• BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Altınova'daki erozyonu mendirek kurtaracak

Altınova'daki erozyonu mendirek kurtaracak
Altınova'daki kıyı erozyonuna çözüm bulundu. Kıyıya 30 mendirek yapıldı. 21 mendirek ise kum adasının ucuna kadar kapsayan bir alana yerleştirilecek. Proje yakında ihaleye çıkacak

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, kısa bir süre önce bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya giden Belediye Başkanı Asım Sürer, başkentten umutlu döndü.

Altınova sahilinde yıllardır süren erozyon, binlerce metreküp kumsalı yok ederken, deniz yazlıklara dek dayandı. Başkan Sürer, her geçen gün artan tahribatın endişesi ve sorunun kökten çözümü için harekete geçti. Çantasındaki 5 ana başlıktan oluşan projeleriyle Ankara'nın yolunu tutan Belediye Başkanı Asım Sürer, başkentten mutlu döndü.

Başkan Asım Sürer, beldenin yıllardır kanayan sorunu olan ve felaket boyutuna ulaşan kıyı erozyonuna çözüm aramak için Ulaştırma Bakanlığı'nın kapısını çaldığını söyledi. Sürer, " Devletin çıkardığı kısıtlı ödeneklerle kısım kısım yapılan dalgakıranlar da artık soruna çare olamıyordu. Tehlikenin önüne geçmek için alanın bütününün ele alınması gerekiyor" dedi.

13.5 kilometrelik alanda etkili olan ve kuzeye doğru hızla yayılan kıyı erozyonunun, afet boyutunda değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, "Beldemizde 15 yıldan beri devam eden kıyı erozyonu, kuvvetli lodosla kuzeye doğru olan sahil kesiminde etkili oluyor. Bugüne kadar 4 bin dönüm kumsal erozyonla denize aktı. Son bir yıldır da dünyanın ender güzelliklerinden birisine sahip olduğumuz doğal kum adasını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Kıyı erozyonunun hızla yayıldığı gerçeği, yatırım önceliklerinin belirlenmesinde dikkat edilmesi gereken bir olgudur. Sahile ayrık dalgakıranların yapılıp kıyıların tekrar eski haline döndürülmesi, bu alandaki bina ve arazilerin erozyon tehlikesinden kurtarılması gerekiyor. Aksi takdirde önümüzdeki 3-4 yıl içinde dünyanın ender güzelliklerinden kum adamızı kaybedeceğiz. İç limanla birlikte balıkçı barınağımız da yok olacaktır" diye konuştu.

YILSONUNA KADAR

İlgili bakanlığa felaketin boyutunu anlatan fotoğraflar ile üniversitelerden aldıkları raporları sunduklarını ifade eden Sürer, "Şimdiye kadar kıyıya 30 mendirek yapıldı. Geri kalan 21 mendirek ise kum adasının ucuna kadar kapsayan bir alana yerleştirilecek. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gerekli izinleri aldık. Projemiz ihale aşamasına geldi. Girişimlerimizle yılsonuna kadar Altınova'nın erozyon sorunundan kurtulmasını planlıyoruz" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim