İstanbul’da Balast suyu yönetimi konusunda 31 Ekim-2 Kasım 2012 tarihleri arasında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Denizcilik Organizasyonu (IMO) desteğinde ve Globallast çerçevesinde gerçekleşen balast suyu eğitim çalıştayının ikincisi bugün başlıyor. 11-13 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul’daTheRamada Plaza otelde gerçekleştirilecek çalıştaya gemi işletmecisi firmalar, liman işletmecileri, denizcilik endüstrisi ve teknoloji geliştirme kurumları gibi kamu ve özel sektör temsilcilerinden yoğun bir katılım olması bekleniyor.
Düzenlenecek eğitim, “Gemi Balast Suyu ve Sedimanlarının Kontrolü ve Yönetimi Hakkında Uluslararası Sözleşmesi” çerçevesinde yapılacak. Türkiye'nin bu yıl içinde taraf olması beklenen ve taslak olarak TBMM Genel Kurulu’nda ön sıralarda bulunan sözleşmenin dünyada da en geç 2013 yılında yürürlüğe gireceği bekleniyor.
Çalıştayda eğitimler, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ersan Başar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından Kaptan Hüseyin Cahit Yalçın (Bakan Müşaviri) ve Murat Korçak (Mühendis, GloBallast temsilcisi) ve tarafından verilecek.