendi lehlerine yorum yapmalarını buyuruyor. Bu beklentisi olan çalışanlar ise hiçbir derin bilgiye sahip olmadan körü körüne buraya savunucu yorumları yazıyorlar. Ne yazık! Ve ne şahsiyetsiz bir insan profili. İlerde sadece kullanıldığını anlayacak bu şahıslar, ama geç olacak. O zaman maşa olmanın da suça ortak olmak olduğunu görecekler. Maşayı tutanlar sana belki bir koltuk verir ama ömür boyu seni rahatsız edecek duyguların olacak çünkü bütün Kıyı Emniyet çalışanları ibretle izliyor olanları, haklının değil gücün yanında olanları.
94.122.16.132
Asalet
19 Aralık 2012 Çarşamba 00:16
Kaptan Ogün Çevik'e
Kaptan ogün bey aşadaki soruların cevapları ve belgelerini recep beye ileticem ve lütfen o belegeleri yayınlasın herkes görsün gerçekleri ve Allah inancı olanda vicdan olur doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilecek vicdan olmalı sizde eger varsa aşadakileri okuyunca hatırlarsınız

1-İdda edilen kurum çalıaşanı rahmetli Turgay SARIBOGA ankaraya 2010 yılında iletmiş olduğu yazılı taleplerinde hangi konulardan rahatsızdı kurumla ilgili bu ilerde soruşturmada öne çıkacak bir delil.
2-Bu yazışmadan dolayı Rahmetliyi makamına çağırıp fırçalayan kimdi.
3-Size göndereceğim belgelerde görüleceğe üzere bu kurumda anket çalışması yapılmış ve bu anket çalışmasında personelin yazmış olduğu sorunların en başlıcası ayrımcalık, eşitsizlik, baskı, ve mesai, promosyon paraları yer almıştır bu belgelerde savcılık için 2 delil olacak ve bunlarda yazılı olan ve size ileteceğim belgeleri yayınlayında Kaptan ogün hangi rüyada olduğunu anlasın.
3-Can kurtarma amaçlı dizayn edilen ve kullanılan botların ne amaçlarla kullanılıp milletin parasının genelge ve mevzuatlara aykırı kullanılarak çarçur edildiğini herkes ögrensin.
a.kıyem 3 botu her gün kadiköyden kalkıp bogaz çıkışına 3 veya 4 sefer pilot rotosyanu yapıyor saatte yakıt sarfiyatı 700 Lt.dir
b-Kek 3 botu banka promosyonunda personele atılacak kazığın veya ihalenin personelin değil işverenin menfatine çıkacak şekilde olması için salı pazarından alınıp sosyal tesislerin yakınında bulunan ido iskelesine vakıf bank personeli çıkarılıyor tesislerdeki kamera kayıtlarına girmemesi için ido iskelesi ikramlardan sonrada tesislerden kek botla alınıp salıpazarına götürülüyor.
c-Yine bogazda O. E. gezi teknesinden alınıp kek botunla istediği yere bırakılıyor.
d-Beyoğlu adliyesinde görülen dava ve soruşturmaları etkilenmesi için bazı savcı ve hakimler karaköyden alınıp sosyal tesislerde misafir edilip ağırlanıyor sonra karaköye bırakılması.
e-Tüm bu cana kurtarma botu kaptanlarına yukarda belirtilen mevzuat dışı uygulamalarda jurnallere ''Genel müdürlük emrinde '' yazılması talimatınla bu uygulamlar gözden saklanıyor , gemi jurnallerini tutan kişilerde bu yazdıkları yalan beyanlardan dolayı ilerde suçlanabilecekleri ,kaldıki bu tür uygulamala ,gerek kurumda çalışan bürokratlarının
okul arkadaşlarının düzenledikleri tekne gezisinde kavga çıkmasına veya annelerini almaları gibi binlerce resimli ve görsel kayıtlarla ortaya konulacak hususlardır.
4-BU MADDE ÖZEL İSİM İÇERDİĞİNDEN DOLAYI YAYINLANMAMIŞTIR...
5-BU MADDE ÖZEL İSİM İÇERDİĞİNDEN DOLAYI YAYINLANMAMIŞTIR...
6-Sosyal tesilerde ağırlanan misafir ve özel arkadaş ve dostların yedikleri içtiklerinin sonucunda oluşan sosyal tesislerdeki açıklarıda kurum içindeki orayı kiralayan ve oragnizasyon düzenleyen personele yamamaya kalkan tahkikatlarla soruşturma açtıran ve üstünü kapattıranlar.
7-Kurum içinde kurulmuş olan etik kuruluşunda görev yapan bazı kişilerin etik ilkeler mevzuatındaki gerek kurum içi gerek adli işlemlerde sabıkalı kişilerden oluşması bu yapının etik ilkelere deil kurumun başındakinin istediğini uygulama gücünü elinde bulundurmasının ana temelini ortaya koyan başlı başına unsurdur.
8-Promosyon komisyonu üyelerinin bazılarıda etik kuruldaki gerek kurum içi gerek adli işlemlerde sabıkalı kişilerden oluşturulması bu sisteminde doğru işlemediğinin ana göstergesi olup yapılan promosyon sözleşmesini dahi personelinle payalaşmayacak kadar gizlenmesi bu konuda önemli sır perdesidir.
85.103.184.206
İlahi adalet
18 Aralık 2012 Salı 22:49
Kaptan Ogün Çevike
ya sen kurumda yaşamıyorsun ya sen uyuyorsun ya sen birlerine tepsi sunuyorsun aşadaki soruları yanıtla bende sana adam diyecem .

1- İstinyedeki VTS istasyonunda D. Koç Er Senin daire başkanın hizmetinden alınıp verilmesinin talimatını genel müdürün vermedimi.
2-Bunlara yönetim kuruluyla verilen kadro neden geri alındı (D. Koç Er )
3-VTS derneği altında acentalardan toplanan paralar neyin nesi.
4-Vts operetörü olarak 4 vardiya göreve yapan sizlerin içinde bir birey olarak allahtan bahsediyior ilahi adalet diyorsunuz o zaman siz 8 saat çalıştığınız resmi verilere göre hak etmediğiniz mesai ücretini alanlardan değilsiniz ,yani deniz personelinin üstünden ankaradan çıkarılan mesaiyi almayansınız öyleyseniz biz duymadık öyle bir kahraman söylerseniz bizde ögreniriz.
Merak etmeyin yakında hepsini ögrenecez siz anlatmasınız bile her şeyin hesabı sorulacak o kuruma onları atayanlar atadıkları gibi alamayıda becerecekler bunu yakında hep beraber görüp yaşayacaz
85.103.184.206
Kaptan Ogün ÇEVİK
18 Aralık 2012 Salı 20:07
Yapma ya..
Sayın Can Kaptan,

Gerçi ben sizi tanıyamadım ama siz anladığım kadarı ile VTS'de görev yaptığımı da biliyorsunuz beni de sanırım birazda olsa tanıyorsunuzdur.Ha bundan da memnuniyet duyarım korkacak bir şeyimiz yok EVEL ALLAH.
Can kaptan,sanırım VTS'de yaşanılan sıkıntı ve mevzuları müsaadenizle ben sizden daha iyi bilirim ve değerlendirebilirim.Dolayısı ile o bizim özelimiz bırakın bizde kalsın, kaldı ki burada mevzu da bu değil.Onu bir geçelim (sakın öküz altında buzağı aramayın çünkü bu konu sizi gerçekten ilgilendirmiyor)
Elmalar ile Armutları karıştırarak yola çıkarsak hiç bir şeyi çözemeyiz ama maksat zaten bağcıyı dövmekse her şey karıştırılır o da mübahtır.Ama beni buna alet edemezsiniz.
Her neyse söylemek istediğim sadece şu,çok açık seçik bir şekilde kurumumuza yönelik ardı arkası kesilmeyen,yalan yanlış suçlamalar söz konusu yine
ben aynı şeyi söylüyorum ; Bu kurum hepimizin, bu kurum çok önemli işlere imza atan ve atacak olan önemli bir kurum,böyle güzide bir kuruma ,böylesine fütursuzca üstelik bu kadar hırs ve hınç ile saldırılırsa günah olur ve vebaline de ortak olunur.
Elimizdeki değerlerin kıymetini bilmemiz lazım ama biz millet olarak maalesef bu konu da çok çok kötüyüz,neyse..
Bence ıskaladığımız diğer mevzu da,şu yorumları okurken ben hicap duyuyorum ya bu neyin nefreti neyin kini, nasıl bir hınç'tır ya ? Kurtarma'ya kalksak kabahat çıkmasak yine kabahat (yat Allah yat orada insanlar ölüyor, KE yatıyor denirdi)Rahmetli Cemil Kaptan ki nur içinde yatsın şimdi kahraman bir kurtulsa idi emnin olun medya onu da günah keçisi yapardı o hava da nasıl çıkarsın diye.Her şey pamuk ipliğinde ve bir kalem ucunda bence bu şekil yanlış çünkü kolay ve ucuz..Kimse o gemilerin kondüsyonlarına dair bir satır yazmadı çok azı hariç dökülüyorlar,substandart bence az kalır.Winter season'da,Karadeniz de nehirler buz tuttuğunda ne kadar Volgobalt,Volgoneft ve Baltisky varsa hepsi hop aşağıya.İlk havayı Karadeniz'de yiyorlar.İnanın 7/8 havaya bile dayanamıyorlar .Son 10 yıl da Türk Boğazlar bölgesinde,kırılan ve batan gemilerin % kaçı bu bahse konu gemiler biliyormusunuz ? Gemi battı haberini her duyduğumuzda,bayrağı,dili,dini ne olursa olsun yitip giden canlar için nasıl kahroluruz bu acı tarif edilebilirmi ?İşte esas çözülmesi gereken bu.Bu tabutlarla, her sene onlarca insanın ölüp gitmesine bir şekilde engel olabilmek,neler yapabiliriz nasıl engelleriz onları ortaya koyabilmek.Tabii ki bu arada kendi özeleştirimiz yaparak var ise yanlışları ve eksikleri düzeltebilmek ve en iyisi olabilmek için çalışmak.
Bu tarz bir platformda ilk kez böyle peş peşe 2 yorum yazdım bu ikincisi aynı zamanda şimdilik sonuncusu.
Tüm şehitlerimiz nur içinde yatsın,mekanları cennet olsun.Önce ALLAH'a sonra bizlere emanet etmiş oldukları geride kalan aileleri içinde kendi adıma daha çok yapacak şeyimiz ve bir dolu borcumuz olduğunu bir kez daha vurgulayarak hiç olmazsa bu konunu polenik konusu edilmemesini istirham ederek ,herkese saygılar sunuyorum.
Ha bu arada emin ol maksat kimseye hiç bir şey yedirmek değil.Biz sadece işimizdeyiz,işimizi bilir-sever yaparız ,yani ALLAH'ın izni ile de bırakmaya niyetimiz yok.
ALLAH tüm denizci dostlara selamet versin.
213.43.49.186
Mahmut Öztenar
18 Aralık 2012 Salı 18:51
BÖLGESEL SAVCILIĞI AŞAN KONU
Şile'de meydana gelen elim deniz faciası ve rahmetli olan personel hakkında başlatılan incelemenin muhatabı bölgesel savcılık olmamalıdır.
Spesifik ve Devlet, Denizcilik Bakanlığı,Kıyı Emniyeti gibi kurumları daha çok bağlayan bu hassas konuyu tabii ki Yargının daha üst ve bağımsız bir birimi incelemelidir.Rahmetli olanlar Türk bayrağına sarılıp defnedilecek,sorumlu hisseden üst düzey yönetici Kaptan çıkmasaydı hiçbir zorunluluğu yoktu,ama o bir kahramandı diyecek cenaze defnedilip evlere gidilecek.Bu lokal ve bölgesel bir durum olarak algılanmamalı ve bundan sonra olabilecek benzer durumları bertaraf etmek için çok boyutlu ve kapsamlı bir araştırma yapılıp müsebbib olanlar bulunup cezalandırılmalı ve bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için tedbirler alınmalı ve bunlar yönetmelikle kayda geçmelidir.Yoksa Şile Savcılığı lokal olarak inceleme yapıp Ahmet, Mehmet suçlu;al sana şu kadar ceza dese;ne geri gelir ne hallolur.Şile deniz ve limanına uygun olmayan Kurtarma botu olarak o limanda çalışmasına izin veren iş bilmez sorumluları bulup onları sorgulamak Meclis araştırması yapmak en doğru yol.
176.238.163.96
Kaptan Can Ulak
17 Aralık 2012 Pazartesi 19:19
Zulüm baki kalmaz
Ogün kaptan, her konuya cevap verileceğinizi söylüyorsunuz. Pekala savunduğun genel müdürün Mehmet Genç'in cenazesine neden gitmedi. Cemil kaptanın cenazesine neden 10 koruma ile gitti. Bu suçluluk psikolojisinin en bariz göstergesidir. Kıyı emniyetinde ciddiyetsizlik yönetim anlayışındandır. VTS operatörleri tehdit edilmedi mi? onlara zulum yapılmadı mı? bunlar sizin başınızdan geçmedimi... Bırakın bu işleri kimse artık yemiyor...
85.96.32.42
ARİF ALTU
17 Aralık 2012 Pazartesi 10:50
TAZMİNAT
AYRICA YARGININ OLAYIN ÜZERİNE GİDİP,YÖNETİMİN ZORLAMASINDAN (KUSURUNDAN) DOLAYI, KURUMUN GÖRDÜĞÜ MADDİ-MANEVİ HASARIN VE ŞEHİT OLAN DENİZCİLERİMİZİN AİLELERİNE ÖDENECEK TAZMİNATIN, OLAYIN SORUMLULARI TARAFINDAN KARŞILANMASI GEREKMEKTEDİR.
88.249.167.129
ARİF ALTU
17 Aralık 2012 Pazartesi 10:44
KIYI EMNİYETİ YÖNETİMİ KARAYA OTURMUŞTUR.
ACİL DURUMLARDA FİİLİ HİÇ BİR PLANI OLMAYAN, BAKANLIĞIDA İSTEDİĞİ GİBİ KULLANAN VE YANLIŞ YÖNLENDİREN, MEDYAYIDA İSTEDİĞİ İSTEDİĞİ GİBİ HABER YAPTIRAN, PERSONELİNİDE KANUNSUZ (DERİN DEVLET EDASIYLA ) TEHDİT EDEN, YÜKSEK MAAŞ VE ÖDENEKLERE SAHİP OLAN, DEVLETİN MENFATİNİ GÖZETMEKSİZİN,KURUMUN PARALARINI SANKİ KENDİ MARİFETLERİYLE KAZANDIĞINI ZANNETİP, İSTEDİĞİ GİBİ HARCAYAN, BİR KURUMUN KARAYA OTURUŞUDUR BU. UNUTMASINLARKİ ÜZERLERİNDEKİ OTURTUĞU KOLTUK, GEÇMİŞ VE GELECEK OLAN İNSANLARIMIZIN VE ŞU AN YAŞAN 75.000.000 VATANDAŞIMIZIN HAKKI OLDUĞU UNUTULMAYA. BU SEBEBLE ARAMAZDAN AYRILAN TÜM DENİZCİLERE ALLAH RAHMET EYLESİN. DUALARIMIZ ONLARLA...
88.249.167.129
Kaptan Ogün ÇEVİK
17 Aralık 2012 Pazartesi 09:29
lütfen artık yeter sayın Canpolat
Sayın Canpolat, bizce de artık yeter, lütfen bu kadar yeter. Çünkü emin olun ki, yazdıklarınızın hepsine verilecek bir cevap olduğunu aslında siz de çok iyi biliyorsunuz ama yine de ne hikmetse kendinizi bir şeyler yazmak zorunda hissediyorsunuz lakin kusura bakmayın ama bu tefrika artık YALAN HİKAYESİ'ne döndü, yeter. Dün Çakıl köyünde rahmetli kahraman kardeş Mümin'in cenazesindeki yüzlerce kişiden biri idim. Kabullenilmesi ne zor bir ölümdü,CENABI ALLAH böyle taktir etmiş , elden bir şey gelmiyor diyorsun ama o kadar sarsıcı, o kadar ağır bir cenaze idi ki,nasıl anlatılır bilmiyorum. Rahmetlinin babası ve dedesi yine nur içinde yatsın sevgili rahmmetli
Cemil Kaptanın abileri, akrabaları nasıl büyük durdular, o nasıl edep, haya ve sabir idi anlatamam. Sarıldık, öpüştük, helalleştik. Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın.
Ne bir polemiğe sebep olmak ne de hepimiz bu kadar üzülmüşken, üzüntüye üzüntü ve kırgınlık katmak istemiyorum ama bazı şeyler var ki bekledim birileri artık bir şeyler söylesin diye ama söylenmedi..
Sayın Canpolat, hiç uzatmadan bu kurum çok düzgün ve iyi bir kurum ve herşeyden öte bizim, sizin kurumunuz yapmayın el insaf , artık yeter. Sayın yorumcu dostlar, acı hepimizin acısı ama ateş düştüğü yeri yakar, emin olun ki yanan yer bile çok daha sağduyulu, çok daha sabırlı.
Sonra sevgili yorumcular, yine emin olun hepimiz fırtanın ne olduğunu biliriz. Biz meslek icabı, günah keçisi olmayıda biliriz,yine biz mazlum'u, masum'u da çok iyi biliriz çünkü ziyadesi ile o masum ve mazlum ve günah keçisi zaten biziz.Çok şükür vicdanımız da , merhametimiz de var çok şükür var, haksızlık etmeyin ne olur günahımıza girmeyin. Konuşma kayıtları , görüşmeler silinecek denilmiş rahat ol burada öyle şey olmaz, bu paranoya seni üzmesin burada olmaz.
Son sözüm, hepimize ALLAH selamet versin RABBİM bir daha böyle acı yaşatmasın, şehitlerimiz NUR içinde yatsın.
88.249.166.12
Kaptan
17 Aralık 2012 Pazartesi 09:03
KAZA İNCELEMESİ
Teknik olarak Vukuya bir şu uyu uydurmaya çalışanlar mı var?Bunlar bu iş için mi görevlendirildiler? Hem şu uyu vukudan bahsediyorlar. Hemde yorumlarında "açık kusur da gemi ile ilgili 1. derecede görevli olanlardır" diyebiliyorlar.Uçak düşer pilot suçlu, Hızlandırılmış tren hızlandırılmamış yolda kaza yapar lokomotif sürücüsü suçlu, otobanda yürüyen birisine çarpan otomobil sürücüsü suçlu, gemi batar kaptan suçlu bu vukularda başka suçlu yok mu? İnsanı insan yapan vicdan ve Allah korkusudur değil mi? Kendinden kaçamazsınız arkadaşlar. De kek sadece verilen talimatlara göre mi dekik raporu hazırlarlar veya vukuya şu uyu mu uydurmaya çalışırlar? Hazırlanacak bu rapor olayın aydınlatılması için değil kapatılması için mi hazırlanıyor? Daha neyi hazırlayacağını bilmeyenlere büyük hesap var her bir tarafta! Bu De Kek o zaman ne şiş yansın ne kebap, suya sabuna dokunma!!! Falan filan bir rapor öyle mi? Yerin altı da var bu işin sonunda. Mahkemeyi yanıltabilirsiniz ya vicdanları, ya Allah'ı yanıltabilir misiniz siz hiç? Ben 20 yıl kaptanlık yaptım. Bir çok kaza araştırmasında bulundum.Böyle bir şey hiiiiiiiiiç görmedim.Eğer bu De Kek raporuyla mahkemeler ve IMO yanıltılırsa, yanıltanlarda bu işin sorumluları olmayacaklar mı? De Kek
193.255.19.208
.........
17 Aralık 2012 Pazartesi 08:24
SAYIN SAVCIM
SAYIN SAVCIM İZNE ÇIKACAĞIN MI TUTTU HAYIRDIR, SENİNDE ÇOLUK ÇOCUĞUN VARDIR BAK ÇIKAR BUNUN VABALİ
212.98.208.105
orhan aksoy
16 Aralık 2012 Pazar 22:51
aynı kurumdan emekliyim
yıl 1996 aynı pozisyonu ben yaşadım...çıkılamayacak denize çıkmam istendi..çıktım boğaz ağzından geri döndüm...günlerden cuma idi bana pazartesi gel ifadeni ver denildi..diğer bot taki arkadaşı görevlendirdiler..arkadaşımız çıktı..bot ağaçlıda karaya oturdu..bir arkadaşımız yaralandı..bunlardan ders alınması lazım..maalesef çıkın diye emir veren kaptan arkadaşlarımız bir gün bile denizli fırtınalı havada denize çıkmamışlardır..
85.97.29.25
iyi bilen
16 Aralık 2012 Pazar 16:48
deniz şehitleri
ARTIK YETER CANBOLAT BİRŞEYİN FARKINDA DEĞİLSİN DEVLETİN KURUMUNU VE ÇALIŞANLARINI YIPRATIYORSUN NEDİR BU KADAR UĞRAŞIN.YARDIM YAPILIYOR BU DURUMU BİLE ÇARPITIYORSUN KURULUŞ GÖREVLERİNİ BAŞARI İLE YÜRÜTÜYOR MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR. KURUMUN YÖNETİCİLERİ ASLA VAHİM DURUM OLSUN İSTEMEZ RİSKLİ GÖREVLER BUNLAR ZAMAN ZAMAN BEDEL ÖDENEBİLİR BUNUDA YÖNETİCİLERE MAL ETMEYİN LÜTFEN
88.253.19.238
NUR
16 Aralık 2012 Pazar 16:24
ALIŞTIKMI?
ŞEYTANIN BİLE YOLUNU BULAMADIĞI EN ZİFİRİ KARANLIKTA,SADECE MAZLUM VE MASUMLARIN UĞRADIĞI ZULMÜN ÇAMURUNDA, TABUT GÖRMEYE ALIŞTIKMI?
141.196.141.116
deniz
16 Aralık 2012 Pazar 14:38
geçer geçer.....
ilkin can kurtarmaya giden personelin,kendi canı için emniyetinde giyeceği elbiseler,aldığı eğitim,ikincisi gideceği araçların,denizdeki konumları nedir?bu yanlız denizde değil,hava kurtarma araçları,sahilden denizdekilerin kurtarmadaki araç gereçler.deniz,fırtına,deniz ile sahilin birleştiği yerin konumu.bunlar hepsi eksik,yoksun.insan değeri canın ilkin kendisine ne verildi.maalesef bunlar olmadıkça,masa başındakiler oturdukları yerde emir vermek ne güzel.girecek mi gözlerine uykular,kalplerindeki huzur vicdan rahat mı acaba.bunlarda geçer bunlarda geçer...
176.240.101.186
yılgın
15 Aralık 2012 Cumartesi 23:02
adaleeettt
zor bir şey değil telefon telsiz görüşmelerini geriye dönük dinlensin olay meydana çıkar ama silindi ulaşamıyoruz yalanını lütfen söylemeyiniz ....
88.254.166.145
ahmet kaptan
15 Aralık 2012 Cumartesi 20:14
Gonullu kurtarma ve Vicdan
Maalesef cok aci bir ortam. Gercek su ki SAR ya askeri ya da gonullu olarak gelismelidir. USCG, ve RNLI biri askeri digeri tamamiyle gonullu birer SAR organizasyonu. Turkiyede bu mevcut durumun degismesi gerekir, bu meslegin memuriyetin de ustune cikmasi gerekir. Araclar ve gerecler modernize edilip, gonullu veya askeri-gonullu insanlik mesuliyeti alan kisilere profesyonel egitim verilmelidir. Astoria, Oregondaki USA (USCG) Sahil Muhafaza SAR okulu buradan gidecek profesyonel gonulluleri elbette egitecektir. Bunlar bir profesyonel cekirdek olusturarak buradada egitilmis egitimciler olarak bu egitimi oraya gitmedende ileride verebilirler. Yeterki yardim isteyiniz cozumler var vede gelecek kurtulabilir. Insanlar degerlerine kavusabilir ve denizciler de emniyetle ve selametle seyirlerine devam ederler. Yeterki gelecek duzgun kurulsun...
88.249.167.82
Hasan Genç
15 Aralık 2012 Cumartesi 19:32
Adalet İstiyoruz
Savcılar nerelerdesiniz... Adalet nerede, Devlet nerede? Biz adalet istiyoruz...
85.96.32.42
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim