• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

Can Kurtaranlar İstanbul'daydı

Can Kurtaranlar İstanbul'daydı
İstanbul ILF Toplantısından bir görünüm
06-10-2005 19:24DENİZDE CAN KURTARANLAR İSTANBUL'DA TOPLANDIDenizciler Dayanışma Derneği, kendi imkanları ile kurduğu kısa adı DAK/SAR olan “Denizde Gönüllü  Acil Yardım-Destek-Kurtarma Örgütü kanalı ile Avrupa ülkelerinin bütün denizde cankurtarma örgütlerinin başkanlarını İstanbul’da topladı. Toplantıya 11 Avrupa ülkesininin Resmi Devlet Örgütü  ve STK şeklinde çalışan  denizde Can Kurtarma örgütleri katıldı.Yunanistan ve İspanya hariç, denize kıyısı olan tüm Avrupa ülkelerinin benzer hizmet yapan örgütlerinin katıldığı bu toplantıda, Denizciler Dayanışma derneği kendisini tanıttığı gibi, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve Kıyı Emniyet ve Gemi Kurtarma İşletmeleri genel müdürlüğümüzde kendilerini tanıtma fırsatı buldular.Sayın Denizcilik Müsteşarımız İsmet YILMAZ  ve Deniz Ticaret Odası Ynt. Krl. Başkan Sayın Metin KALKAVAN’ın  açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda, Avrupa Birliği Deniz Emniyet Ajansı delegesi Mr. Emilio Martin BAUZA’da yer aldılar.Toplantıda özellikle ülkelerin denizde can kaybına mani olmak ve denizde acil durumda kalanlara yardım etmek için aldıkları tedbirler konusunda bilgi teatisi yapıldı ve karşılıklı yardımlaşmanın nasıl olabileceği tartışıldı. Bu arada bölgesel işbirliğinin önemi vurgulandı. Toplantı sonunda İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. ve TURYOL katkısı ile  Boğazlar bölgesini  kullanan insanlarımızın miktarının, bölgedeki tarihsel ve sosyal  değerlerin tanıtıldığı ve buna mukabil içinde bulunulan tehlikenin büyüklüğünü göz önüne seren, bir deniz gezisi yapıldı.  
Bulgaristan BULSAR (Bulgaristan Gönüllü Kurtarma) Örgütü, Karadeniz’deki deniz emniyeti açısından ve Karadeniz’in insanlar tarafından sosyal ve sportif maksatlı olarak daha çok kullanılabilmesi için  ülkemizden destek ve eğitim talebinde bulundu.
Alman, İngiliz, Fransız , Hollanda ve İsveç’in denizde can kurtarma için halen  kullandıkları ve yeni inşa etmekte oldukları tekneler üzerinde yapılan takdimler sonucunda , özellikle Lojistik Destek konusunda müşterekliği sağlayacak tekne tipleri üzerinde duruldu.  Hizmetlerin Gönüllü veya  Devlet Kuruluşları tarafından yapılması halinde beliren  avantaj ve dezavantajlar tartışıldı. Gönüllü Kuruluşların daha güçlenmesi  ve  devletin bu gibi kuruluşları  bir şekilde desteklemesinin gerektiği ifade edildi. Çünkü, hizmetlerde gönüllü kişilerin kullanılması ile devlet harcamalarının azalacağı, bunun  aynı zamanda sosyal açıdan da faydalı olacağı görüşünde birleşildi.Toplantıya katılan örgütlerin hepsi, aynı zamanda İMO’nun denizde güvenlik açısından  danışmanı olan  İnternational Lifeboat Federation üyesi idiler. Ülkemiz kıyılarının ve Boğazların sosyal, tarihsel ve  de ekonomik öneminin vurgulanmasına dikkat çekecek bu toplantının gerçekleştirilmesinde Deniz Ticaret Odası ve Ataköy Marina Genel Müdürlüğü büyük destek verdi .
Toplantıya  kendisi İspanyol asıllı olan Avrupa Birliği (EMSA- Eurıopean Safety Agency- Avrupa Birliği Denizde Emniyat/Güvenlik Dairesi) temsilcisine ilave olarak  İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya , Fransa, Belçika, İzlanda, İsveç, Finlandiya, Bulgaristan ve Hollanda’daki STK ve/veya  Devlet Örgütü şeklinde çalışan örgütlerin başkanları katıldı.
DenizHaber.Com Özel
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim