• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Yorumlar

"ADÜ Kuşadası'na Denizcilik Fakültesi açıyor" haberine ait tüm yorumlar


ihsan balat
17 Ekim 2012 Çarşamba 20:37
açık ve dürüst olalım
her yıl ülkeye giren gemi sayısı kadar sadece okul açılıyor lütfen resme bakarken asıl meselenin bir iş kolunun planlı/plansız öldürüldüğü ve genç cahil coçuklarımızın kandırıldığıdır.
176.43.200.64
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
16 Ekim 2012 Salı 10:55
Denizcilik fakültesi
Sayın Kaptan Memo elbette üniversiteler Yök'e tabidirler. Ben İMO'ya bağlı olmamız nedeniye bir denizcilik okulu açılırken olması gereken enazları Denizcikik Bakanlığı bidirmez mi demek istemiştim. Çünkü bu okullarınm diplomalrının geçersiz olduğunu İMO söylemek yetkisine sahiptir. Malum bu okullardan mezun olanlar yabancı sularda çalışırlarsa bilgisizliği nedeniyle uğradıkları limanlara zarar verebilirler. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com.
46.197.148.205
Kaptan Nemo
15 Ekim 2012 Pazartesi 18:07
Üniversite özerk olur
Sayın Akdoğan,
Üniversiteler ancak YÖK'e bağlıdırlar, Bakanlığa değil. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı YDO devri kapandı artık. Siz hala oralarda kalmışsınız. Aslında üniversitelerin tam olarak özerk olması gerekir. YÖK'e olan bağlılık da yanlış.Diğer taraftan hiçbir araştırma, fizibilite olmadan orada da burada da okul açalım deniliyor. Siz bu açılan okulların da gereksizliğini eleştirin lütfen. Bu iş, ..... yarışına döndü. Böyle rezalet olmaz.
78.189.180.121
libra
12 Ekim 2012 Cuma 15:49
az para çok iş
bir kaç kuruş için zabitler, ilerleyen yıllarda birbirini yiyecek...
78.183.76.206
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
11 Ekim 2012 Perşembe 10:48
Kuşadasona denizcilik Fakültesi
Sayın Kaptan Memo!Yorumumu iyi okumamışsınız. Ben yorumumda fakülte açılırken uyulması gereken koşulları yazdım. Onlar açmaya karar verince bizi dinlemezler ve köyde de denizcilik Fakültesi açarlar. Denizcilik okulları IMO'nun denetimine tabidir.Koşullara uyulmamışsa kapatılır. Filipinlerde olduğu gibi. IMO ile ilişkilerimizi denizcilik bakanlığı düzenlediğinden böyle okullar açılmadan önce Bakanlıktan ön müsaade alınmalı ve Bakanlık bu okulların en az uyulması gerekliliklerin yerine getirilip getirilmediğini denetlemedidir sürekli olşarak. Sanırım Bakanlık bu konu ile uzaktyan yakındanm hiç ilgilenmemektedir. Denizcilik Bakanlığının basın sözcüsü bizleri bu konularda aydınlatsa ne iyi olur!? Fazla mezun verince yabancı bayraklı gemilerde çalışanlarımız artar. Tabii ben burada mezun deyince gerçekten kaliteli mezundan bahsediyorum. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
94.54.96.43
Kaptan Nemo
10 Ekim 2012 Çarşamba 18:44
Kalitesiz Denizcilik
Açın, açın. Tüm illere ve kasabalara açın. Az bile, köylere de açın. Refik ağbim nasıl olsa sizlere hoca bulur. Kahve köşelerinde pinekleyen çok işsiz var. Hepsini bi güzel öğretim görevlisi yapıverirsin olur biter.
78.189.180.121
İLTER GÖKCAN
09 Ekim 2012 Salı 12:29
BÖLÜM İSİMLERİNE DİKKAT /SAYI FAZLALAŞMAYA BAŞLADI GİBİ.
Bilindiği üzere, Fakültelerimizde açılan bölüm isimlerinin konması çok önem arzetmekte olup, bazı sektörlerle ilgili olarak benzer işlevi olan farklı isimlerde bölümlerin açılması bunların uygulama hayatında işe alımlarında, sınav duyurularında vs. birtakım güçlüklerin yaşanmasını beraberinde getirmiştir, bir yere alım olacağı zaman bir çok aynı işlevi olan bölüm veya fakülte ismini belirtmek gerekmiş, hatta bazen sırf ismi geçmediği için benzer işi yapan bölümler sınav duyurularında sırf isimleri aynı olmadığı için zor durumda kalmışlardır.
Bir sınav duyurusu örneği: (2.7) Gemi Sörvey Kurulu Uzmanı için; Fakültelerin Güverte, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümlerinden mezun olarak, uzakyol vardiya zabiti, uzakyol vardiya mühendisi/makinist veya üstü ehliyetlerden birisine sahip olarak denizcilik alanında en az 2 yıl çalışmak;
Yukarıdada görüleceği üzere birbirine benzer bir sürü isim karmaşası o nedenle ben diyorum ki aman ha aman bölüm isimleri koyarken dikkat edilsin. Diğer üniveristelerle karşılaştırılsın. İsimler ona göre seçilsin. Bu çok önemli bir çok öğrencinin geleceğiyle oynanmasın. Şu an diğer üniversitelerdeki Denizcilikle ilgili bölüm isimleri bildiğim kadarıyla ; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Deniz İşletmeleri Yönetimi ve en son KTÜ de açılmış olan Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği bölümleridir.
212.174.131.15
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
09 Ekim 2012 Salı 11:01
Yeni denizcilşk fakülteleri
Gereği yapıldıktan ve oyunu kurallarına göre oynadıktan sonra neden açılmasın? Başarılar dilerim. Gazi Anteptep'de açılan denizcilik fakültesine kimse bir şey demedikten sonra Kuş Adası'na çok yuakışır. Yalnız şurasını unutmamak gerekir ki deniziclik fakültesi açmak hukuk fahkültesi açmaya benzemez. Karada ve denizde birçok eğitim araç ve gereçlere ihtiyaç vardır. Hele öğretim görevlisi bulmak sorunu çok önemlidir.Bir de şunu unutmayalım ki bu okullar İMO'nun kontrolu altındadırlar. Yeterli bulunmadı mı kapanabilir. Böyle okullar açılılırken devletin saptadığı kurallar, zorunluluklar var mıdır? Yani en az şunlar şunlar olmazsa bu okulu açamazsın diyen açıldıktan sonra da sürekli kontrol eden bir makam var mıdır? Örneğin Denizcilik Bakanlığının onayını almadam böyle okullar açmak mümkün müdür?
Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
94.54.96.43
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim