• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 17 °C

Boğaz Arapların istilasına uğrayacak

Boğaz Arapların istilasına uğrayacak
ANAP İstanbul Milletvekilleri Emin Şirin
27-10-2005 19:07ANAP İstanbul Milletvekilleri Emin Şirin ve Göksal Küçükali, kendilerinin Dubaililer’e ayrılan İstanbul’daki araziyi yüzde 20 değil, en az yüzde 35’lerle pazarlayabileceklerini üstelik komisyon bile almayacaklarını söyledi. Küçükali’nin "pazarlamayı iyi bilmemekle" suçlmadığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Şirin ise Şayh Makdum’a "Karşındaki adam devlet adamı değil" uyarısında bulundu.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Şirin ve Küçükali, Dubai Towers için ayrılan arazinin çok daha değerli olduğunu söyledi. Bunun için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a resmen başvuran iki ANAP milletvekili, Şeyh Maktum’a tahsis edilen Levent’teki İETT Garajının niçin ihalesiz verildiğini, ihaleye çıkılması durumunda buna katılacaklarını ve bu araziyi hiçbir kişisel menfaat gözetmeksizin kat karşılığı birinci sınıf şirketlere en az yüzde 35’le pazarlayacaklarını, daha iyi bir teklif çıkarsa farkını da belediyeye vereceklerini" taahhüt etti.

Yarın bu başvurularının belediyenin kayıtlarına geçeceğini ve ileride kamunun zarara uğratılması dolayısıyla Topbaş hakkında hukuki sorumluluk olacağını ve mahkeme kapılarında olacağına dikkat çeken Şirin, Başbakan Erdoğan’ın, Ofer ile görüşme konusunda açıkça halka yalan söylediğini belirtti. "AKP’deki entrikaları ve politbüro yönetimini çok iyi bildiğini" anlatan Şirin şöyle konuştu:

"Ben Ofer’e de Şeyh Makdum’a da acıyorum. Tayyip Erdoğan’a uyup Türkiye’de yatırım yapmaya kalkan bütün herkese acıyorum. Yarın Erdoğan gittiğinde, gitmeden de hukuk hesap soracak. Ortak dostlarımız var, buradan Şeyh Maktum’a da sesleniyorum: Tayyip Erdoğan’a kanmayın. Kanunları okuyun gelin diyorum, dünyanın en yüksek binasını İstanbul’a yapın, ama uygun yere. Kartal’a, Pendik’e, Beylikdüzü’ne. Şeyh Maktum, karşındaki adam devlet adamı falan değil pazarlamacı.

Tabii Erdoğan da Topbaş da bu imkanları sunarsa adam kanabilir buna. Bu arada Erdemir ihalesinden birkaç gün önce Yarımca Limanı da Şeyh Maktum’a ihale yapılmadan 82 milyon dolara satıldı. Buraya da 3 misli fiyat bulmayı da taahhüt ediyorum. Biz pazarlama yapmayız, komisyon almayız."

BOÐAZ ARAP MALİKANELERİYLE DOLACAK

Göksal Küçükali de geçmişte Başbakan Erdoğan’ın ABD’lileri, Avrupalıları çekmeye çalıştığını, şimdi Araplara döndüğünü belirtirken, "Korkarım Boğazın o güzel kıyıları da, Times Nehri gibi Arap malikaneleriyle dolup taşacak" dedi.

DUBAİ DEÐİL "FATİH TOWERS"

Dubai Towers "İkiz Kuleleri" konusunda, tamamen fakir fukara, garip gurebanın ödediği vergileri kullanan belediyenin, İstanbul’un en fazla rant getiren, en kıymetli yerlerini değerinin çok altında verdiğini belirten Küçükali, "Fatih’in ninnileriyle büyüyen Başbakan’a sesleniyorum: Biz buranın ismini de Fatih Towers koyacağız" dedi. Kulelerin yapılmasının çevredeki altyapıyı da "havaya uçaracağını" söyleyen Küçükali, "O arazinin yüzde 40-50 eğilimi var.

Tatlıcılar’ın iki binası da yıllardır bu yüzden halen faaliyete geçirilemedi. 100 katlı binada bin büro olacaktır, bunların da ortalama 6 bin aracı olacak. Trafik pik saatlerde zaten tıkalı. Millet nasıl işine gidip gelecek, helikopterle mi, jetle mi getireceksiniz?" diye konuştu.
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim