• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

Yorumlar

"Kıyı Emniyeti neden o botu gönderdi?" haberine ait tüm yorumlar


KIYI EMNİYET ÇALIŞANIYIM
17 Aralık 2012 Pazartesi 10:31
BABANMI KURTARDI 4 KİŞİ SAHİL GÜVENLİKL
SAHİL GÜVENLİK ÇALIŞANI NA SORUYORUM OLAYDAN BİR KAC SAAT ÖNCE BATAN GEMİDEN AYNI BOTLA DÖRT KİŞİYİ KURTARDIK ONLARI BABAN KURTARMADI KUSURA BAKMA SİZİN BİZ DÖRT BEŞ HAVADAN SONRA CIKAMADIĞINIZIDA BİLİYORUZ MANEVRA KABİLİYETİ KISITLI DİYOSUN O HAVADA DOĞRUDUR FAKAT BİZ ASLANLAR GİBİ O HAVADA 4 KİŞYİ SAĞ KURTARDIK SAYGILARIMLA
78.188.180.205
BEN ÇALIŞANIM
17 Aralık 2012 Pazartesi 10:21
BİR ÇOK OPERASYONA KATILDIM
BEN ÇALIŞAN OLARAK SAYISIZ OPERASYONLARA KATILDIM VE BÜTÜN OPERASYONLAR BAŞARILI BİRŞEKİLLE YAPILMIŞ OLUP ÇAN KURTARILMIŞTIR BİZİM İŞİMZDE BU OTURARAK YORUM YAPILMAZ SAYIN ALTAYLI VE BASIN BUYURUN DENİZE
78.188.180.205
bir denızci
14 Aralık 2012 Cuma 15:54
gerçekleri göz ardı etmeme adına
liman taşları içinde bulunan şehid arkadaşlarımızın bulunma ve çıkarılması esnasında sonrasında akut orada degildi bilginize
88.251.90.181
turhan bilgiler
11 Aralık 2012 Salı 10:47
mendirek ustundekiler
bu deniz sartlarinda , mendirek uzerine gelenler de onemli bir risk icindedir. olmadik bir deniz gelir ki tamamini supurebilirdi. simdi bundan sonra diyeceklerr ki su siddette ruzgardan fazla firtinada, denize cikilmayacaktir.sorun da boylece cozulmus olacak, giden gittigi ile kalir..
176.237.160.92
Kalemşör
10 Aralık 2012 Pazartesi 22:52
Ders aldık mı?
Olayın sorumluları ile ilgili araştırma yapılıp ceza verilse de ölen öldüğü ile kalacak. Yazıklar olsun. Denizde SAR Operasyonunun hangi araç ve gereçler ile yapılması gerektiği ve ne gibi teçhizata sahip olunması gerektiği çokça konuşulmaya başlandı. Madem hal böyle alın şu ekipmanları bari bir daha insanlarımızı kaybetmeyelim.
Bu arada adam öldükten sonra "kaptan hata yaptı , insiyatif kullandı , çıkmayabilirdi " deniyor ya.... Birisi şu Kaptanın yetki va selahiyetini düzenleyen kanunu kaldırsın da bu tip sorumlulukları adam öldükten sonra üzerlerine yıkmayalım..
78.171.177.150
denizci
10 Aralık 2012 Pazartesi 02:19
kegm
sayın fatih altaylı istihbaratı yanlış yada eksik almıştır.kegm ait şuan fio daki en iyi römörkör olan kurtarma 10 da görev yerindeydi ama bu römörkörlerin oraya gitmesi uzun zmn aldığı için daha hızlı seyir yapan bu botlar önden bölgeyi kontrol ve bilgi amaçlı gönderilir
78.191.117.5
kurtarmacı
09 Aralık 2012 Pazar 23:55
kutluyorum...
Sn. Altaylı yı, aldığı istihbarat ve sonrasındaki bakış açısından dolayı kutluyorum. Aşağıda yazılanların kıyı emniyeti yönetimi ile ilgili olanları na katılıyorum. yönetim, kesinlikle ve kesinlikle hesap vermelidir. Ayrıca akut la ilgili söylenilenler doğrudur çünkü kıyı emniyetinde tahlisiye personeli neredeyse kalmamıştır. oradaki kurtarma tahlisiyecilerin işidir. gemici yada kaptanların değil. yönetim, aldığı maaştan utanmalıdır.
78.172.50.2
GÖREV PAYLAŞIMI
09 Aralık 2012 Pazar 00:10
GÖREV
EVVELA GEÇMİŞ OLSUN.MEVZUAT ÖNCELİKLİ OLARAK DENİZDE CAN KURTARMA GÖREVİNİ SAHİL GÜVENLİĞE VERMİŞTİR.İLGİLİ KURUMUN ENVANTERİNDE HANGİ ARAÇ VE TEÇHİZAT VARDIR VE BU MEZKUR OLAYA KATKILARI NE OLMUŞTUR.CAN KURTARMA GÖREVİNİ SAHİL GÜV. ALARAK TEÇHİZAT VE ARAÇLARI İLE BİRLİKTE KEGM DEVRETMEK GEREKİR.MİLYON DOLARLAR VERİLEREK ALINAN HELİKOPTER,BOT VB. TEÇHIZAT İLE BU GÖREV DAHA KOLAY YAPILIRDI. KEGM AYNI TİPTE BOTLA DÖRT CAN KURTARMIŞTIR.KANUNUN GÖREVLENDİRDİĞİ DİĞER KURUMLAR NE YAPMIŞTIR.
85.103.173.155
Hasan Kaya
08 Aralık 2012 Cumartesi 23:05
Akut mu Çıkardı ?
Vefat eden kıyı emniyet personelinin cesetlerinin kayaılıklardan AKUT ekibinin yardımıyla çıkarıldıgı söyleniyor acaba ne derece dogru ?

Kıyı emniyet personeline AKUT kurtarma ve yardım eğitimi verse faydalı olur kanaatindeyim.
88.240.27.171
Barış Savaş
08 Aralık 2012 Cumartesi 21:00
Fatih Altaylı Umarım İnanmamıstır.
''Bu tip bir fırtınada belki seyir yapabilir fakat arama kurtarma operasyonu yapamaz.'''Botun görevi bu havalarda arama kurtarma yapmak zaten iyi havada herkes yapar bu bot kazaya uğradığı sıralarda Kıyı emniyeti 1 botu batan geminin 4 personeli canlı su üstünden bota almıştır.
''Batmış olan geminin battığı mevkiye hasbelkader ulaşabildiğini düşünelim. Bu deniz durumunda sürekli baş-kıç sallanan köprüüstünün deniz seviyesinden 3 metre yüksek olduğu bir botta mürettebatın görüşü fevkalede düşüktür, hatta oturmakta, ayakta durmakta dahi zorlanır. Deniz yüzeyini tarayamazlar. Bu tip durumlarda kazazedenin fark edilemeyip bot pervanesine takılarak feci şekilde can verdiği hadiseler yaşanmıştır.''
Bot bu havalarda hasbelkader görev yerine ulaşmaz gider fakat sorun Şile liman ağzında oradan çıkmak çok zor.Karadenizde fırtınaya yakalanan bilir.O fırtınada tabiki içinde durmak çok zor ama can kurtarma işi olunca zorluklarına katlanılıyor.Botta su jeti var pervane yok ondan ötürü kazazedeyi yaralayamassın.
''Tüm kurtarma personeli üstün meslek bilincinde ve cansiperane çalışmaktadır, ancak kazaya uğrayan bottaki personel böylesine bir fırtınada yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi o tip bir botla arama kurtarmayı bırakın, seyir yapamayacaklarını kaza/kırıma uğrayacaklarını biliyorlardı ve bu sebeple çıkmak istemediler.''Çıkmak isteme diye bir şey yok çıkılıyor liman ağzında şiddetli fırtınadan geri dönülüyor.Sorun oradan çıkmak liman bile denmez oraya barınak diyelim sığ ve denizler yarıyor kaba dalgalar oluyor.romorkor ile arama kurtarma yapmak biraz zaman kaybı sonuçta gemi batmış personeli denizde acil ulaşmak için eldeki en hızlı kurtarma tekneleri normalde 30 knot bu tip havalarda 10-15 knot süratle olay yerine intikal edebilir.Havanın geliş yönüne görede değişkenlik gösterir.
''personeline itimatsız amirlerin baskısına, tehdidine maruz kaldılar ve maalesef göz göre göre ölüme gittiler. Bizim isyan ettiğimiz nokta budur. Saygılarımla."
BURASINA KATILYIORUM DOĞRU LAFA BİŞİ DENMEZ SORUN KIYI EMNİYETİNİN İDARE KISMINDA
78.174.64.34
DENİZCİ
08 Aralık 2012 Cumartesi 20:59
CAN KURTARMA NEDİR MASA BAŞIN DA DEĞİL
DENİZDE SUYUN ÜZERİNDE HER YÜZEN TAŞITLARIN İÇİNDEKİ CANIN NASIL KURTARACAĞINI, SONRA DİĞERLERİN CANLARIN KURTARILMASI İÇİN EĞİTİM YAPILMASINI VE BUNA GÖRE ARAÇ GEREÇLERİN TEMİNİNİN YAPILMASINA UĞRAŞMAKTALAR.MASA BAŞINA KOLTUĞA GEÇENLER OTURDUKLARI YERDEN SUYU BARDAKTA İÇMESİNİ BİLMEYENLER GELMİŞLER..NASILMI ???? İŞTE BU SİZE UTANÇ DUVARI...NE OLMUŞ O NA KİM GİT DİYE EMİR VERDİ DE GİTMİŞ VAYYYY...DÜNYA DENİZİNDE OKYANUSLARDA İNSANLAR KURTARILMAKTALAR..ÇARŞAF GİBİ DENİZ DE DEĞİL..İLKİN KURTARACAK İNSANLARIN DENİZDE KENDİ EMNİYETİNİ SAĞLAMASI İÇİN ÜSTÜNE GİYECEKLERİ
176.240.101.186
ahmet kaptan
08 Aralık 2012 Cumartesi 19:47
kurtarma botlari
MLB ler (motor life boat) kazazede kurtarmak icin dizayn edilmistir. Ancak bu Norvec botlari maalesef USCG 47 MLB lerle mukayese dahi kabul etmez. RNLI (ingiliz gonullu kurtarma servisi) botlari da siniflidir, hangi sinifin cikacagina sartlara gore ve cografi konuma gore karar verilir, ancak SAR larin cogunlugu cok dusuk bollard cekme guclu teknelerdir, hic biri romorkor (tug) degildir, bunlar SAR (arama kurtarma, rapid response, hizli mudahele) botlaridir. Anladigimiz kadariyle kazazede gemi batmistir murettebat sudadir. Bu durumda SAR botu gider. Geminin tow (cekime) ihtiyaci var ise o zaman belirli bir bollard cekim gucunde tugboat gonderilir. Denizden kazazedeyi romorkor zorlukla kurtarir ancak SAR botu profesyonelce manevrasi yapilirsa rahatlikla alir ve yuksek suratiyle (helikopter kurtarmasi mumkun degilse) kazazedeyi kiyiya yetistirir. Yuksek borda SAR botlari icin dusunulemez ! Tugboat (yedekleyici) denize dayaniklidir 10-12 havaya dayanabilir ancak SAR manevrasi yapamaz. Eldeki Norvec botlari eski USCG (Amerikan Sahil Guvenlik) 44 feet lerden dahi daha az kullanisli botlardir ve en buyuk sorunlari water jettir. Water jet 15 santim nehir tipi sularda cok kullanislidir. Ancak 7-8 hava ustunde manevra kabiliyetlerini kaybederler ve buyuk bir olasilikla kendileri propulsion (itici guc)dizaynlarindan dolayi kazazede durumuna duserler. Konu son derece tekniktir ve Turkiye maalesef SAR konusunda sinifta kalmis durumdadir.
88.249.167.82
deniz kızı
08 Aralık 2012 Cumartesi 19:04
korku
Rahmetli cemil kaptan ve arkadaşlarının şehit olduğu botun aynısıyla daha önce yine karadenizde gemi kurtarmaya giderken botun makinelerinin stop etmesi nedeniyle zor anlar yaşayan ve emekliliğini isteyen arkadaşlar var bunu herkes biliyor,ama nedense çalışanlar korku içerisinde bunu dile getiremiyorlar yukarıda ki yazıda da söylendiği gibi bu tür havalarda deplasmanlı ağır gemiler gönderilmesi daha uygundur makinesi stop eden cemil kaptanın şehit olduğu botlar daha ziyade durgun havalarda sürat gerektiğinde kullanılması uygun olan botlardır hepimiz bu sektörün içindeyiz ve birbirimizi çok iyi tanıyoruz nacizane tavsiyem kıyı emniyetinin sahil güvenliğe devredilmesidir.
31.140.13.56
bilende bilmeyende
08 Aralık 2012 Cumartesi 17:01
ağzı olan konuşuyor
sayın fatih bey ve denizcilikden anlamayan ama yorum yapan arkadaşlar o bot tabiki batan koca rus gemisini kurtarmaya gitmedi.o bot deniz üzerinde yardım bekleyen denizcileri aramak ve kurtarmak üzere gitti (nihayetinde yardıma giden bir başka aynı bot batan rus mürettebatından 4 kişiyi deniz üzerinde yardım beklerken buluyor ve yanlarına alıp hastaneye yetiştiriyor)bilmem anladınızmı sayın çok bilenler.
88.238.164.181
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim