• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Antalya Limanı artık Akdeniz A.Ş'nin

Antalya Limanı artık Akdeniz A.Ş'nin
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Orta Doğu Antalya Liman İşletmeleri AŞ hisselerini, 61 milyon dolar bedelle satın alan Akdeniz Liman İşletmeciliği AŞ'ye devretti.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Orta Doğu Antalya Liman İşletmeleri AŞ hisselerini, 61 milyon dolar bedelle satın alan Akdeniz Liman İşletmeciliği AŞ'ye, düzenlenen törenle teslim etti.

Törende konuşan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, satış kampanyalarının hızının azalmakla beraber devam ettiğini belirterek, “Bugün farklı bir satış yapıyoruz. İlk defa protokol imzaladığımız bir borçlunun, bir banka hakim ortağının bir şirketini anlaşarak karşı tarafın da rızasıyla borçlarına mahsup etmek üzere satmış bulunuyoruz” dedi.Bunun aynı zamanda protokollerin erken tahsilatına dönük girişimlerinin de bir farklı örneği olacağını vurgulayan Ertürk, banka hakim ortaklarının hemen hemen büyük bölümüyle protokoller imzaladıklarını, bu protokollerin 12 yıla kadar uzandığını, amaçlarının ise 12 yılı beklemeden bunları erken tahsilatlarla nakde çevirmek ve TMSF'nin alacak tahsilat fonksiyonunu kısa zamanda başarıyla sona erdirmek olduğunu söyledi.Antalya Limanının satışının, bu arzularının, çabalarının bir örneği olacağını belirten Ertürk, şöyle devam etti:“Orta Doğu Antalya Liman İşletmeleri bünyesindeki Antalya Limanı 1998'de özelleştirilmiş ve o tarihte 34 milyon 800 bin dolara satılmıştır. Daha sonra bazı el değiştirmelerle Sümerbank hakim ortağına geçmiş, 2002'de de TMSF tarafından yönetimi devralınmıştır. TMSF bu işletmenin değerini muhafaza etmeyi hatta artırmayı amaçlamış ve bunu da başarmış durumdadır. 61 milyon dolar değerle yaptığımız bu satış da bunun göstergesidir.61 milyon dolar bedel, banka hakim ortağının protokol borcundan mahsup edilecektir. Banka hakim ortağı yaklaşık 370 milyon dolarlık protokole imza atmıştır. Başka tahsilatlar da yapıldı. 61 milyon dolarlık tahsilatın da yapılmasıyla beraber borcu 280 milyon dolar dolaylarına inmiş olacaktır. Böylece biz Sümerbank protokolündeki alacağımızı da önemli ölçüde aşağıya indirmiş olacağız.”

LİMANIN GELİŞMESİNİ İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Ahmet Ertürk, ihaleye katılarak en iyi fiyatı veren Çelebi-Global ortaklığının yöneticilerine teşekkür ederek iyi bir iş yaptıklarına, daha büyük yatırımlar yapacaklarına inandığını söyledi.Ertürk, Antalya Limanının Türkiye ve bölge için önemli bir işletme olduğunu kaydederek, “Limanın gelişmesini vatandaş olarak izlemeye devam edeceğiz” dedi.Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu da, Çelebi-Global ortaklığı olarak limanı devraldıkları için büyük bir heyecan içerisinde olduklarını, Antalya Limanının Akdeniz çanağında Mersin-İskenderun'dan sonra önemli bir liman olduğunu söyledi.Çelebioğlu, limanın hem yolcu hem yük trafiğinde önemli bir noktaya getirmeyi hedeflediklerini belirterek birkaç yönden yatırım yapacaklarını, yolcu ve kruvaziyer tarafını geliştirmek üzere yolcu terminali inşaatı, konteyner trafiğiyle ilgili bir yatırımın söz konusu olacağını ifade etti.Limanın kapasitesini artırmak, demirbaş ve alt yapıyı yenilemek istediklerini dile getiren Çelebioğlu, “Dört-beş yıl içinde 10 milyon dolarlık bir yatırım söz konusu olacak. Şu anda küçük olan yolcu kapasitesini de 2008'de yüzde 50, yüzde 100 büyütmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gregory Michael Kiez ise limanı devralmaktan dolayı büyük bir gurur duyduklarını ve buraya yatırım yapacaklarını söyledi.Konuşmaların ardından 61 milyon dolarlık çek, Can Çelebioğlu tarafından Ahmet Ertürk'e sunuldu.Verilen bilgiye göre TMSF, Orta Doğu Antalya Liman İşletmeleri AŞ'deki 22 milyon 49 bin 999 YTL nominal değerli yüzde 99,999 oranındaki iştirak payını satışa çıkarmıştı.DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim