• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Aliağa'ya yat ve tekne imal bakım merkezi

Aliağa'ya yat ve tekne imal bakım merkezi
Aliağa'da yat ve tekne imal bakım merkezinin kurulmasındaki en büyük engel olarak gösterilen yüksek ecrimisil bedeli sorununun, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın girişimiyle aşılma noktasına geldiği bildirildi.

Aliağa ilçesine bağlı Çaltılıdere köyünde projelendirilen yat ve tekne imal bakım merkezinin kurulmasındaki en büyük engel olarak gösterilen yüksek ecrimisil bedeli sorununun, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın girişimiyle aşılma noktasına geldiği bildirildi.

Yat ve Tekne Endüstrisi Federasyonu 2. Başkanı Aslan Bilgi, Aliağa'nın Çaltılıdere köyünde kamuya ait bin 200 dönüm arazi üzerinde yat imal ve bakım merkezi kurma projesi çalışmalarının 2006 yılında tamamlandığını, ancak Maliye Bakanlığı'nca öngörülen ecrimisil bedeli nedeniyle bugüne kadar hayata geçirilemediğini ifade etti.

Bu projenin hayata geçirilmesi noktasında kurulan "Yat ve Tekne İmalatçıları Endüstrisi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi"ne bugüne kadar 55 girişimcinin üye olduğunu ve yatırım için girişimciler tarafından yüksek değerlendirilen ecrimisil bedeli sorununun ortadan kaldırılmasını beklediklerini dile getiren Bilgi, bu noktada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan yardım istediklerini belirtti.

Bilgi, Bakan Yıldırım'ın girişimleri sonucunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün bu konuda yeni bir düzenleme için çalışma yaptığını öğrendiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Çalışmalar hızlanıyor ve bizim istediğimiz noktaya geliyor. Bu, Kuzey Ege kıyıları için hazırlanan çok önemli bir proje. Bu proje gerçekleştiğinde, kurulacak merkez yurt içindeki tekne ve yatlara hizmet verdiği kadar yurt dışından İtalya, İspanya, Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinden de rağbet görecek. Çünkü tekne ve yatların periyodik bakımları ve onarımları daha ucuz ve daha kaliteli bir hizmet anlayışıyla verilecek.

Biz burayı sadece Ege ve İzmir olarak düşünmüyoruz, burası dünya çapında bir üs olacak. Aliağa Çaltılıdere köyü Avrupa'nın yat üretim merkezi olacak. Buradaki hizmet maliyetleri karşısında Avrupa ülkeleri rakibimiz olamaz."

-5 bin yeni istihdam sağlayacak-

Bilgi, 49 yıllığına kiralama yoluyla yapılacak yatırımda, ecrimisil bedeli şartlarının düzeltilmesi halinde hemen yapım çalışmalarına başlayabileceklerini belirterek, projenin inşası için 2013 yılında ilk kazmayı vurmak istediklerini söyledi.

Çaltılıdere'de kurulacak merkezde 5 bine yakın kişinin istihdam edilebileceğine dikkat çeken Bilgi, bunun bölge kalkınmasına da önemli faydalar getireceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim