• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Antmarin Antalya Limanı’na talip

Antmarin Antalya Limanı’na talip
Antmarin Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akıncıoğlu, TMSF’nin yönetimindeki Antalya Limanı’nın özelleştirilmesi durumunda, limana talip olacaklarını söyledi.
Antmarin Antalya Limanı’na talip oldu Antmarin Denizcilik, Turizm ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akıncıoğlu, TMSF’nin yönetimindeki Antalya Limanı’nın özelleştirilmesi durumunda, bu limana talip olacaklarını bildirdi. Antmarin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akıncıoğlu düzenlediği basın toplantısında, “mega lüks” yolcu gemileri (cruise) turizminin, dünya turizminde önemli bir yere geldiğini söyledi. Maliyetleri 350-550 milyon dolar civarında olan cruise gemilerinin, yüzer lüks tatil tesisleri olarak pazarlandığını anlatan Akıncıoğlu, geçen yıl dünyada 13 milyon kişinin cruise gemileriyle tatile çıktığını, bu sektörün her yıl yüzde 8.2 oranında büyüdüğünü bildirdi. Cruise gemileriyle tatile çıkanların yüksek ve orta gelir grubuna mensup olmaları nedeniyle liman şehirlerinin iştahını kabarttığını belirten Akıncıoğlu, Akdeniz’de 118 cruise gemisinin hizmet verdiğini, doluluk oranlanının yüzde 94 olduğunu bildirdi.

LÜKS YOLCU GEMİLERİNE İHTİYAÇ VAR

Lüks turist gemilerinin, liman ve şehir esnafından daha çok, bölgedeki otel, tatil köyleri ve havaalanını ilgilendirdiğini anlatan Akıncıoğlu, Antalya’nın da gemi turizmi için liman dışındaki her türlü olanağa (konaklama tesisleri gibi) sahip olduğunu bildirdi. Akıncıoğlu, Antalya’nın bu özelliğiyle lüks yolcu gemilerinin seferlerinde uğradığı bir liman olmaktan çok, gemilerin seferlerine ilk başladıkları bir bağlama limanına (home port) aday olabileceğini kaydetti. Akıncıoğlu şöyle konuştu: “Cruise gemileri müşteriye 14 günlük paketler sunmaktadır. Bir haftası gemiyle gezi, bir hafta da o bölgedeki otel ve tatil köylerinde konaklama. Antalya, limanı mega cruis gemileri için mevcut yapısıyla uygun değil. Ancak yatırımlarla bu sorun kalkar. Antalya, büyüme trendindeki cruise sektörünün rakip olarak gelişmesini izlemek yerine katalizör kullanma avantajını da elde etmiş olacaktır. Antalya’nın mega lüks yolcu gemilerine ihtiyacı var.”

Antalya Limanı’nın, cruise gemileri için küçük ve uygun olmayan kategorisine girdiğini vurgulayan Akıncıoğlu, yeni nesil mega cruise gemilerinin teknik ve hizmet yeterliliği olmayan bu limana uğramalarının mümkün olmadığını söyledi. Antalya Limanı’nın, Antalya’nın turizm piyasasında marka olarak ismini tescil ettirdiği bu günlerde, teknik olarak yeni nesil cruise gemilerini kabul edemez durumda olduğunu dile getiren Akıncıoğlu, “Ancak bu çözümlenemeyecek bir sorun değildir. Mevcut liman geçici de olsa yapılacak bazı altyapı ve hizmet yatırımlarıyla yeni nesil cruise gemilerini kolaylıkla kabul edebilecek standartlara getirilebilir” dedi.

Kaynak:Mustafa KOZAK / ANTALYA
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim