• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

Aliağa 2013'de de yükselişini sürdürecek

Aliağa 2013'de de yükselişini sürdürecek
Sanayisi ve ekonomisiyle verimli bir yılı geride bırakan İzmir'in Aliağa ilçesi, Demir Çelik sektörü yatırımları ve gemi söküm bölgesiyle yükselişe geçti.

Sanayisi ve ekonomisiyle verimli bir yılı geride bırakan İzmir'in Aliağa ilçesi, Demir Çelik sektörü yatırımları ve gemi söküm bölgesiyle yükselişe geçti. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALSOBİ)'nin yeni teşvik paketi paralelinde stratejik yatırımlara açılması da sanayicinin ilgisini arttırdı.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, devam eden yatırımlarla 2013 yılında ilçenin sanayisinin gelişmeye, ekonomisinin büyümeye devam edeceğini söyledi. Aliağa'nın devletin lojistik yatırımları ile öne çıktığına dikkat çeken Saka, İzmir-Aliağa-Çandarlı çevre yolu projesinin karayolu taşımacılığı ve bölgedeki sanayinin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yol yapım çalışmalarının hızla sürdüğünü dile getiren Saka, "Yine İzmir'de yapılacak olan Kemalpaşa Lojistik Köyü'ne çevre illerden ya da Türkiye'nin herhangi bir yerinden gelen ve limanlardan ihracatı yapılacak yükün taşınması için Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na kadar uzanacak demiryolu projesinin başlayacak olması ayrı bir önem taşıyor. Teşvik paketi ile ALOSBİ stratejik yatırımlar almaya başladı ve talepler her geçen gün ulaşım projelerinin de günyüzüne çıkması nedeni ile artıyor. Yapım çalışmaları devam eden Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na ilk geminin 2013 yılında yanaşacağının açıklanması da devletin yatırım projelerinin bütünlük kazanmasını sağlıyor." diye konuştu.

ALİAĞALI FİRMALAR GELİŞMELERİN MERKEZİNDE

Aliağa'da faaliyette olan firmaların da gelişmeleri yakından takip ettiğinin altını çizen Saka, Demir Çelik sektörünün daha önce üretilmeyen ürünlerle ilgili yatırımlar yaptığını, ar-ge çalışmalarına büyük önem verdiğini söyledi. Adnan Saka, gemi söküm sektörünün Avrupa Birliği'nin çevreci politikalarına uyum içinde sağladığı gelişim ve 2012 yılında rekora ulaşan istatistiklerinin de Aliağa Demir Çelik sektörünün hızlı ve güvenli gelişiminin arkasında önemli güç olduğunu gösterdiğini ifade etti. Saka, Socar'ın rafineri ve Petkim'in liman yatırımlarının da Aliağa'nın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

DEVAM EDEN PROJELERLE YATIRIM İKLİMİ ÇEŞİTLENECEK

Devam eden projelerle Aliağa'nın yatırım ikliminin çeşitleneceği ve gelişeceğini ifade eden Saka, "Bu yatırımlar, Aliağa'yı kısa vadede ileri taşıyacak. Bu sürecin ilk meyveleri 2013 yılında alınacak. Ayrıca Aliağa, bu gelişmelerin paralelinde bir lojistik merkez olma yolunda da hızla ilerliyor. Devletin Aliağa'yı da içine alan projeler üretmesinden oldukça memnunuz ancak devlet eliyle lojistik olarak planlanmasının ve sanayi altyapı eksikliklerine çözüm üretilmesinin de ülkemiz için daha verimli sonuçlar elde edilmesini sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim