• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Aliağalı konuklar İÇDAŞ'a hayran kaldı

Aliağalı konuklar İÇDAŞ'a hayran kaldı
Aliağa Kent Konseyi ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu üyeleri ve muhtarlardan oluşan 32 kişilik bir heyet İÇDAŞ tesislerine inceleme gezisi yaptı. Tesislere hayran kalan heyet İÇDAŞ'ın Aliağa’ya örnek olacağını söyledi.

Aliağa Kent Konseyi ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu Dönem Başkanı Yakup Öztürk, beraberinde Aliağa Kent Konseyi üyeleri, İzmir Karşıyaka Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri Semiye Savran, Bülent Kocakurt, Aliağa AKP İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Aliağa Şoför ve Otomobilciler Oda Başkanı Zeynel Yavuz, Hacıömerli, Çaltılıdere, Kalabak, Karaköy, Horozgediği, Şehit Kemal, Uzun Hasanlar, Çıtak, Samurlu Köyleri muhtar ve azalarından  oluşan 32 kişilik bir heyetle 20 Ekim Cumartesi günü İÇDAŞ Bekirli Enerji ve Değirmencik Demir Çelik tesislerini ziyaret ettiler.
 
İÇDAŞ’ı ziyaret eden konuklar İÇDAŞ  Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Suat Karataş tarafından karşılandı. Tesisleri gezen heyete önce Bekirli Enerji tesisleri tanıtıldı ardından da Bekirli Enerji Tesisi Direktörü Osman Çelikdemir ve  Ali Kemal Türker  tarafından enerji üretimi ve teknoloji hakkında bilgi verildi.
 
Daha önce Almanya’da bir enerji tesisin gezdiklerini belirten  konuklardan Neşet Kara: ” İÇDAŞ enerji santrali Almanya’daki santralden on kat güzel ve temiz. Son teknoloji Avrupa da değil buradaymış”dedi.
 
İÇDAŞ’ı ziyaret eden konsey ve köy muhtarları ise “Bizim orda baca çok, tesisde çok. Ancak hiç böyle dumansız baca yok. Demek dumansız santral bacası olabiliyormuş” diyerek tesis bacası önünde poz verdiler.
 
Aliağa Kent Konseyi Üyelerine Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı’yla birlikte İÇDAŞ Çevre Müdürü Barış Bora ile İş Güvenliği Müdürü Agah Ayhan’da rehberlik etti. Bekirli Enerji tesislerini yakından inceleyen konuklar ziyaretin ardından Kemer Köyünde kazı çalışmaları İÇDAŞ sponsorluğunda yapılmakta olan Parion Antik kentini gezdi. Antik çağlarda kent konseylerinin toplandığı Odeon’da birlikte hatıra  fotoğrafı çektiren Aliağa kent Konseyi üyeleri, İÇDAŞ’ın sosyal sorumluluk anlayışıyla topraklarımızdaki evrensel kültür değerlerinin gün ışığına çıkarılmasına katkı vermesini çok anlamlı bulduklarını, Aliağa’da 190 kadar büyük işletme olduğunu ancak Kyme gibi antik kentlerine daha bir kazma bile vurulmadığını belirterek, Parion kazı sponsorluğunu kendi ilçe işletmelerine örnek ve talep olarak götüreceklerini söylediler.
 
Ziyaretlerini İÇDAŞ Değirmencik demir çelik tesisleriyle sürdüren konuklar 200 dönüm ağaçlandırılmış alanda kurulan doğal yaşam bahçesini de ziyaret ettiler.
 
Ardından haddehane tesislerinde akkor çelik kütüklerinin işlenmesini inceleyen konuklara, Reverse Osmos tesislerinde denizden elde edilen tatlı su ikram edildi. Daha sonra İÇDAŞ akışkan yataklı enerji santralinin kumanda merkezinde santral otomasyon ve işleyişi hakkında bilgi  verildi.  Entegre Demir çelik  tesisleri ortasında yer alan Levrek Çupra havuzlarını gezen konuklar gördüklerinden çok etkilendiklerini belirttiler.
 
Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk “daha önce Biga kent konseyinin konuğu olarak İÇDAŞ tesislerini görmüş ve gördüklerimi ilçem ve konseydeki dostlarımla paylaşmıştım. Burada İÇDAŞ’ın  toplumsal duyarlılığı, çevre halkına kazandırdığı okuldan, spor tesislerine, camiden, kazı sponsorluğuna kadar birçok eserler ile işletmesindeki örnek çevreci uygulamalar  ve çevreye verdiği değeri anlatmıştım. İnanmak mümkün değil diyerek gelip görmek istemişlerdi. Bugün gelip kendi gözleriyle gördüler. İÇDAŞ bizim için çok değerli bir örnek oldu. Şimdi  Toplum/Sanayi/Çevre  ilişkileri konusunda Aliağa’da kendi sanayicilerimize sunacağımız bir İÇDAŞ Modeli var. Sürdürülebilir sanayi çevre yaklaşımıyla bize ve ülkemize emsal oluşturan İÇDAŞ yetkililerine ve bizi bugün büyük bir misafirperverlikle konuk eden firma çalışanlarına; bütün arkadaşlarım ve Aliağa halkı adına teşekkür ediyorum” dedi. Konuklar ziyaret ardından tesislerden ayrıldı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim