• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

"Açıkdeniz Kış Yüzme Maratonu" yapıldı

"Açıkdeniz Kış Yüzme Maratonu" yapıldı
Muğla'nın Datça İlçesi'nde belediye tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, Uluslararası Açıkdeniz Kış Yüzme Maratonu'nun beşincisi dün yapıldı.

"Açıkdeniz Kış Yüzme Maratonu" yapıldı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde belediye tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, Uluslararası Açıkdeniz Kış Yüzme Maratonu'nun beşincisi dün yapıldı.

Bu yıl deniz hayatının yok olma tehlikesine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen maratona 21 Yunan ve 24 Türk yüzücü katıldı. Birlikte Var Olmak Derneği (BİVAK), Datça Kent Konseyi ile Datça Çevre ve Turizm Derneği'nin (DAÇEV) katkılarıyla yapılan maratonda, Kumluk plajı- Fener adası arasındaki uzun mesafe yarışında (5 bin metre) 16'sı Yunan 30 sporcu, Kumluk Plajı-İskele arasındaki kısa mesafe yarışında ise (1500 metre) 5'i Yunan 15 sporcu katıldı.

Datça İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü, her yıl bir temaya atfen gerçekleştirilen maratonun, geçen yıl insan kaçakçılığı sorununa dikkat çekmek amacıyla, bu yıl ise deniz biyolojik çeşitliğinin korunması amacıyla düzenlendiğini belirtti. Üncü, "Dünyamız için böylesine mesajların verildiği bir maraton bizim için çok önemli. Bugün aramızda Yunanistan'dan gelen arkadaşlarımız da var. Onlara da hoş geldiniz diyorum. Bundan sonra da aynı şekilde her yıl bir tema ele alınarak uluslararası kış yüzme maratonlarımız devam edecek" dedi.

Belediye Başkan Vekili Sami Bircan ise maratona olan ilginin her yıl giderek arttığına dikkat çekti. Bircan, "Yüzücülerin sayısı her yıl artıyor. Öncelikle, bu havada yüzme cesareti gösteren tüm sporcu kardeşlerimi kutluyorum. Datça'nın tanıtımına önemli katkı sağladıkları için de kendilerine teşekkür ediyorum. Deniz, Datça için son derece önemlidir. Bu yıl da maratonu deniz temasını işliyoruz. Temiz deniz, güzel deniz, gelecek için çok önem taşıyor. Bunu tüm dünyaya duyurmak istiyoruz" dedi.

Yunan yüzücüler adına konuşan Zacharias Alexandrakis, organizasyona emeği geçenlere teşekkür etti. Alexandrakis, "Bu benim beşinci gelişim. Her gelişimizde daha sıcak bir şekilde karşılanıyoruz. Sadece yetkililer değil, Datçalılar da yıllardır güzel dostluk örnekleri sergiliyorlar. Bütün sporlar, ülkeleri, milletleri bir araya getirir. Ama özelikle yüzme bizim ve Türk toplumunu bir araya getirmekte çok büyük rol oynuyor. Umarım, bütün dostluklarımızı bu şekilde geliştirmeye devam ederiz. Bu maraton, önümüzdeki yılarda daha fazla yerli ve yabancı yüzücünün katıldığı bir etkinliğe dönüşecektir. İlk yıl sadece 5 Yunan ve 5 Türk'ün katılımıyla yapılan organizasyona bugün 45 sporcunun katılması bizi gelecek adına umutlandırıyor" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim