• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

Yorumlar

"4. Murat Kanunları KEGM’de hayat buldu" haberine ait tüm yorumlar


FeritGERİM
19 Aralık 2012 Çarşamba 10:04
ZORBA
DÜRÜST OL ÇIK ORTAYA O GÜN PERSONELİMİ BEN ZORLA GÖREVE GÖNDERDİM KORİDORA ÇIKIP TELEFONDA AVAZIM ÇOKTIĞI KADAR BAĞIRDIM CEMİL KAPTANI ÖLÜME GÖNDERDİM DE DEDE DELİKANLILĞIN MEYDANA ÇIKSIN AMA BEN CEMİLLE ENSON KONUŞAN KİŞİ OLARAK BUNLARI BİLİYORUM VE GEREKLİ YERLERE SÖYLEDİM BU VEBALİN ALTINDA KALICAKSIN SAYIN ORAKÇI OĞLU
85.103.116.192
Nezihe aydın
14 Aralık 2012 Cuma 23:26
Sorulması gerekenler
KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRÜNE SORULMASI GEREKENLER.

1-Deniz personelinin koruyucu elbise mebusatlarının 5 yıldır niye vermekten acizsiniz.
2-Siz ''Aslanlarımıa dokunmayın diyorsunuz'' aslanlarınızı çok sevdiğinizi ve deger verdiğinizi söylüyorsunuz.Öyleyse gemiciklerinizi (P&I) sigorta yaptırıyorsunuzda personelinizi yaptırmadığınız dan sizin için canların önemi olmadığı açık ve seçik ortada olduğunun önemli unsurudur.
3-Atv de yayınlanan Savaş AYIN programaında Savaş ayın programına çıkarttığınız ve bogazda tur attırdığınız botunuzda ölen insanları can yeleği olmadığından dolayı öldü demiştiniz savaş ayın programı için seçtiğiniz ve kurduğunuz kaptan ve makinisti can yeleği takmadığı ve sat eğitimi gibi çalışanlarının eğitim aldığını dile getiren ve balık adam eğitimi tüm personele verdiğini söyleyen kapatanınıza soruşturma açmalısınız hem can yeleği takmadıkları hemde yalan beyanda bulundukları için ama açmassınız çünkü sizin kurduğunuz ve haber yaptırdığınız ekip olduğundan.
4-Yine kurtarma oprasyonu için 2012 senesinde karadenize çıkardığınız Gemi Kurtaran gemisinin hava şartlarından dolayı demirini kesip bırakmak zorunda kalan gemi kapatanı Levent GÖZLÜ'ye emekli olsun gitsin diye ihtiyatlarda bekletip baskı yapmadınızmı.
5-T.D.İ.ait Yakıt 1 Gemisinin kapatanı çekersem batar dediği yakıt 1 gemisi için siz çekin ben ne diyorsam o deyip çektirmedinizmi.
6-Yakıt -1 battıktan sonra teftiş kuruluna yazılı soruşturma talimatı verip ,Gemi kapatanın jurnal kayıtları ile yazmış olduğu kaptan raporunda Genel müdürün talimatıyla çekiliyor ibaresinden sonra teftiş raporunuz niye tamamlanmadı ,soruşturma iptal edildi.
7-VTS opratörlerinin kurumunuza açmış oldukları davadan dolayı açanlara baskı yapmadınmı ,sizlerin hatasından dolayı kurumun kasasından kaç parayı heba ettiniz.
8-Kireç burnu ile ahırkapı fenerlerinin yanlarında bulunan evleri restore ettirme bahanesiyle yaptırıp yatak odası döşetirmenin sebepleri ve burayı senin ekibinde bulunan kimler garsoniyer olarak kullanıyor.
9-Sosyal tesislerde şahsınız kullanımında olan üst kattaki yatakhane ne amaçla yapılmış ,masrafları nerden karşılanmıştır.
10-Genel müdür yardımcısıyken makam odanızın arakasınadaki çay ocağını kapattırıp yatakhane yapmanızın sebepleri nelerdir.
11-Etik kurulu olarak seçtiğiniz kurulda bulunan üyeleriniz sicilleri bozuk haklarında yargı cezaları olan kişilerden olması sizce etikmi ve bunları kullanmak için özelliklemi seçtiniz.
12-Yaptırmış odluğunuz .......milyon euraya mal edip övündüğünüz yakıt toplama geminiz amaç ve gayesine göre uygun yapılmadığı 4/5 hava şartlarında bu göreveleri yapamayacak bir gemiyse bu ..... milyon euranın kim bedelini ödemeli.
13-Yaptırmış olduğunuz gemilerden bazılarında kabul heyetinde bulunan kişilerin yetkilerini ve görevlerini eksikleri iyi tespit ettiklerinden dolayı görevden aldınız.
14-Bu yaptırdığınız gemilerin teslim heyetinde bulunan kişilerin hep aynı olması ve kızak görevde bulunan kişilerden seçilmesi sorunlu, kusurlu hataları göstermemelerinden dolayı aynı kişilere bu görevleri yüklüyorsunuz.
78.174.113.55
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü çalışanı. R.ÖZALP
14 Aralık 2012 Cuma 01:02
Çalışan personelden zorla kesinti yapılmıyor..
Haberi ve yorumları okuyunca haksızlık yapıldıgını gördüm personel maaşlarından zorla kesinti yapılmıyor.Ben 11 yıldır kıyı emniyetinde çalışıyorum.şimdiye kadar maaşlardan yardıma muhtaç personelden yardım amacıyla kesilen paralarda uygulanan usul Mali İşler daire başkanlıgından bütün birimlere gönderilen yazı yardım yapmak isteyen personele imzalatılır.yardım yapmak istemeyen personel dilekçe verirdi.Bu bahse konu kazada hayatlarını kaybeden personel içinde aynı usul uygulanmıştır.Bence bu haber yayından kaldırılmalıdır.ÇÜnkü personelden zorla kesinti yapılması söz konusu degildir.Haber doğru degil..
46.196.158.202
derviş
13 Aralık 2012 Perşembe 10:35
ne söylenebilirki.
Bunlar kurtarma amacı ile gönderilen kurtarma botunun şilede kayalarda parçalanmasına yol açan bilgisizliğin,cehaletin,insan hayatını dikkate almamanın üzerini örtmeye yönelik beyhude çabalar.Sayın genel müdür bu konuda tasarrufyapabilmesi için hukuken ve idari olarak yapılacak soruşturmalardan sonra herhangi bir kusuru olmadiği ortaya çıkarsa, ancak o zaman bu konu ile ilgili olarak bir işlem tesis etme hakkı ortaya çıkabilir. Yoksa bu konuda kamu vicdanı yaralıdır.Ölenlere allahtan rahmet geride kalanlarada allah sabırlar versin.Kaza ile ilgili sorumluların ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.
78.161.241.239
Özlem
13 Aralık 2012 Perşembe 09:10
YAZIK
Cok üzgün olduğumu belirtmek isterim öncelikle. sonrada yardım kesintilerinin Kıyı Emniyetinde ilk defa yapılmadığı, çok defalardır yapıldığını belirtmek isterim,kesilmesini istersin yada istemezsin. Kimseyi korumak yada eğer bazı şeyler gerçekse savunmak niyetinde asla değilim, ama bu haberi yapanlar ve yorumculara bir tek şey söylemek istiyorum; hiç kendinizi haberi ve yorumları okuyan ailerin yerine koydunuzmu. insanların canı yanmış en yakınını kaybetmiş, kimisinin naaşına ulaşılamamış, ulaşılabileceği bile belli değilken, böyle büyük bir sıkıntı ve acının içindeyken, biraz argo kaçacak ama sizin paranızada, yardımınızada ........ demezmi demiyekmi. siz olsaydınız sizin başınıza gelseydi Allah göstermesin kimsenin başına da vermesin demiyecektiniz. Evet sadece ben böyle bir acıyı yaşayan ailelere cokkkkkkk üzüldümmmmm. cokkkkk üzgünümmmm. çünkü bir şarkı sözü gibi GİDEN GELMİYOR SENİN YERİNİ HİÇBİR ŞEY DOLDURMUYOR(NE PARA NE MAKAM NE ŞÖHRET)
85.105.48.182
derya
12 Aralık 2012 Çarşamba 22:58
kestiklerinizi hangi kul hakkınla cevap vereceksin
çalışan personele bu kadar baskı,neyinizi artırıyor,personelinize habire yazılı savunma neden istiyorsunuz,personellerinizi huzursuz etmenin amacınız size ne kazandıracak,sesi çıkamayan personeliniz size ne hak kazandıracak,sizlere neden telefonla uluşamamaktalar,ulaşmaya kalkanları nasıl hangi hakka dayanarak dolaylı yoldan cezalandırıyorsunuz,kapılarınız neden kapalı.kapalı kapılar birgün oksijensiz kalır,insanlarla,çalışanlarınla sırtını dönmek nerede olduğunuz değil,yarın nerede olduğunuzda kimin suratına bakabileceksiniz..sahip çıkın çalışanlarınıza,başınızın üstünde tutun insanları,asla küçülmezsiniz,beddua almayınız asla..
176.240.101.186
uzaklardan bir ses
12 Aralık 2012 Çarşamba 17:33
Utanıyorum
Bu konuyla ilgili tüm haber ve yorumları dikkatlice takip edip okudum bir yüksek denizcilik 1978 mezunu olarak utandım .Nedenmi utandım Uzak yol kaptanı olmuş bir kurumun başında bulunan Salih ORAKÇI'dan utandım bu meslek bu kadar ayak altına düşmediği gibi okul camiamızın adını ve kendisine sunulan nimetlerin farkında olamayıpda gören gözleri yalanlayan,yaptığı hatalarını kabul etmeyip hala su üstüne çıkamaya çalışan Salih ORAKÇI'dan ve buna susan ve göz yuman camimamızdanda utandım,bu canların bedeli koltuktan gitmeyle bir nebze yatıştıracak erdemi göstermemekden şunu anlıyorum sen o koltukta kaldığın sürece bütün yaptıkların ve kirli çamaşırlarını okuyor olacağız ,ama demekki bazıları yapmış oldukları zulüm ve yanlışlarının bedelini eninde sonunda ödüyormuş ve bir gün düştüğün bu kuyudan çıkmanı dilerim ama sendeki bu hırs ve entrikalardan dolayıda çıkamayacaksın ,birinden kurtulsan birisi paçana bulaşacak ,kendi sonunu kendin hazırlamışsın .saygılarımla
85.103.173.155
Emre genç
12 Aralık 2012 Çarşamba 17:12
Mehemet gencin yakını olarak
Sayfadaki haberi ve yorumları okudum kurumda çalışan dostlarıma sordum hayretler içinde kaldım.

Şimdi ögrendiklerimle ve yorumlardan şunu söyleyemek isterim kurumda çalışanların bir çok dürüst namuslu,şerefli,ezilmiş,insanları tenzih ederek bu insnaların paralarını kendi çıkar ve koltuk kurtarma uğruna , bu insanları kullanma sen gerçekten bir şey yapacak yüreğin ve arzun varsa kısa zamanda elde ettiğin evini ve arabalarını satıp bu insanların adına bir denizcilere hizemet edecek halka ait bir sosyal tesis yapta görelim bakalım sende bu yaptığın yanlışlarını ödeyecek kadar aslanlarını seviyormusun .
85.103.173.155
üstad
12 Aralık 2012 Çarşamba 16:19
Kıyem bayan çalışanı
Yazınızı okudum bir çalışan olarak acaba siz kurumuza 70 puanla ingilizce puanınla dışardan usulsüzce atanıp 1 sene gibi sürede taammül ve mevzuatlara aykırı şef,müdür kapsam dışı kadrosuna oturtulup ,özel şahsi sebeplerden dolayı performans ücreti alanlardanımısınız yoksa o bayanın koruma meleği olarak yazıyorsunuz bunları kurumda çaılışıyorsan ya gözlerin görmez ,kulakların duymaz olmuşsun yada sende saltanat kayığında çırpınanların son çırpınasın.saygılarımla
85.103.173.155
kamil kamiloğlu
12 Aralık 2012 Çarşamba 15:13
herşeyin bir bedeli vardır !!!!!!
Her şeyden önce kaybettiklerimize Allahtan rahmet dilerim. Adam denizcidir dokuz denize baş vurur, aylarca evinden barkından sevdiğinden ayrı kalır.Sefere çıkarken "gidipte dönmemek, dönüpte bulmamak" oldugunu bilir.Kimseyi zorla kurtarmacı yapmadılar, tam maaaşla tekaüt denilen işe koşa koşa girdi kurtarma personeli, İskenderunda ki ilk Alemdar gemiisinde ki olaydan beri ciddi bir kayıp yaşanmadı bildiğim kadarı ile kıyı emniyeti.Kurtarma gibi tüm dünyada en tehlikeli bir işinde tabii ki kayıp olacaktır.Tuzlada TPAO olayında. hayatında slop tankını duymamış ama orada canlı canlı yanışlarını tv lerde bir film gibi izlediğimiz insanları yada son otuz senede açık denizde ölenlerin sayısına bakınca bir düşünmemiz gerekmiyormu ?
95.8.178.101
SÜRGÜN
12 Aralık 2012 Çarşamba 15:12
ALLAH KABDAN KABA KOYAR ADAMI
ALLAH KİMSEYİ ŞAŞIRTMASIN AMİN....
141.196.5.161
Gerçek Çalışan
12 Aralık 2012 Çarşamba 13:24
Kendinizi kandırmayın
Kıyı Emniyeti çalışanı diye mail atan arkadaşım. Kenidni kandırma. Salih beyin talimatı ile kapsam içinden 100, kapsam dışından 50 alınacaktır. Tepki olunca, memurlardan 50, tüm deniz çalışanları ve diğer personelden 100 lira toplanma kararı alındı. Bu parayı vermek istemeyen yüzlerce insan var. Yardım edilmeli ama mecbur tutularak Maaşlardan kesilmemeli...
85.96.157.87
KEGM Çalışanı
12 Aralık 2012 Çarşamba 13:19
Salih beyi üzmeyin
Genel Müdürüm salih orakcı masum bir insandır. O sadece personelini düşünür.
85.96.157.87
KIYEM BAYAN ÇALIŞANLARI
12 Aralık 2012 Çarşamba 13:14
YARDIM
SAYIN EDİTÖR KIYI EMNİYETİNDE BU YARDIMA İŞTİRAK ETMEK ETMEK İSTEMEYEN ONLARCASI PERSONEL OLUP KENDİLERİNDEN BU YARDIM KESİLMEMEKTEDİR. HİÇBİR BASKI SÖZ DEĞİLDİR LÜTFEN HABERİNİZİ DÜZELTİN
212.98.208.105
RECEP CANPOLAT
12 Aralık 2012 Çarşamba 13:13
AİLELERE DESTEK
DENİZ HABER AJANSI YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLARAK ŞEHİT AİLELERİNE VERİLMEK ÜZERE (BALIKÇI MÜMİN AKDAĞ'IN AİLESİ DAHİL OLMAK ÜZERE) GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI YAPILACAK BİR YARDIM KAMPANYASINA 1000 TL (BİN TL) İLE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM.
85.96.157.87
EDİTOR
12 Aralık 2012 Çarşamba 13:00
YARDIM KONUSU
İSMİ BİZDE SAKLI OLAN KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ÇALIŞANLARIN BİR TEPKİSİNİ HABER HALİNE GETİRDİK. SADECE MAİL TABANIMIZDA 43 ADET "MECBUR YARDIMA" TEPKİ GÖSTEREN FARKLI IP ADRESİNDEN MESAJ BULUNMAKTADIR. KIYI EMNİYETİ ÇALIŞANLARI YARDIMA KARŞI ÇIKMIYORLAR. MAAŞ BORDROLARINDAN TALİMATLA PARA KESİLMESİNE KARŞI ÇIKIYORLAR. BİR KAMPANYA YAPILARAK "GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI BİR YARDIM ORGANİZASYONU OLMASINI İSTİYORLAR" BİLGİNİZE...
85.96.157.87
çalışan personel
12 Aralık 2012 Çarşamba 12:59
yardım
hiç kimse bu yardıma, genel müdürün baskısıyla yapılmıyor.. en masum insan Salih Orakcıdır.
212.98.208.105
Çalışan
12 Aralık 2012 Çarşamba 12:54
Ben gönüllüyüm
Ben gönüllü olarak veriyorum. Dediğiniz doğru mecbur tutarak vermek istemeyenlerde var. Bunlarada saygı göstermek lazım.
85.96.157.87
kıyıemniyet çalışanları
12 Aralık 2012 Çarşamba 12:50
yardım kampanyası
Sayın Canbolat tamamen gönüllülük ilkesine bağlı kalınarak yapılacak yardımım çeşitli mülahazalarla baltalamayınız. Şehitlerime lütfen saygılı olunuz.
212.98.208.105
Bir bilen
12 Aralık 2012 Çarşamba 12:44
ORAKCI'NIN YENİ OYUNU
Salih Orakcı, şehit olan personelini o kadar çok seviyorsan, cenazelerine niye 10 koruma ile gittin. Niye aileler sana tepkiliydi. Rahmetli Mehmet Genç'in ablası Salih Orakcı'ya hakkımızı haram ediyoruz dedi. Sen zannediyormusun bu aileler senin mecburiyet karşısında topladığın bu parayı alacaklar. Boşuna uğraşma ben Mehmet genç'in ailesini tanıyorum. O parayı almayacak. Boşuna uğraşma...
85.96.157.87
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim