• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Çanakkale yüzücüleri Türkiye şampiyonu

Çanakkale yüzücüleri Türkiye şampiyonu
Çanakkale İÇDAŞ Spor Kulübünün genç yüzücüleri tarihi bir başarıya kulaç attılar. Yüzme Sporunda Çanakkale’nin adını Türkiye Şampiyonluğuna yazdırdılar.

Çanakkale İÇDAŞ Spor Kulübünün genç yüzücüleri tarihi bir başarıya kulaç attılar. Yüzme Sporunda Çanakkale’nin adını Türkiye Şampiyonluğu'na yazdırdılar.

Türkiye Yüzme Federasyonu’nun 2012–2013 yılı Faaliyet Programı’nda yer alan Yüzme Federasyonu Açık Su Deneme Yarışı    4 Ocak 2013 tarihinde  İzmir'de gerçekleştirildi. 2012–2013 sezonu Açık Su Milli takım aday kadrosunu belirlemek amacıyla İzmir Ege Üniversitesi Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen müsabakada ilimizi,   Çanakkale İÇDAŞ Spor Kulübü  4  yüzücüsü  (Gökçe EREN,  Buse AYGÜN, Asilay SELÇUK,  Arda BEYAZIT) ile temsil etti.  Yarışlarda  Çanakkale İÇDAŞ Spor Kulübü adına yarışan ve İlimizi temsil eden genç yüzücülerimiz 3 kategoride Türkiye Şampiyonu olurken, bir de Türkiye 2.si olma başarısını gösterdiler.

Gökçe EREN:    13 - 14 yaş bayanlar 3 Km yarışlarında Türkiye 1.
Asilay SELÇUK :   15 - 16 yaş bayanlar 5 Km yarışında Türkiye 1.
Arda BEYAZIT :  17 - 18 yaş erkekler 5 Km yarışlarında Türkiye 1.
Buse AYGÜN :   15 - 16 yaş bayanlar 5 Km yarışında Türkiye 2.
Oldu.

Çanakkale’nin genç kulaçları ilk kez katıldıkları bir yarışta Türkiye Şampiyonu olmanın haklı gurunu yaşarken şampiyon yüzücümüz Gökçe Eren” Yüzmeyi çok seviyorum. Yarışta son kulacımı atıp şampiyon olduğumda sevinçten ağladım. Bize güvendikleri ve sağladıkları imkanlar için kulübüme ve hocalarıma teşekkür ederim” derken, Asilay Selçuk “ Yüzme sporunda ülkemizin geleceği Çanakkale gençleridir. Kulübümüzdeki sevgi, disiplin ve çalışma ortamıyla milli takımda ay yıldızlı boneyi Çanakkale yüzücüleri taşıyacak. Çok mutluyum” dedi. Arda Beyazıt ise duygularını “Bu şampiyonluk çalışmamızın karşılığıdır. İçdaş spor kulübünde Engin ve Nehir hocamızın nezaretinde muhteşem bir çalışma sürdürmekteyiz. Hedefimiz ay yıldızlı boneyle olimpiyatlarda yarışmak. Ülkemizi Çanakkale gençleri olarak temsil etmek” şeklinde ifade etti.

İÇDAŞ Spor kulübü Hocası Engin Söylemezoğlu “ Yüzme sporunda  Çanakkale gençliğinin müthiş bir potansiyeli var. Önemli olan gençlerimizi yüzme sporunda doğru teknikler ve çağdaş imkanlarla geliştirmek. Yüzme bilgi, disiplin, karakter gücü ve süreklilik isteyen, beden ve ruh sağlığını en güzel şekilde geliştiren bir spor.  Kulübümüzün bize güveni ve sağladığı imkanlarla kısa zamanda ulusal düzeyde tarihi bir başarıya imza attık. Çanakkale gençleriyle gurur duymalıdır” şeklinde açıklama yaparken İÇDAŞ Spor Kulübü Başkanı Fuat Erkan Tekin “Genç sporcularımız göğsümüzü kabarttı. Çanakkale  bu yarışlarla 2013 yılına Türkiye Şampiyonluklarıyla girmiş oldu. Gençlerimize güveniyoruz. 13-14 yaşındaki sporcularımız Ay yıldızlı boneyi taşıyacak. Alt yapımızda onlarca minik yüzücümüz var. Ağabeylerinin ve ablalarının başarısı onlara büyük motivasyon sağlayacaktır. Çanakkale yüzme sporunda ülkemizi temsil etsin, dünya markası bir kent olsun istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Türkiye açık su yarışmasında  Çanakkale’ye 3 Türkiye şampiyonluğu kazandıran yüzücülerin Çanakkale’ye dönüşlerinde yarın (8 Ocak Salı günü) Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret edecekler.

canakkale-gencleri.jpg

sampiyonlar.jpg

turkiye-acik-su-yarismasi.jpg

yuzuculer.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim