• BIST 9464.73
  • Altın 2488.762
  • Dolar 32.5953
  • Euro 34.7965
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Balıkçılar satamadıkları balıkları döküyor

Balıkçılar satamadıkları balıkları döküyor
Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde balıkçılar, kasasını 10 TL'den satamadıkları balıkları denize döküyor.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde balıkçılar, kasasını 10 TL'den satamadıkları balıkları denize döküyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması yüzünden balıkları muhafaza edemediklerini söyleyen Adem Güler, "24 metreden sığ denizdeki balıkları yakalayamıyoruz. 24 metredeki balıklar ise malesef satılamadığı için denize dökülüyor" dedi.

Marmara Bölgesi'nin balık ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Bandırmalı balıkçılar, satamadıkları balıkları denize döküyor. Balıkçı halinde kasası 10 TL'ye kadar düşen balıklar, havaların mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle korunamayınca denize dökülüyor. Güler Balıkçılık'ın sahiplerinden Adem Güler, avlanma yasağının 24 metreye kadar çıkartılmasının etkili olduğunu söyledi. Palamut gibi balıkların genellikle 18 metre derinlikte avlandığını belirten Güler, "Balıkçılar zorunlu olarak derin sulara gidiyor ve buradaki balıklarla yetiniyorlar. 24 metreden daha sığ olan bölgelerde avlanamıyorlar. Bu da balıkta bilinçsizce avlanmaya yol açıyor" dedi.

Güler, toptancı halinde kasası 10 TL olan 10 kilo ağırlığındaki hamsileri satamadıklarını, soğuk havaların yetersiz olması yüzünden korunamayan hamsilerin zorunlu olarak denize döküldüğünü açıkladı.

Bartın'da balıklar kıyıya vurdu

Öte yandan Batı Karadeniz Bölgesi’nde birkaç gündür devam eden ve denizin soğumasına yolaçan olan poyraz, denizdeki balıkların kıyıya vurmasına sebep oldu.

Bartın’da, tonlarca balık Karadeniz’in soğuması sonrasında sıcak kıyılara akın etti. Günlerdir süren poyraz Karadeniz’in soğumasına sebep oldu. Soğuktan etkilenen balıklar, kıyıların sıcak olması sebebiyle sahile kadar geldi.

Balıkların kıyıya yaklaşmasını fırsat bilen vatandaşlar da, kova ve ağlarla balıkları yakaladı. Çok nadir görülen balıkların kıyıya yanaşmasını fırsat bilen vatandaşlar, “Karadeniz soğudu ve bu yüzden balıklar kıyıya vurdu. Birkaç gün önce tonlarca balık elle tutuldu. Şimdi azaldı ama yine de balık çok. Karadeniz bu mevsimde uzun zamandır soğumamıştı. Çok ilginç bir olay” dedi.

balik_dokuldu.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
CİNAKOP
07 Eylül 2012 Cuma 17:31
HEYY İNSAN SEN NE YAPIYORSUN...
DÜŞÜNEN KONUŞAN,DOĞAYI KORUYAN VE YARATANIN EN GELİŞMİŞİ OLARAK VAR ETTİĞİ İNSAN.SENİN ALLAHIN KİTABIN YOKMU.?...SENİN YAVRULARIN YOKMU.? SENİ EVİNİN İÇİNDE SİS BONASI ATIP BAYILTIP ÖLDİRÜP BÖYLE DOĞAYA SAVRULSALAR NE OLUR..? SEN NEBİÇİM SİNSANSINIZ SİZLER.? DİNSİZ İMANSIZLAR.? YOKMU BİR YETKİLİ,BUNUN HESABINI HEMEN NİYE KESMİYORLAR..NERDESİNİZ SAYIN ADALET MAKAMI YETKİLİLERİ,NERDESİNİZ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YETKİLİLERİ,NERDESİNİZ DENİZCİLİKTEN SORUMLU BAKANLIK YETKİLİLERİ,NERDESİMİZ NERDESİNİZ ? KENDİNİ BİLMEZ NİMETİ YOK EDİP ONDAN SONRA ÇÖPE ATMAK.YARATAN BİRGÜN ÇARPAR SENİN GİBİ ET KAFALARI İNŞALLAH.DENİZDE KÖKÜMÜZÜ KAZITTINIZ NE YUVA NE KORUNMA NE BEBE EVLAT BIRAKMADINIZ,BİR DE GÖSTERE GÖSTERE NE HALT YAPTINI SERGİLELYORSUNUZ İKİ YAKALARINIZ BİR ARAYA GELMEZ İNŞALLAH KATLİYAMCILAR.
81.214.71.174
DENİZCİ
06 Eylül 2012 Perşembe 17:03
Hainler
Bu balıkları, bu nimeti denize döküp ziyan edenleri, onları fakir fukaraya vermeyenleri Allah kahretsin. Bunların yatacak yeri yok. Bu kadar hainlik olmaz. Bunlara hiç acımamak ve gözünün yaşına bakmamak lazım. En ağır cezaları hak ediyorlar. Halkımıza ait denizlerden bu balıkları yakala sonra çöp gibi yok et. Allah sizi yok etsin !
78.189.180.121
rıza
06 Eylül 2012 Perşembe 12:05
yalan!
Karamürsel ereğli balık halinde 700 kasa balık aşırı avlanıp sıcakta tüketilmeyince denize döküldü. Olayın 24 metre ile ilgisi yok.Daha ucuza vermek istemediklerinden balık balık bekletildi sonrada döküldü. Balıkçılık genel müdürlüğü balıklar denize dökülürken domatesle mi ilgileniyordu?
85.105.201.228
şakran
06 Eylül 2012 Perşembe 08:55
balıkçı
yok böyle bişi yaa.24 metreye taktılar,siz değilmiydiniz 5 metreleri çeviren?yok artık öle şeyler onlar eskide kaldı artık yasa var.bundan sonra ufak balıkçı takipçiniz olacak,yasak yerleri çeviren gırgırları lütfen sahil güvenliğe ihbar edelim.
78.176.2.55
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim