• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Alaplılar liman projesini takip ediyor

Alaplılar liman projesini takip ediyor
Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Alaplı Liman projesi, OSB, Ahşap Yat Tersanesi gibi ilçenin hayati projelerinin takipçisi olacaklarını söyledi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Alaplı Liman projesi, OSB, Islah Organize Sanayi Bölgesi, ilçeye girişin açılması, Ahşap Yat Tersanesi gibi ilçenin hayati projelerinin takipçisi olacaklarını söyledi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, ilçe gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Oda olarak ilçenin hayati projelerinin takipçisi olacaklarını belirten Ocak, Alaplı Liman projesi, OSB, Islah Organize Sanayi Bölgesi, ilçeye girişin açılması, Ahşap Yat Tersanesi projeleri ile ilgili bilgiler verdi.
 
İlçeye girişin kapatılması ile esnafın ve ilçenin ekonomik anlamda etkilendiğini belirten Ocak, "Alaplı Yeni Köprü üzerinden ilçemize giriş kapatılmış buda ilçe ekonomimize ve halkımıza zorluklar yaşatmaktadır. Kdz. Ereğli istikametinden gelen araçlar Karşıyaka mevkiinden ilçemize girebilmektedirler. Mecburi haller dışında ilçemize dışarıdan giren kalmamıştır.Eskiden Ereğli istikametinden gelen araçlar ilçemizde çeşitli ihtiyaçlarını karşılayarak Ekonomimize büyük katkı sağlamaktaydılar.Ne acıdır ki şu an da ise ne Ereğli İstikametinden, nede Akçakoca istikametinden gelenler için, Alaplı şehir merkezi diye yön gösterici bir tabela dahi konulamamıştır.Dışarıdan gelen misafirlerimiz çoğu kez Kdz. Ereğli' ye kadar gidip tekrar tersine dönmektedirler. Bizler bu hususta defalarca kez toplanarak konuyu çeşitli platformlarda görüşüp çözüm önerileri aradık. Alaplı Platformu olarak yaptığımız ziyarette Karayolları 4.Bölge Müdürlüğü mağduriyetimizi kabul etti. Fakat şuana kadar hiçbir adım atmadılar. Bölge Milletvekillerimizin de bu konuda gayreti oldu fakat şuana kadar bir sonuca ulaşılamadı. Bu konunun tekrar gündeme getirilmesi gerekmektedir" dedi.

Alaplı Liman Projesi, OSB, Islah Organize Sanayi Bölgesi Ahşap Yat Tersanesiçalışmaları hakkında bilgiler veren Ocak, şöyle konuştu: "Odamızın Önderliğinde şehir plancısı Esra Alpago bu iş görevlendirilmiştir.Ayrıca Sanayici Aydın Semerci, Erol Bozkurt ve Ömer Şen ve TSO Yetkilisi Taner Arslan dan oluşan 4 kişilik bir heyetle konu takip edilmektedir.Şuana kadar 460 dönüm ıslah OSB alanının imar çalışmaları Esra Alpago tarafından tamamlanarak İl özel idaresine sunulmuş ve i genel meclisinin onayından geçmiştir.Bu ay içerisinde Bakanlığa onay için sunulacaktır.Böylelikle bu konuda yüzde 70 aşama kaydedilecektir. Bunu yanı sıra Alaplı Organize Sanayi Bölgesinin 2013 Ocak ayı itibariyle 810 dönüm olan kamulaştırmasının tamamı bitirilmiştir. Bu konuda Alaplı Kaymakamımız ve Bölge Milletvekilimiz Ercan Candan ile görüşülerek OSB nin altyapı Projesinin ihale edilmesi talep edilmiştir. Bugüne kadar bu konuda Bakanlıkça bir ilerleme kaydedilememiştir. Zaman zaman ilçemizi ziyarete gelerek bu bölge hakkında bilgiler alan yatırımcıların olduğu bilinmektedir. Fakat bugüne kadar ciddi anlamda bir gelişme olmamıştır. Alaplı OSB nin varlığını göstermek amacıyla Kavakderesi mevkiine büyük bir tabela ve Osb ye ait kapsamlı tanıtıcı ve bilgi gösterici bir web sayfası yapılması gerekmektedir. Yeni OSB yönetiminde odamızı Başkan Vekilimiz Tarık Yazıcı, Müteşebbis heyette ise Başkan Vekilimiz Nedim Kaplancan ve Oda Meclis Üyemiz Ali çalışkan temsil edeceklerdir. Ayrıca Alaplı'nın önemli projelerinden biri olan Ahşap yat ve Tekne İmalatı konusunda Aytek Kooperatifine yer teslimi yapılmıştır. Kooperatifler kanunundaki yeni bir düzenlemenin yapılmasına müteakiben Aytek Kooperatifi dolgu çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacaktır.

Alaplı Liman Projesi ise Liman projesinin hangi aşamada olduğunu takip edeceklerini kaydeden Ocak, bilindiği üzere ÇED Raporu alınmış olan Alport Alaplı Limanı Taş Yapı A.Ş firmasına devredilmiş olup bu firmanın Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimleri devam etmektedir. Firma yetkilileri ile görüşülüp konunun hangi aşamada olduğu takip edilmesi gerekmektedir."
 
Mollabey alt yolu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ocak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Alaplı Çay boyu kıyısında tekke Köyü altına kadar devam eden yolun Mollabey e kadar olan kısmının açılması amacıyla bu bölgede arsa sahiplerinin birçoğu ile uzlaşma sağlanmış olup 5-6 kişide sorun yaşanmaktadır. Oluşturulacak bir heyet ile bu kişilerin ikan edilmesi bu yolun Alaplı için öneminin vurgulanması gerekmektedir. Bu yol açılabildiği takdirde Büyük araçlar ve Tır lar rahatlıkla yükleme yapabileceği noktalara sorunsuz bir şekilde ulaşacak olup Islah Organize Sanayi Bölgemizdeki Sanayicilerimiz ve Mollabey de ticari hayatın hızlı bir şekilde ilerlemesi içinde büyük bir kolaylık olacaktır."
 
İş Güvenliği Yasası ile ilgili üyelere yönelik bilgilendirmelerde bulunacaklarını belirten Ocak, "Yürürlüğe giren İş Güvenliği yasası ile neler getirildiği Esnaf Tüccar ve Sanayicimizin alması gereken tedbirler uyulması gereken Kanun ve Yönetmelikleri üyelerimize nakletmek üzere Bölge çalışma Müdürlüğü ile koordineli bir panel yada sunum yapılarak üyelerimizin cezai müeyyidelere düşürülmemesi gerekmektedir" dedi.

Alaplı'nın belli başlı sorunları olduğunu ve yönetim olarak ilçedeki iş adamları, esnafın sorunlarının yanı sıra ilçedeki işsizliği azaltmaya yönelik girişimlere devam edeceklerini kaydeden Ocak, şunları söyledi: "Alaplı'mızın belli başlı sorunları ortadadır. Daha önceki TSO yönetimi olarak takip ettiğimiz sorunlar başta olmak üzere Alaplı iş adamı ve esnafımızın sorunlarını çözmek, ilçemizdeki işsizliği azaltmaya yönelik olarak girişimlerimiz devam edecektir. Bunu yanında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve KOSGEB ile devam eden ilişkilerimizin daha da güçlenmesini sağlayacak ve iş adamı ve esnaflarımızın bu kurumlardan daha fazla faydalanmalarını sağlayacağız. İŞ-KUR'la ortak hareket ederek ilçemizdeki işsizliğin azalmasında ve gençlerimizin çeşitli iş yerlerinde istihdam edilmeleri konusunda girişimlerde bulunmak başlıca girişimlerimiz arasında olacak. Ancak tüm bunları yapabilmek ve dahası başarabilmek için sizlerin desteği ile olacak. En başta dediğim gibi önemli olan kendi içimizdeki birlik ve beraberliği sağlamak olacak. Çünkü bunu başardığımızda Alaplı için güzel günler başlamış olacak"

Şahsı ve ekibi olarak klasik vaatler ve söylemler yerine gerçekleri konuşacaklarını ve birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini yineleyen Ocak, konuşmasını şöyle tamamladı: "Daha öncede söylediğimiz gibi biz ben değil biz diyerek yolumuza devam edeceğiz. Klasik vaatler ve söylemler yerine gerçekleri konuşacağız. Ben öncelikle şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına 4 yıldır Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren ve bizlere ağabeylik yapan çok değerli başkanımız Rafet Kılıç' a teşekkür etmek istiyorum. Meclis Başkanlığı yapan Şenol Usaç ağabeyimize ve eski yönetime çok teşekkür ediyorum."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
harun dincer
28 Ekim 2013 Pazartesi 17:58
alaplıya hava alanı hakkında
her yörenın insanları bölgesine birşeyler yapmayı önerebilir.bende alaplıya devasa bir proje tasarımını ve maketini yaparak ulaştırma bakanlığına gönderdim.alt yapı genel müd. devlet hava limanları işletmesi genel müdürlüğüne sevk etti d.h.l.i.projeye onay vermedi.oysa bu proje sadece alaplıya değil düzce.akcakoca erğli zonguldak illerini kapsayan ticari sanayi ve türizim alanında cok büyük katkı sağlayacak bu yazıyı okuyan gazete yekilileri millet vekilleri bürokratlar iş adamları veduyarlı halklar maketi görmek isterlerse harun dincere tıklasınlar yeter
85.132.44.35
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim